Het hele team van Qallo dat aanwezig was tijdens de Qallo X Game Mania Epic Day
Het hele team van Qallo dat aanwezig was tijdens de Qallo X Game Mania Epic Day

De Epic Day - esports, competitive gaming en community

Op zaterdag 9 oktober organiseerde Game Mania in samenwerking met Qallo, een bedrijf dat een Performance Nutrition energiedrank op de markt heeft gebracht én zopas het allereerste esports Performance Center in België bouwde, de Epic Day. Tijdens deze dag kregen Game Mania XP members uit de regio Antwerpen de kans om deel te nemen aan workshops waarin ze alles te weten kwamen over esports, hoe je een gezonde levensstijl kan hanteren tijdens en na het gamen én hoe het leven van een Twitch-streamer eruit ziet.

Op het einde van de dag konden alle aanwezigen genieten van een gezellige barbecue en mochten ze zelf deelnemen aan een door professionals georganiseerde Rainbow Six Siege competitive gaming sessie. Kortom: de Epic Day zat boordevol interessante en leuke activiteiten. Check de video en ontdek het zelf!

Video URL:
Currently supported:

Verder werd er haarfijn uitgelegd wat Qallo is en kregen de deelnemers handige tips om valkuilen te voorkomen. Bovendien kon iedereen aan de slag gaan met een aantal krachtige gaming PC’s waarop ze Rainbow Six Siege konden (leren) spelen met pro R6S-speler Duco als hun coach. De aanwezigen hun cognitieve en fysieke skills werden ook op de proef gesteld, om ten slotte te ontdekken hoe de wereld van esports en alles daar omheen nou eigenlijk in elkaar steekt.

Lees snel verder en bekijk de video's!

Voor een streamer, door een streamer

Veel PC-gamers zijn naast spellen spelen ook bezig met streamen op Twitch of Youtube. Om nieuwe streamers, maar ook bekende, een handje te helpen geeft Sander, ook wel genaamd, 'Scheurbroek', een informatie sessie.

Tijdens deze sessie krijgen de toekomstige streamers allerlei handige tips en tricks over hoe je de leukste content maakt, maar ook over hoe je je hierop mentaal voorbereid. Streamer zijn is tenslotte niet de makkelijkste baan ter wereld. 

Video URL:
Currently supported:

Wat is Qallo nou eigenlijk?

Qallo is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op streamers, traders, content creators, pokerspelers, digitale artiesten en alles wat te maken heeft met de virtuele wereld. Zij willen impact maken in de virtuele wereld door te creëren, te spelen en te entertainen en het liefst dag in en dag uit. Dit allemaal terwijl Qallo ook nog steeds bezig is met uitbreiden en groeien, en nu dus ook een eigen energiedrankje op de markt heeft gebracht, QEnergy. Leer hier meer over Qallo. 

Op de Epic Day kwam Alexander van Laer ook een sessie geven aan de bezoekers. Hij legde voornamelijk de focus op het ondernemen in de esports. Dit deed Alexander zo persoonlijk mogelijk door zijn eigen verhaal van Qallo te gebruiken en te vertellen hoe het was om een bedrijf op te starten tijdens de COVID-crisis.

Na kort stil te staan bij de grootte van de esports markt haakte Alexander in op de lessen die hij heeft geleerd als ondernemer. Zo heeft hij getoond wat wel en niet werkte, maar benadrukt hij ook dat experimenteren een essentieel onderdeel is van ondernemen.

Video URL:
Currently supported:

Spelen op de krachtigste PC's

Tijdens de Epic Day kregen de aanwezigen de kans om Rainbow Six Siege te spelen op een aantal van de krachtigste game PC's van ScreenOn. Dit vond plaats in de gloednieuwe gaming corner op Qallo HQ, waar vanaf nu een vaste set-up aan ScreenOn PC's te vinden is. Qallo zal naar de toekomst toe volop gebruik maken van deze set-up om esports boot camps te geven in andere games en toernoois te organiseren.

Qallo heeft dit in het verleden wel eens eerder gedaan, waarbij er tien dagen lang een League of Legends team van Sector One gebruik maakte van de gaming corner. Dit lijkt wellicht wat heftig, maar het heeft werkelijk geholpen om het team in topvorm te krijgen. De tien dagen enkel aandacht aan League of Legends heeft er namelijk voor gezorgd dat Sector One de Belgian league Champion is geworden.

