Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Gefeliciteerd! Deze games vieren je verjaardag!

In veel games krijg je de optie om je geboortedatum in te vullen. Op die manier ‘weet’ het desbetreffende spel wanneer je jarig bent. In de meeste games wordt er niets mee gedaan en in sommige spellen verschijnt een bescheiden berichtje, maar er zijn enkele titels die je verjaardag op verrassende wijze vieren. Wil je weten om welke games het gaat en wat je kunt verwachten, lees dan verder!

Gran Turismo-games

De Gran Turismo-games vieren sinds deeltje vijf je verjaardag op een erg functionele manier: je krijgt namelijk een auto cadeau! In het spel is het ontgrendelen van wagens natuurlijk een van de belangrijkste bezigheden, dus dit is een viering waar je echt wat aan hebt. Als je je geboortedatum correct hebt ingevoerd, krijg je op je verjaardag een in-game bericht en ontvang je – gratis en voor niets – een in-game wagen die uit je geboortejaar komt. Het mooiste van dit alles is dat dit natuurlijk elk jaar weer gebeurt. Ook in de meest recente game van de reeks, Gran Turismo Sport. En welk feestje is nou echt compleet zonder een beetje vuurwerk?

Video URL:
Currently supported:

Animal Crossing: New Horizons

De Animal Crossing-games staan er om bekend dat ze synchroon lopen met het echte leven. Wanneer het in het echt middernacht is, dan is het in je dorpje ook donker. Is het hartje zomer, dan vallen in Animal Crossing de mussen ook van de daken. Dus natuurlijk wordt je verjaardag ook groots gevierd in New Horizons! Wanneer je jarig bent, ontvang je cadeautjes van je dorpsbewoners. Je geeft natuurlijk ook een gezellig feestje, waar je een paar leuke activiteiten kunt ondernemen. Ook krijg je schattig ogende cup cakes, die je weer kunt uitdelen aan dorpsbewoners. En niemand minder dan K.K. Slider komt langs om een persoonlijk concert te geven. Wat een eer!

Video URL:
Currently supported:

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Laat het maar aan ontwikkelaar Hideo Kojima over om een verjaardagsviering in een van zijn games te stoppen die even bizar als hartverwarmend is. Dat komt natuurlijk omdat alle rare dingen die in de Metal Gear Solid-games gebeuren sowieso bloedserieus worden gebracht. Dus óók je eigen verjaardag! Wanneer je jarig bent en Snake op Mother Base arriveert, gaat het alarm opeens af en zingen de verschillende hoofdpersonages – waaronder Revolver Ocelot – een verjaardagsnummer voor je. Ze geven je zelfs een heerlijke taart. De manier waarop het in beeld wordt gebracht is tegelijk tenenkrommend en verrukkelijk!

Video URL:
Currently supported:

Castlevania: Portrait of Ruin

Als je op je Nintendo DS je geboortedatum correct hebt ingevuld, dan heeft Castlevania: Portrait of Ruin op je verjaardag een fijne verrassing voor je in petto. Wanneer je naar Vincents winkeltje gaat op de betreffende dag, staat er een verjaardagstaart voor je klaar die flink veel HP oplevert. Je mag hem echter niet zomaar meenemen: hij kost 3000 goudstukken. En dat op je verjaardag! Het enige voordeel is dat je natuurlijk gemakkelijk kunt cheaten door je geboortedatum op je DS aan te passen. Dat zal je leren, Vincent! Een beetje geld proberen te verdienen tijdens onze verjaardag…

Seaman

Sega’s Seaman is natuurlijk sowieso een rare game. Ga maar na: in het Dreamcast-spel praat je via een microfoon die aan je controller zit gekoppeld met een vis… een vis met een gezicht. Het is om nachtmerries van te krijgen! Gelukkig is Seaman zelf wel heel vriendelijk. Wanneer je hem je geboortedatum vertelt, geeft hij random trivia over wat er op die datum allemaal is gebeurd. En wanneer je hem bezoekt op de dag van je verjaardag, is hij dolblij voor je, zoals je hieronder kunt horen. Wat is er mooier op je verjaardag dan een pratende vis die je feliciteert?

Video URL:
Currently supported:

Avatar van Game Mania

Pokémon Sword en Shield

In Pokémon Sword en Shield kun je een vrouw tegenkomen die om je geboortedatum vraagt. Als je eerlijk hebt geantwoord, krijg je op je verjaardag een verrassing. Wanneer je een Pokémon Center binnenloopt, komen er confetti en lachende Pikachu-emojis naar beneden vallen en wordt je gefeliciteerd. En dat is het wel zo’n beetje. Je krijgt geen cadeau of speciaal item. Hoogstens de schrik van je leven mocht je vergeten zijn dat het spel je verjaardag bijhoudt, zoals de speler in het onderstaande filmpje.

Video URL:
Currently supported:

Death Stranding

Metal Gear Solid 5 is niet de enige Hideo Kojima-game waarin de verjaardag van spelers wordt erkent. Ook in het vorig jaar verschenen Death Stranding zit een easter egg. Wanneer Sam in zijn saferoom zit, is duidelijk een stuk verjaardagscake op de tafel naast hem te zien. Daarnaast is in één van de gebruikelijke visioenen die je van Mads Mikkelsen’s personage krijgt te zien hoe hij tegen de speler praat en je een fijne verjaardag wenst, inclusief een bosje bloemen. Net als in Metal Gear Solid 5 is het bovenal erg akward allemaal… en daarom des te leuker! En zeg nou zelf, wie wil nou niet Mads Mikkelsen op zijn of haar verjaardagsfeestje op bezoek hebben?

Video URL:
Currently supported:

Silent Hill 3

Oké, deze telt niet echt, omdat het niet specifiek op de verjaardag van de speler gebeurt, maar een griezelige viering mocht niet ontbreken in dit lijstje! In Silent Hill 3 kunnen spelers in het Brookhaven Hospital een telefoon horen rinkelen. Wanneer hoofdpersonage Heather opneemt, wordt er op griezelige wijze een verjaardagsnummer voor haar gezongen. Je zou dit segment van de game natuurlijk op je eigen verjaardag kunnen spelen om het een extra dimensie te geven, maar zeg nou zelf, dit is toch eng op élke dag van het jaar?

Video URL:
Currently supported:
 
 

Game Mania is natuurlijk geen game, maar we vieren hier wél je verjaardag! Maak simpelweg een account aan op de website, dan ben je automatisch lid van Game Mania XP en ontvang je op je verjaardag een voucher van 5 euro om uit te geven in een van onze winkels of webshop. Dan moet je natuurlijk wel je geboortedatum hebben ingevuld op je profiel. Dat is nog eens mooi meegenomen! Want zeg nou zelf, wat is een leuker verjaardagscadeau dan een game?

 

Gepubliceerd op: 07/10/2020
Laatste update:

 

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania