Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Op avontuur met je Mii's in Miitopia

Vanaf 21 mei is Miitopia verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. In deze luchtige avonturengame schittert je eigen Mii – of elke andere Mii die je zelf ontwerpt of downloadt – in de hoofdrol! Aangezien de gratis demo nu al beschikbaar is, zijn er al een heleboel leuke Mii’s gemaakt en gedeeld. In dit artikel vind je alvast een selectie. Met wie ga jij het avontuur aan?

Wat is Miitopia?

Miitopia is een avonturenspel van Nintendo. Het spel verscheen oorspronkelijk op de Nintendo 3DS, maar komt op 21 mei ook uit op de Switch. De Switch-versie is uitgebreid met allerlei extra opties om de personages in de game er nog leuker uit te laten zien, waaronder make-up en de meest uiteenlopende pruiken. Ook bevat de Nintendo Switch-versie een paard waar je bevriend mee kunt worden. Dit paard kun je helemaal naar eigen smaak aanpassen en helpt je waar nodig tijdens de strijd tegen vijanden.

In Miitopia arriveer je nietsvermoedend in een dorpje waar de Duistere Vorst net op het punt staat alle gezichten van inwoners te stelen en die op monsters te plakken. Aan jou de taak om op avontuur te gaan en de monsters te grazen te nemen en zo de gezichten van mensen te redden. 

Video URL:
Currently supported:

Je reist door een fantasievol land, maakt nieuwe vrienden en je kunt zelfs een klasse uitkiezen en vriendschappen opbouwen. Die vriendschappen zijn meer dan alleen een leuke extra: een goede band tussen jou en de andere personages zorgt er voor dat je sterker staat tijdens gevechten. Daarbij zorgen de gekozen klassen ervoor dat elk personage in je team unieke eigenschappen en aanvallen heeft. De tovenaar kan bijvoorbeeld krachtige spreuken afvuren op vijanden, terwijl de popster met zing- en danskunsten een wervelende show weggeeft. Dat is extra grappig, omdat alle personages in het spel kunnen lijken op iemand die je kent!

De Mii's spelen de hoofdrol

Het unieke aspect van Miitopia en verreweg het leukste element van de game, is namelijk dat je allerlei Mii’s kunt gebruiken om de hoofdrollen in het spel mee te vervullen. De Mii’s kun je, zoals je misschien al wel weet, maken in het hoofdmenu van de Nintendo Switch. Deze schattige poppetjes kun je precies op jezelf, je vrienden of familie laten lijken, maar natuurlijk ook op bekende gamepersonages of beroemdheden. In Miitopia – en de verkrijgbare demo op de Switch eShop – kun je ook Mii’s maken. Hier zijn de opties om je creativiteit de vrije loop te laten nog veel uitgebreider dan in het Switch-menu.

Miitopia laat je de Mii’s op je console selecteren voor de belangrijkste personages in het spel. Zo kun je een Mii die op jou lijkt als het hoofdpersonage instellen, en Mii’s gebaseerd op vrienden en familie de rollen van de andere personages laten vervullen. Dat maakt het avontuur meteen een stuk persoonlijker! Je kunt niet alleen de rollen van jezelf en je teamgenoten door Mii’s laten invullen – zelfs de dorpsbewoners, de koning, de prinses en zelfs de Duistere Vorst kunnen op iemand uit je vriendenkring lijken. Maar je mag natuurlijk ook Mii’s maken gebaseerd op bekendheden of je favoriete gamepersonages. Stel je voor: jij, samen op avontuur met Mario, The Rock of Spider-Man. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk! 

Wanneer je je Mii’s hebt uitgekozen om Miitopia mee te bevolken, is het de hoogste tijd voor een groots avontuur. Je bezoekt gevarieerde levels via een landkaart, bezoekt dorpjes om aan te sterken, ontmoet de meest uiteenlopende personages, gaat gevechten aan met talloze vijanden en komt in allerlei hachelijke situaties terecht. Voordat je het weet staat je zusje, je beste vriend of je favoriete superheld uitbundig een nummer te zingen of roept hij of zij een strijdkreet die jij hebt bepaald. In de lokale herberg, waar je je teamgenoten allemaal een eigen kamer kunt geven, leer je je Mii’s nog beter kennen en kun je zelfs cadeautjes aan elkaar geven. En als je even wil ontspannen is daar alle tijd voor: zo kun je gezellig samen met andere Mii’s naar de bioscoop of romantisch naar de sterren kijken. Daardoor is Miitopia een erg persoonlijke ervaring, vol met grappige en aandoenlijke situaties.

Video URL:
Currently supported:

Hoewel het erg leuk is om zelf Mii’s te maken, hóéf je het niet zelf te doen. Talloze spelers delen hun Mii’s via het spel of via een speciale code die wordt aangemaakt wanneer je een Mii hebt gecreëerd. Zo kun je op social media allerlei Mii’s van andere spelers vinden. Wanneer er een code bijstaat, kun je die code in de game (of demo) invoeren, en hoppa, hij of zij zit in je game! Het spel bevat ook een menu waarin je de meest populaire Mii’s die online zijn geplaatst door andere spelers kunt vinden, zodat er nooit een tekort is een de meest prachtige, originele of simpelweg hilarische Mii’s.

De leukste Mii's voor Miitopia

Aangezien vele gamers de demo van Miitopia al spelen, wordt er al lustig op los gedeeld via social media. Hieronder vind je een aantal van de meest geslaagde en grappigste Mii’s.

Nintendo-personages

Aangezien je Miitopia op de Switch speelt, is er een grote kans dat je niet vies bent van wat Nintendo-personages in je games. Gelukkig denken veel Mii-makers daar hetzelfde over, want er is een gigantisch aanbod aan allerlei Nintendo Mii’s beschikbaar! Het helpt daarbij dat er allerlei kostuums gebaseerd op bekende Nintendo-reeksen in de game zitten. Van Mario en Bowser tot de Able-zusjes uit Animal Crossing, Revali uit de Zelda-games en zelfs Banjo en Kazooie: de keuze is reuze!

Personages uit andere games

Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot personages uit Nintendo-games: elk andere personage uit elke game dat ooit is verschenen, behoort tot de mogelijkheden. Hieronder vind je onder andere Steve uit Minecraft, Sonic the Hedgehog, Sam en Max… en een V-Bucks-kaart uit Fortnite?!

Bekende personages en artiesten

Natuurlijk hoeven spelers zich niet alleen op gamepersonages te richten als het aankomt op bekende Mii’s maken. Laat je creativiteit de vrije loop! Want wie wil nou niet een groots avontuur aangaan met… Shrek? 

Memes

Internetmemes zijn voor een hele generatie minstens zo herkenbaar als beroemdheden, dus het is niet gek dat diverse bekende memes inmiddels als Mii in Miitopia opduiken. Er is zelfs een Mii gemaakt van de verdrietige emoji…

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke en originele Mii’s te vinden. Je kunt ze in de game zelf zoeken via het menu, of bijvoorbeeld op Twitter door op de hashtag #miitopia te zoeken. Probeer het ook vooral zelf eens uit via de gratis demo – je opgeslagen gegevens kun je meenemen naar de game wanneer deze op 21 mei uitkomt op de Nintendo Switch!

Reserveer nu

Reserveer Miitopia nu voor Nintendo Switch en speel de game vanaf 21 mei! Door te reserveren ontvang je ook nog eens 500 extra Game Mania XP Coins, waardoor je sneller spaart voor je volgende kortingsbon van €7,50.

Vergeet ook niet om de demo te downloaden in de Nintendo eShop!

 

Gepubliceerd op: 06/05/2021
Laatste update:

 

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania
Game Mania HQ