Video URL:
Currently supported:

Fysieke gezondheid en de gaming skills

Niels Peetermans, co-founder van Qallo en performance coach, is vooral bezig met het geven van informatie en tips en tricks over hoe je je gaming skills kunt verbeteren door je lichaam en geest ook ruimte te geven voor groei en ontwikkeling. 

Tijdens de sessie van Niels werd er vooral gefocust op de samenhang van de algemende gezondheid en de prestaties die te behalen zijn tijdens competitive gaming. De sessie werd verdeeld in drie belangrijke en cruciale elementen om rekening mee te houden tijdens het gamen: ergonomie, stretching en cognitieve oefeningen. 

Ergonomie speelt een belangrijke rol bij de zithouding en het is vrijwel gelijk te merken als hier geen rekening mee wordt gehouden. Het stretchen heeft dezelfde invloed als dat het bij veel fysieke sporten heeft. Tijdens het gamen maak je veel kleine bewegingen en gebruik je dus andere spieren en die verdienen ieder een beetje extra aandacht tijdens een lange gamesessie. En tot slot werden er oefeningen gedaan om te kijken hoe goed de hand-oog coördinatie is. De winnaar van deze oefeningen kreeg een leuke prijs mee naar huis. 

Video URL:
Currently supported:

Rainbow Six Siege Bootcamp

Tijdens de sessie van Duco, een pro Rainbow Six Siege speler voor KV Mechelen, gaven hij en zijn team uitleg over hoe ze zich voorbereiden op toernooien. De aanwezigen konden na een briefing zelf ondervinden hoe zo’n training eraan toe gaat door op high performance gaming PC’s van ScreenOn – met coaching van Duco & team – Rainbow Six Siege te spelen. Tijdens de training gaf Duco tips over hoe je als team betere resultaten kan boeken.

Communicatie is één van de belangrijkste elementen, maar je moet ook optimaal gebruik maken van de unieke gameplay elementen die elk spel met zich meebrengt. Zo is Rainbow Six Siege een wat tragere, maar daardoor ook meer strategische, first person shooter dan pakweg Call of Duty of Battlefield. Duco benadrukte verder dat elke speler binnen het team een bepaalde rol te vervullen heeft en zich daar te allen tijden bewust van moet zijn. Maar, wanneer de nood hoog is, iedereen flexibel genoeg moet zijn om de strategie op een slimme manier overboord te gooien.

Video URL:
Currently supported:

Het esports ecosysyteem uitgelegd

Op de Qallo Epic Day ging het niet alleen over games en streamen, maar ook over hoe de wereld van esports nou werkelijk in elkaar steekt. Freek Borghgraef, co-founder van Kayzr, geeft in zijn sessie een duidelijk beeld van het esports ecosysteem. Kayzr is het grootste esports platform van de Benelux en is eigenlijk een soort social media platform voor gamers.

Met het esports ecosysteem in de schijnwerpers, wordt er meer informatie gegeven over hoe een bedrijf zoals Kayzr werkt. Het is niet simpelweg contacten maken en groeien, maar er komt veel meer bij kijken. Zo hebben uitgevers van spellen, maar ook sponsoren, ontwikkelaars, producenten en nog veel meer partijen invloed op esports. 

Video URL:
Currently supported:

Na alle sessies, is het tijd voor een heerlijke BBQ en vervolgens komt er helaas weer een einde aan de Qallo x Game Mania Epic Day. De dag zat bomvol leerzame, maar ook leuke en gave momenten. We kijken er samen met Qallo naar uit om snel een nieuwe Epic Day te organiseren. Wil je op de hoogte blijven van onze plannen? Maak dan snel een gratis Game Mania XP account en wie weet zien we je wel op een toekomstig evenement.

 

Dit artikel maakt deel uit van:

Game Mania Academy Logo

Game Mania Academy is een verzameling van artikelen uit het Game Mania Blog die je alles leren over games.

Zo kan je gebruikmaken van handige gidsen om erachter te komen welke games kinderen leuk vinden en welke geschikt zijn, maar vind je er ook informatie over de nieuwste spellen.

Iedereen die interesse heeft in games, of al vol aan het gamen is, kan mogelijk iets nieuws leren over de wondere wereld van videogames via Game Mania Academy!

Ontdek Game Mania Academy »
Game Mania Blog logo

Gepubliceerd op: 28/10/2021
Laatste update: