Leukste co-op games voor Nintendo Switch
Leukste co-op games voor Nintendo Switch

De tien leukste co-op games voor Nintendo Switch

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Soms wil je in plaats van alleen op avontuur gaan gewoon samen met een vriend of vriendin aan de slag. Deze spellen laten je het niet tegen elkaar opnemen, maar juist samenwerken om samen het doel te behalen. In dit artikel nemen we de leukste co-op games voor de Switch met je door die je samen op de bank kunt spelen. En het mooiste is: al deze spellen zijn voor minder dan 30 euro verkrijgbaar!

Op zoek naar eShop tegoed om onderstaande games te kopen? Je vindt eShop-kaarten in elke Game Mania-winkel en als je ze bestelt via onze website, krijg je de code direct in je mailbox!

The Stretchers

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 2 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons en Pro Controllers
 Prijs op Nintendo eShop: €19,99

In deze knotsgekke eShop-game van Nintendo kruipen twee spelers in de huid van de Stretchers; twee dokters die in hun ambulance door de stad racen om mensen die duizelig worden te redden. Scheur vliegensvlug naar de locatie van iemand die hulp nodig heeft en draag ze mee op een stretcher om ze te redden! Elke speler kan het spel besturen met één Joy-Con, dus extra controllers zijn niet nodig. De uitdaging zit hem in het samen dragen van de stretchers en ondertussen allerlei obstakels vermijden, van meubels tot gevaarlijke lasers. Kunnen je vriend of vriendin en jij zoveel mogelijk duizelige mensen redden?


PICO PARK

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 2-8 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons en Pro Controllers
 Prijs op Nintendo eShop: €3,99

Een game hoeft niet ingewikkeld te zijn om voor eindeloos plezier te zorgen. Dat bewijst Pico Park anders wel. In deze geinige game besturen jij en maximaal zeven vrienden een uniek gekleurde kat en is het de bedoeling om een sleutel te pakken en de deur te bereiken. Dat klinkt makkelijker dan het is, want er is nauw teamwerk nodig om jullie doel te bereiken. Ieder level heeft wel een bepaalde gimmick die overwonnen moet worden. Zo is het nodig om op elkaars hoofd te staan om bij de sleutel te komen, een brug te vormen om iedereen veilig een afgrond te laten oversteken en zit je soms zelfs met touwen aan elkaar vast en moet je abseilend de sleutel pakken - maar pas op dat je je vrienden niet mee de afgrond in sleurt! Pico Park staat garant voor hilarische avonden als je veel vrienden over de vloer hebt, en is dankzij de simpele besturing toegankelijk voor iedereen.


Overcooked en Overcooked 2

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 1-4 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons en Pro Controllers
 Prijs op Nintendo eShop: €39,99 voor de bundel, €19,99 voor deel 1, €24,99 voor deel 2

In Overcooked! en het minstens zo leuke vervolg Overcooked! 2 (die samen in de All You Can Eat Edition zitten) kruip je in de huid van een kok en moet je zo snel mogelijk allerlei gerechten klaarmaken. Dat betekent dat je in de meest knotsgekke keukens ingrediënten moet pakken, koken, bakken en gerechten moet serveren. De bestellingen blijven maar binnenkomen en het wordt steeds hectischer, dus samenwerken met je medekok(s) is essentieel! Zo kun je een speler op het bakken van hamburgers zetten, terwijl de ander weer de hamburgerbroodjes en sla klaarlegt, een derde speler met de ingrediënten en borden zeult en een vierde speler de afwas doet. Communicatie is dan ook de sleutel, maar kijk uit dat het je niet te veel wordt en je als een kip zonder kop rondrent zonder dat er gewerkt wordt. In principe is  Overcooked voor iedereen makkelijk te begrijpen, maar levels worden na verloop van tijd behoorlijk hectisch!

 

Lovers In A Dangerous Spacetime

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 1-4 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons en Pro Controllers
 Prijs op Nintendo eShop: €14,99

Reis af naar een kleurrijk sterrenstelsel waarin je de kwade krachten van Anti-Love moet verslaan en ontvoerde ruimtekonijntjes probeert te bevrijden. Werk samen om een random gegenereerd ruimtestation draaiende te houden en vijanden te verslaan. Haast je door het schip om op tijd te wisselen tussen wapens en schilden. Aangezien het schip willekeurig gegenereerd wordt, voelt geen één potje hetzelfde aan en blijft de game oneindig speelbaar. Je kunt de 2D-shooter Lovers in a Dangerous Spacetime alleen spelen, maar dan wordt je vergezeld door een computergestuurd personage. Leuker is natuurlijk om met andere spelers samen te werken!


Tools Up!

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 1-4 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons en Pro Controllers
 Prijs op Nintendo eShop: €19,99

Is koken (Overcooked!) of verhuizen (Moving Out) niet je ding? Of zoek je juist meer van dit soort dolle spellen? Dan zit je bij Tools Up! aan het goede adres. In deze chaotische partygame moeten jij en je medespelers een blauwdruk volgen en verschillende woningen zien op te knappen - zonder er een zooitje van te maken natuurlijk. Dat laatste blijkt altijd weer een uitdaging te zijn. Een klodder verf hier, een meubelstuk daar - maar wacht, moest die muur daar wel gesloopt worden? Afijn, je kan je er wel een voorstelling bij maken! Helmpjes op en klussen maar!

 

Nintendo eShop-tegoed Direct in je mailbox!

 

Snipperclips

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 2-4 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons
 Prijs op Nintendo eShop: €19,99

Snipperclips is een originele puzzelgame van Nintendo zelf. Hoewel je het spel in je eentje kunt spelen, komt Snipperclips het beste tot zijn recht wanneer je samen met een vriend of vriendin speelt. Beide spelers hebben een Joy-Con vast en besturen de vrolijke figuurtjes Snip en Clip. Door de Joy-Con te kantelen en delen van het lichaam van Snip en Clip af te knippen, los je allerlei puzzellevels op. Zo moet je in een bepaald level een basketbal in een basket te gooien. De ene speler kan als Snip dan bijvoorbeeld een kuiltje in het lichaam van Clip maken, om daar de basketbal vervolgens in de dragen. Snipperclips Plus is een uitgebreidere versie van het origineel met veertig extra levels voor nog meer co-op-plezier. Daarnaast zitten er ook levels voor tot wel vier spelers in de game. Het simpele en vrolijke concept zorgt er voor dat jong en oud zich met Snipperclips kan vermaken. Zolang er één speler met iets meer game-ervaring aanwezig is, staat plezier gegarandeerd.

 

Rayman Legends Definitive Edition

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 1-4 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons en Pro Controllers

De toegankelijke platformactie van Rayman Legends is perfect voor meerdere spelers. Met een simpele druk op een controller naar keuze kunnen tot wel vier spelers zich meteen toevoegen aan jouw speelsessie. Doorloop samen de vele uitdagende platformlevels en probeer elkaar geen klap te verkopen… of juist wel, met alle hilarische gevolgen van dien! Wanneer iemand door een vijand geraakt wordt, verandert diegene in een bubbel, en kunnen andere spelers hem of haar weer redden door de bubbel kapot te slaan. Daardoor is Rayman Legends erg toegankelijk voor gamers met niet zoveel ervaring achter de kiezen. Wil je tussendoor even ontladen, start dan het hectische Kung Foot op, waarin je met goed getimede klappen een heel speciaal potje voetbal speelt.

 

De Jackbox Party Pack games

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 2-8 spelers
 Controllerondersteuning: Smartphones en tablets
 Prijs op Nintendo eShop: Vanaf €19,99

De verschillende Jackbox Party Pack-games die je via de Switch eShop kunt downloaden - er zijn er inmiddels al zeven - zijn perfecte spellen voor een middag of avond met vrienden! Elke Party Pack-game bevat een stuk of vijf afzonderlijke spellen. Eén speler start de game op en vervolgens kan iedereen met zijn of haar smartphone of tablet meedoen. Zo zijn er spellen waarin je kennisvragen voorgeschoteld krijgt, spellen waarin je moet ontdekken wie van jullie de alien is, wedstrijden wie het mooiste (of slechtste?) kan tekenen en een spel waarin je een PowerPoint-presentatie moet geven terwijl iemand anders de slides kiest! In feite zijn de Jackbox Party Pack-games de moderne vervanging van avondjes ouderwets Trivia Pursuit of Pictonairy spelen. Iedereen kan dan ook zonder moeite meespelen, en het mooiste is dat je er niet eens extra controllers voor nodig hebt!

Onze persoonlijke aanraders zijn Jackbox Party Pack 3, Jackbox Party Pack 5 en Jackbox Party Pack 7. Let op: de games zijn enkel in het Engels te spelen. Jackbox Party Pack 6 en 7 bevatten Engelse ondertiteling tijdens de uitleg.


Heave Ho

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 1-4 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons en Pro Controllers
 Prijs op Nintendo eShop: €9,99

In dit hilarische spel moet je je vrienden een handje helpen - letterlijk! Iedere speler neemt controle over een blob met twee oersterke armen, en met de schouderknoppen op je controller grijp je je vast met ofwel je linkerhand of rechterhand (of beide tegelijkertijd!). Door te kruipen, elkaar vast te pakken en andere spelers uit de lucht te grijpen moeten jullie je een baan naar de finish weten te vinden. Uiteraard zijn er genoeg hindernissen, afgronden en stekels die het jullie moeilijk maken. De besturing en het doel zijn super simpel, waardoor dit een spel is die je makkelijk met vrienden en familie kan spelen. Hilariteit gegarandeerd!


Moving Out

Video URL:
Currently supported:

 Aantal spelers: 1-4 spelers
 Controllerondersteuning: Joy-Cons en Pro Controllers
 Prijs op Nintendo eShop: €24,99

Moving Out is een krankzinnige verhuisgame, die nog het meest lijkt op de Overcooked-spellen. In ieder level moeten jullie zo snel mogelijk alle meubels en spullen uit een huis tillen en in een verhuistruck laden. Dat gaat natuurlijk niet zonder heel veel kapotte vazen, kapotgeslagen ramen (waarom een bank door de deur verplaatsen, als je hem ook door het raam kan smijten!) en keukenapparatuur dat in vijvers belandt. Weten jullie goed samen te werken en de klus snel (en met zo weinig mogelijk schade te klaren), of wordt dat een telefoontje naar de verzekeraar? Nadat je dit hebt gespeeld met je vrienden, denk je er waarschijnlijk nog twee keer over na voordat je ze vraagt te helpen met je verhuizing...

 

Met bovenstaande partyspellen heb je gegarandeerd een geslaagde avond met je partner, vrienden en familie! Heb je nog eShop-tegoed nodig om jouw keuze aan te schaffen? Bestel je Nintendo eShop tegoedkaarten bij Game Mania en je ontvangt de code direct in je mailbox. Ook spaar je Game Mania XP Coins voor elke aankoop, waardoor je binnen no-time weer een kortingsbon hebt verdiend!

Koop je digitale tegoeden bij Game Mania en profiteer van unieke voordelen!


Ontvang Game Mania XP Coins voor je aankopen

Code direct zichtbaar in je account en mailbox

Gepubliceerd op: 04/06/2021
Laatste update:

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania
Game Mania HQ