Game releases van juni 2021
De game releases van juni 2021

De game releases van juni 2021

De zomer breekt aan en meestal houdt dat in dat de gamereleases een klein beetje opdrogen. Daar is dit jaar gelukkig geen sprake van, want er staan een hoop interessante gamereleases op de planning, waaronder Ratchet & Clank: Rift Apart en Mario Golf: Super Rush. Er komen zelfs nieuwe DualSense-controllers voor de PlayStation 5 uit om stijlvol al die toffe games te spelen. Dit zijn de gamereleases van juni!

The Elder Scrolls Online: Blackwood

  Releasedatum: 1 juni 2021
 Platforms: PS4, PS5, Xbox, PC

Video URL:
Currently supported:

Op de eerste dag van juni verschijnt Blackwood, de nieuwste uitbreiding voor The Elder Scrolls Online, op pc, en een week later ook op consoles. Hierin stap je eindelijk door de befaamde helse poorten van de Deadlands, bekend uit The Elder Scrolls 4: Oblivion. De uitbreiding speelt zich wel vele honderden jaren voor de gebeurtenissen uit die game af. Maar bij een bezoekje aan het helse landschap van Oblivion blijft het niet: spelers doen bijvoorbeeld ook de stad Leyawiin en de moerassen van Blackwood aan. Stop de Daedreic Prince Mehrunes Dragon en dompel jezelf onder in meer dan dertig uur aan nieuwe content, van nieuwe missies tot een hoop gameplayverbeteringen. En mocht je nog niet eerder de immens populaire mmo hebben gespeeld, dan is de Blackwood Collection met daarin het hoofdspel en alle uitgebrachte uitbreidingen een perfecte introductie. Met dit pakket ben je letterlijk honderden uren zoet! Probeer het eens uit, het wachten op The Elder Scrolls 6 duurt al lang genoeg…

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

  Releasedatum: 4 juni 2021
 Platforms: PS4, Xbox, PC, PS5 (komt later)

Video URL:
Currently supported:

De Sniper Ghost Warrior-games staan bekend om hun precieze en diepe sluipschutteractie en dat is met Sniper Ghost Warrior Contracts 2 niet anders. De Contracts-games verschillen met de reguliere Sniper Ghost Warrior-games: hierin krijg je op verschillende maps allerlei missies voorgeschoteld. Dit zorgt voor een meer gefocuste ervaring. Die focus heb je wel nodig om van vele honderden meters afstand je doelwitten uit te schakelen! Reis als een Reaper – een sluipschutter die op contractbasis werkt – af naar een wetteloze regio in het Midden-Oosten om een misdaadkartel uit te schakelen. Dankzij verschillende wapens, die allemaal uniek aanvoelen en zo hun eigen sterke en zwakke punten hebben, bepaal je zelf hoe je de missies klaart. Er zijn vijf gevarieerde maps om te verkennen en twintig nieuwe contracten om je skills mee uit te testen. Opperste concentratie vereist!

Chivalry 2

  Releasedatum: 8 juni 2021
 Platforms: PS4, Xbox, PS5, PC

Video URL:
Currently supported:

Altijd al willen ervaren hoe het voelt om als een koene ridder tijdens de Middeleeuwen te leven en deel te nemen aan epische zwaardgevechten op het slagveld? Chivalry 2 laat die droom in vervulling gaan. In een alternatieve versie van de Middeleeuwen neem je deel aan de meest spectaculaire gevechten, spectaculair in beeld gebracht dankzij de Unreal Engine 4. Dankzij het eerstepersoonsperspectief zit je dicht op de actie. Natuurlijk bepaal je geheel zelf je vechtstijl, dankzij een uitgebreid subklassensysteem waarmee je één van de vier basisklassen verder uitwerkt. Met katapulten, stormrammen en ladders probeer je de vijand te slim af te zijn en het gigantische kasteel voor je te belegeren. En ook niet onbelangrijk: het spel bevat op alle platforms cross-play, zodat pc- en consolegamers het zonder problemen tegen elkaar op kunnen nemen. Moge de beste ridder winnen!

Final Fantasy 7 Remake Intergrade

  Releasedatum: 10 juni 2021
 Platforms: PS5

Video URL:
Currently supported:

De klassieke rpg Final Fantasy 7 werd vorig jaar van een bejubelde remake voorzien. Daarmee werd het spel op fabuleuze wijze naar de moderne tijd getransporteerd. In juni verschijnt eindelijk de PlayStation 5-versie. Eigenaren van de PS4-versie kunnen dan een gratis update downloaden om van de vele grafische verbeteringen te genieten. Daarnaast komt er een losstaande uitbreiding in de vorm van Intergrade uit. Dit is een gloednieuwe episode binnen het verhaal van de game waarin Yuffe het speelbare hoofdpersonage is. In dit fysieke pakket voor de PlayStation 5 zitten zowel de hoofdgame als de uitbreiding. Dit is dus de perfecte aankoop wanneer je voor het eerst wil beginnen aan dit spannende avontuur, waarin Cloud Strife zich aansluit bij verzetsstrijders om het op te nemen tegen de Shinra Electric Power Company, dat met een ijzeren scepter over de futuristische stad Midgar heerst. De PS5-versie bevat twee grafische modi om uit te kiezen: je kunt de meest prachtige graphics in 4k ervaren of voor vloeiende actie in 60 frames per seconde gaan. Natuurlijk zorgt de DualSense-controller voor nog realistischer aanvoelende gevechten!

 

Ratchet & Clank: Rift Apart

  Releasedatum: 11 juni 2021
 Platforms: PS5

Video URL:
Currently supported:

Ratchet & Clank: Rift Apart oogt als een speelbare Pixar-film. Dankzij de kracht van de PlayStation 5 heeft deze platformreeks er nooit beter uitgezien: de vele levels die zich afspelen op een grote verscheidenheid aan planeten zitten vol met de kleinste details. Dankzij de supersnelle ssd-schijf in de PS5 kun je zonder merkbare laadtijden naar andere dimensies springen. Dit is echt uniek: loop door een zogenaamde ‘rift’ in een level en je tuimelt zó een compleet andere spelwereld binnen! Gelukkig is de gameplay herkenbaar voor Ratchet & Clank-fans: met Ratchet, zijn robotvriendje Clank en nieuwkomer Rivet spring je je een weg door levels en schiet je met een gevarieerd arsenaal aan geweren allerlei wezens raak. Ratchet en Rivet zijn flexibeler dan ooit tevoren en kunnen met een grijphaak en dash-moves zich snel uit de voeten maken. Ondanks al deze toffe features blijven de wonderschone graphics toch wel de echte ster van de show: dit is misschien wel de mooiste game ooit uitgebracht!

 

Pokémon TCG: Chilling Reign

  Releasedatum: 18 juni 2021

Pokémon Chilling Reign

De volgende grote uitbreiding voor de Pokémon Trading Card Game staat voor de deur. Met Chilling Reign worden de krachtige Ice Rider Calyrex VMAX en Shadow Rider Calyrex VMAX toegevoegd, alsmede de Galarian-vormen van Zapdos, Moltres en Articuno. Gevechten worden dankzij deze nieuwe toevoegingen ijskoud. De uitbreiding bevat in totaal meer dan 190 kaarten, tientallen pokémon die bekend zijn uit de Galar-regio uit Pokémon Sword en Shield, vijftien krachtige Pokémon V en acht gigantische Pokémon VMAX, nieuw Single Strike- en Rapid Strike-kaarten en meer dan 25 Trainer-kaarten. Een essentiële toevoeging voor alle fanatieke Pokémon TGC-spelers!

Metro Exodus: Complete Edition

  Releasedatum: 18 juni 2021
 Platforms: PS5, Xbox Series X|S

Video URL:
Currently supported:

Het is je vergeven als je enkele jaren geleden Metro Exodus bent misgelopen, maar gelukkig kun je die fout in juni corrigeren met de Complete Edition van de game die op PlayStation 5 en Xbox Series X en S verschijnt. Deze next-gen versie van het spel is uitgerust met complete ray-tracing voor elke lichtbron en reflectie in het spel, waardoor de post-apocalyptische spelwereld nog realistischer oogt. Daarbij draait het spel in een vloeiende 60 frames per seconde. In Metro Exodus vlucht je uit een post-apocalyptisch Moskou en maak je een spannende en wonderschone reis door Rusland. Met een grote variatie aan lugubere monsters die in elke uithoek van de spelwereld op je loeren en een flink arsenaal aan wapens om jezelf te verdedigen is dit een avontuur die je lang bij zal blijven. Daarbij zorgt de open spelwereld er voor dat Metro nooit eerder zo vrij en vol mogelijkheden voelde. De game is geïnspireerd door het gelijknamige werk van de geprezen schrijver Dmitry Glukhovsky. De Complete Edition bevat daarnaast ook de twee uitbreidingen The Two Colonels en Sam’s Story.

 

PS5 Cosmic Red en Midnight Black DualSense Controllers

  Releasedatum: 18 juni 2021
 Platforms: PS5

Video URL:
Currently supported:

De PlayStation 5 is een mooi staaltje technologische vooruitgang, maar vlak de bijbehorende DualSense-controller zeker niet uit! Met deze controller voelt de actie in elke game nóg realistischer aan, onder andere dankzij de haptische feedback waarmee trillingen nog preciezer doorkomen. De adaptieve triggers zorgen er voor dat het afschieten van elk wapen weer anders aanvoelt. Voor sommige wapens moet je bijvoorbeeld de trigger harder indrukken om de trekker over te halen. De DualSense-controller heeft tevens een geïntegreerde microfoon, zodat je geen losse headset met microfoon nodig hebt om online te kunnen communiceren. In juni verschijnen er twee nieuwe kleuren: Cosmic Red en Midnight Black, beiden pareltjes qua design, waardoor je in nog meer stijl je favoriete games speelt.

 

Dungeons & Dragons: Dark Alliance

  Releasedatum: 22 juni 2021
 Platforms: PS4, Xbox, PS5, PC

Video URL:
Currently supported:

Dungeons & Dragons: Dark Alliance is een spiritueel vervolg op de Baldur’s Gate: Dark Alliance-spellen – niet zo gek ook, aangezien die games zich ook in het Dungeons & Dragons-universum afspeelden. Deze actie-rpg bevat talloze real-time gevechten en kan geheel in coöp met maximaal drie andere gamers gespeeld worden. Vier helden trekken ter strijde om de ijskoude wereld van Icewind Dale te redden. Kies één van de vier koene helden die, elk met hun eigen vaardigheden, en neem het op tegen gigantische reuzen, woeste draken en monsterlijke legers. Tabletopgames zijn natuurlijk een geweldig tijdverdrijf, maar het is misschien wel nóg leuker om die spannende verhalen tot leven te zien komen in een game!

Mario Golf: Super Rush

  Releasedatum: 25 juni 2021
 Platforms: Nintendo Switch

Video URL:
Currently supported:

Waarom zou je een echte golfbaan opzoeken als je Mario Golf: Super Rush kunt spelen? Mario en de vele andere bekende gezichten uit zijn games trekken er op uit om balletje te slaan in dit nieuwste deel van de langlopende sportfranchise. Je kunt zowel met de knoppen op je controller als met de Joy-Cons uithalen. Dankzij een handige slagmeter zie je precies hoever en met hoeveel afwijking de bal over het veld zal vliegen. Natuurlijk zou het geen Mario-game zijn zonder knotsgekke toevoegingen, zoals de speedgolf-modus. Hierin hoeft niemand op zijn beurt te wachten en probeert iedereen zo snel mogelijk de bal in de hole te slaan! Super Rush komt zelfs met een uitgebreide avonturenmodus, waarin je je eigen Mii-personage maakt en daarmee een roemrijke golfcarrière opbouwt. Natuurlijk kun je het zowel lokaal als online tegen andere spelers opnemen. Wie wordt de beste virtuele golfer?

 

Scarlet Nexus

  Releasedatum: 25 juni 2021
 Platforms: PS4, Xbox, PS5, PC

Video URL:
Currently supported:

Bandai Namco is onder andere bekend van de langlopende Tales of-rpg’s. Scarlet Nexus is een nieuwe actie-rpg van de ervaren ontwikkelaars, die zich afspeelt in de toekomst. Mensen hebben een speciaal hormoon in hun breid waarmee ze extra-zintuigelijke krachten krijgen. Helaas verschijnen op dat moment ook gevaarlijke mutanten die de hersenen van mensen als lekker hapje zien. Yuito Sumeragi en Kasane Randall zijn onderdeel van de Other Suprression Force (OSF) en moeten deze mutanten uitschakelen. Kies zelf met welk personage je speelt en gebruik hun psycho-kinetische krachten om objecten uit de wereld naar de vijanden te smijten. Verken ondertussen een futuristisch Japan en geniet van het spannende verhaal, vol met spectaculaire scènes en heldhaftige missies.

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP Coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 1 juni: Wreckfest (PS5)
 • 1 juni: World of Warcraft: The Burning Crusade Classic (pc)
 • 3 juni: Pro Cycling Manager Seizoen 2021 (pc)
 • 3 juni: Le Tour de France – Season 2021 (PS4, Xbox, pc)
 • 3 juni: Animal Kart Racer (PS5)
 • 4 juni: DC Super Hero Girls (Nintendo Switch)
 • 4 juni: Last Kids on Earth and the Staff of Doom (Nintendo Switch, PS4, Xbox, pc)
 • 10 juni: Ninja Gaiden: Master Collection (Nintendo Switch)
 • 10 juni: We Are Football (pc)
 • 11 juni: Guilty Gear –Strive– (PS5, PS4, pc)
 • 18 juni: 30-in-1 Game Collection Vol 2 (Nintendo Switch)
 • 24 juni: Legend of Mana (PS4, Nintendo Switch, pc)
 • 25 juni: Alex Kidd in Miracle World DX (PS5, PS4, Xbox, Nintendo Switch, pc)
 • 25 juni: Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 (Nintendo Switch)
 • 29 juni: Destroy All Humans! (Nintendo Switch)
 • 29 juni: Blasphemous – Deluxe Edition (PS4, Xbox, Nintendo Switch)
 • 30 juni: Necromunda: Hired Gun (PS5, PS4, Xbox, pc)
 • 30 juni: Greedfall – Gold Edition (PS5, Xbox Series X/S)
 • 30 juni: Descenders (Xbox)

Gepubliceerd op: 31/05/2021
Laatste update: