Game releases van augustus 2021
Game releases van augustus 2021

De game releases van augustus 2021

Het altijd goedgevulde najaar komt gestaag dichterbij – traditiegetrouw is dat de periode dat we veel toppers kunnen verwachten. Toch staan er in augustus dit jaar ook al een aantal potentiële pareltjes op stapel, waaronder overzettingen van geprezen games die eerder al op andere platforms verkrijgbaar waren. Ongetwijfeld zitten er weer een paar mooie, virtuele avonturen voor jou tussen.

Spiritfarer

  Releasedatum: 3 augustus 2021
 Platforms: PS4, Nintendo Switch

 

Spiritfarer kwam vorig jaar al digitaal uit op Switch, PS4, Xbox One en pc, maar voor iedereen die liever een fysiek doosje in de kast heeft staan wordt augustus een mooie maand. Dan komt er namelijk een fysieke editie van het spel uit op PlayStation 4 en Nintendo Switch. Hierin zit niet alleen de game, maar ook zes postkaarten, stickers en digitale downloadcodes van een artbook en de wonderschone soundtrack. De hoofdattractie is natuurlijk het geprezen indiespel zelf. Hierin begeleid je op je zelfgebouwde boot een groep dieren naar het hiernamaals. Zoals alles in het leven zijn ook de vriendschappen die je met hen opbouwt niet voor eeuwig, maar de tijd die je met elkaar besteed is wel erg speciaal. Ondertussen onderhoud je de boot en leer je de personages aan dek steeds beter kennen. Dat levert een betoverende en bij wijlen zelfs emotionele vaartocht op.

Pre-order nu en ontvang:

 • 500 bonus XP Coins
 
Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.

Hades

  Releasedatum: 13 augustus 2021
 Platforms: PS5, PS4, Xbox-consoles

 

Nintendo Switch- en pc-gamers kunnen al geruime tijd genieten van wat volgens velen dé game van 2020 is, maar eindelijk kunnen ook PlayStation- en Xbox-gamers ervaren waar al die hype nou precies om draait. In deze roguelike dungeon crawler bestuur je de zoon van Hades, de Griekse God van de onderwereld, en probeer je jezelf een weg door de hel te banen. Dat gaat geheel volgens verwachting niet zonder slag of stoot, want de hel kent verschillende niveaus die zijn gevuld met allerlei kwaadaardige monsters. Leg je het loodje, dan beland je weer terug in het huis van Hades, dat je met vrijgespeelde loot steeds meer naar je eigen smaak kunt aanpassen. Gelukkig doe je tijdens je vele runs door de onderwereld de nodige ervaring op, ontgrendel je nieuwe wapens en items en krijg je de hulp van allerlei iconische Griekse Goden om jezelf te wapenen tegen de vele uitdagingen op je pad. De prachtige getekende graphics en de scherpe dialogen geven deze toch al heerlijk besturende game een unieke uitstraling.

Greak: Memories of Azur

  Releasedatum: 17 augustus 2021
 Platforms: PS5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch, PC

 

Zit je verlegen om een fijne tweedimensionale sidescroller, dan komt Greak: Memories of Azur als geroepen. Deze dankzij de handgetekende graphics prachtig ogende game draait om de broers Greak en Raydel en hun zus Adara. Zij zijn onderdeel van een speciaal ras genaamd de Courines. Als speler bestuur je de personages om de beurten door een gevarieerde spelwereld in een poging de invasie van de Urlags tegen te gaan. Elk van de drie personages heeft zijn of haar eigen speciale krachten, die hard nodig zijn om het op te nemen tegen de vele vijanden en uitdagende platformsecties op hun pad. De kers op de taart is de meeslepende soundtrack. Een spannend avontuur voor jong en oud!

Madden NFL 22

  Releasedatum: 21 augustus 2021
 Platforms: PS4, PS5, Xbox-consoles, PC

 

Madden NFL is al jaren dé gamereeks voor fans van American football. In deze nieuwe editie creëer je zelf je eigen avatar om een rookieseizoen te beginnen, of speel je juist met de wereldsterren uit de NFL. Als je jezelf liever als trainer omhoog werkt is dat natuurlijk ook geen probleem. Net als in Fifa - ook van EA Sports - is de Ultimate Team-modus de echte ster van het spel. Ga Ultimate Team-uitdagingen aan en verdien Madden Ultimate Team-items. Maar er is meer. Zo heeft de Franchise-modus nieuwe functies – waaronder een verbeterde scenario-engine en personeelsbeheer. Of speel de Superstar KO-modus, een coöperatieve eliminatiemodus met potjes van vijf minuten en dynamische regels, waar nu ook NFL-teams en -roosters deel van uitmaken. Twijfel je nog aan je skills? Speel dan eens een oefenwedstrijd, waar je zelf het spel tot in de kleinste details aanpast. Met Madden NFL 22 haal je American football naar je eigen huis!

Ghost of Tsushima - Director's Cut

  Releasedatum: 20 augustus 2021
 Platforms: PS4, PS5

 

Ghost of Tsushima was een van de leukste PlayStation 4-games van het afgelopen jaar. Heb je hem gemist, wil je nieuwe content in deze prachtige spelwereld ervaren of lijkt het je wat om het spel op je nieuwe PlayStation 5 te spelen? Dan is deze aankomende Director’s Cut de ideale oplossing. Daarin zit namelijk een uitbreiding op het verhaal, waarin je de gloednieuwe locatie Iki Island bezoekt. De Mongoleninvasie heeft ook dit eiland bereikt en het is aan hoofdpersonage Jin Sakai – de Ghost – om daar een stokje voor te steken. Dit gloednieuwe verhaal bevat nieuwe vijanden en verschillende minigames, waardoor je ook wanneer je Ghost of Tsushima hebt uitgespeeld een verse ervaring voorgeschoteld krijgt. Ook de coöperatieve Legends-modus zit bij dit totaalpakket inbegrepen, alsmede commentaar van de regisseur, een digitaal minikunstboek en een nieuwe skinset die je onder andere een gouden masker, zwaardset en paard geeft.

Verder is dit natuurlijk nog altijd de veelgeprezen PlayStation 4-game waarin je jezelf meer dan honderd uur kunt verliezen, vol met prachtige locaties uit Feodaal Japan. De PS5-versie heeft daarnaast verbeterde laadtijden, ondersteuning voor 4k-resolutie en 60 frames per seconde, monden van personages die meebewegen met de Japans ingesproken dialogen en haptische feedback en adaptieve triggers dankzij de DualSense-controller. Je hebt nu echt geen excuus meer om Ghost of Tsushima niet te spelen!

 

Kena: Bridge of Spirits

  Releasedatum: 24 augustus 2021
 Platforms: PS4, PS5, PC

 

De volgende grote PlayStation-game staat alweer voor de deur. Kena: Bridge of Spirits, dat uitkomt op zowel PlayStation 5 als PlayStation 4 (én pc), wil je niet missen. Kena is een jonge gids in een fantasievolle wereld die gestorven zielen begeleidt naar het hiernamaals. Dat hoeft ze niet alleen te doen: ze krijgt de hulp van kleine, schattige wezentjes genaamd de Rot, die haar helpen bij deze taak en daarnaast verloren omgevingen weer tot leven laten komen. Ook heeft ze een staf waarmee ze magische aanvallen kan doen. Vooral de intens kleurrijke spelwereld valt meteen in positieve zin op. De natuurlijke gebieden zijn geïnspireerd door landschappen uit onder andere Japan en Bali. Kena was een van de eerste games die voor de PlayStation 5 werd onthuld – in augustus komen we er eindelijk achter of al die hype waar wordt gemaakt.

Kena: Bridge of Spirits zal op de releasedatum niet fysiek verkrijgbaar zijn in de winkels, maar kun je digitaal aanschaffen via de PlayStation Store voor €39,98. Bestel je tegoed bij Game Mania, ontvang de code direct in je mailbox, en verdien bovendien Game Mania XP Coins waarmee je spaart voor kortingen!

 

King's Bounty 2

  Releasedatum: 24 augustus 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, PC

 

Het eerste deel in de geprezen rpg-reeks King’s Bounty stamt alweer uit 1990. Meer dan dertig jaar na release – de spin-off uit 2008 niet meegerekend – is het dan eindelijk tijd voor het langverwachte vervolg. Spelers besturen één van de drie helden – elk met hun eigen verhaal – en gaan op avontuur in een uitgestrekte open wereld. Verken de wildernis van het koninkrijken Antara en Nostria, die worden geteisterd door een mysterieus vuur, en ga als aanvoerder van je leger epische turn-based gevechten aan met de monsters die in het land rondwanen. Elk legereenheid die je leidt heeft een uniek uiterlijk en eigen skills. Tactisch inzicht is nodig om het hoofd koel te houden tijdens de vele gevechten, terwijl het meeslepende verhaal en de morele keuzes die je tijdens dit avontuur maakt voor de nodige afleiding zorgen. 

Aliens: Fireteam Elite

  Releasedatum: 24 augustus 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PS5, PC

 

Fans van de klassieke science-fiction franchise Aliens kunnen hun hart ophalen met Aliens: Fireteam, dat een direct vervolg is op de eerste drie films en zich dan ook 23 jaar erna afspeelt. Spelers sturen een team van mariniers aan die het op moeten nemen tegen de gevaarlijke Xenomorphs. Deze buitenaardse wezens zijn door jaren evolutie uitermate gevaarlijk tijdens gevechten: niet alleen hebben ze vlijmscherpe tanden en kleven ze aan muren en plafonds, ze bloeden ook nog eens zoutzuur wanneer je er op schiet! Vier unieke campagnes staan op te wachten, waarin je de strijd aan moet gaan tegen de Xenomorphs met uiteenlopende klassen, uitrusting en wapens. Ook de Facehuggers en Praetorians zijn van de partij en maken hier een ijzingwekkende ervaring van; precies waar de Aliens-liefhebber op zit te wachten. Gelukkig kun je het spel met een stel vrienden (of door de computer bestuurde kameraden) doorlopen… dat maakt de reis toch nét wat minder zenuwslopend!

Psychonauts 2

  Releasedatum: 25 augustus 2021
 Platforms: PS4, Xbox-consoles, PC

 

Psychonauts is wat je noemt een ware culthit: een game die vele jaren geleden op lancering een kleine groep spelers aansprak, maar inmiddels bekendstaat als een unieke en vooral kwalitatief hoogstaande ervaring. Het aankomende vervolg is dan ook meer dan welkom. Wederom besturen spelers Raz, die met zijn zogenaamde ‘Psi-Powers’ in het brein van personages kan kruipen. Daarin vindt hij gevarieerde en uiterst kleurrijke platformwerelden vol met uitdagingen. Logischerwijs mondt dit concept uit in een duizelingwekkende ervaring, waarbij elk level weer compleet anders is. Raz komt er achter dat de organisatie waarvoor hij werkt in zijn afwezigheid behoorlijk is veranderd. Zo experimenteert men opeens met het tot leven wekken van de doden – dat kan natuurlijk niet door de beugel. Verder is er meer ruimte voor de ontwikkeling van personages, zodat je meer te weten komt over Raz’s achtergrond, zijn familie en de vloek die hem blijft teisteren. Een unieke game voor mensen met een uitgesproken smaak. Mocht je nog twijfelen, dan is dat geen probleem: de game staat meteen op lancering op Game Pass!

Wil je de game op PlayStation spelen, dan kun je de game digitaal aanschaffen in de PlayStation Store. Vergeet je tegoed niet bij Game Mania te bestellen, dan verdien je namelijk Game Mania XP Coins waarmee je voor korting spaart!

No More Heroes 3

  Releasedatum: 27 augustus 2021
 Platforms: Nintendo Switch

 

Het heeft ‘maar’ een decennium mogen duren, maar Travis Touchdown keert eindelijk terug in een traditionele third person actiegame in No More Heroes 3! In de vorige games werkte deze stoere nerd zich met zijn lichtzwaard omhoog in een ranglijst voor huurmoordenaars door het op te nemen tegen de kleurrijke concurrentie. In het derde deel is de dreiging van een heel ander orde: het zonnige Santa Destroy wordt namelijk bedreigd door een gigantisch vliegend, buitenaards object. Laat dat nou net de thuishaven zijn van tien buitenaardse huurmoordenaars… tijd voor Travis om zich weer omhoog te werken op een compleet nieuwe ranglijst dus! Het spel zit vol met actievolle gevechten, maar eigenlijk staan vooral de vele referenties naar nerdcultuur de spotlight. Eén ding is zeker: geen game is zoals No More Heroes 3!

 

Pokémon TCG - Evolving Skies

  Releasedatum: 27 augustus 2021

Pokémon TCG: Evolving Skies

Eind augustus wordt het lange wachten van Pokémon Trading Card Game-spelers beloond met de zevende grote uitbreiding voor het Sword & Shield-gedeelte van het spel: Evolving Skies. Deze uitbreiding bestaat vooral uit karten uit de Japanse Skyscraping Perfection- en Blue Sky Stream-uitbreidingen, die zich bovenal richten op Duraludon en Rayquaza. Beide pokémon zijn zowel als Pokémon V als Pokémon VMAX beschikbaar. Daarbij keren de Dragon-type pokémon weer terug na lange afwezigheid. Hun aanvallen kunnen twee verschillende soorten Energy opleveren. Bij Game Mania verkopen we alles rondom de Evolving Skies-uitbreiding om je helemaal klaar te stomen voor je volgende potje, van een Elite Trainer Box en de gebruikelijke pakjes tot een heuse map om je nieuwe kaarten zorgvuldig in te bewaren.

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed, Xbox-tegoed en eShop-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox en spaar Game Mania XP Coins bij je aankoop, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

 • 3 augustus: Hunter’s Arena Legends (PS5, PS4)
 • 5 augustus: The Falconeer: Warrior Edition (PS5, PS4, Nintendo Switch)
 • 9 augustus: Book of Travels (pc)
 • 10 augustus: Godfall (PS4)
 • 10 augustus: Power Rangers: Battle for the Grid (fysieke editie) (PS4, Nintendo Switch)
 • 12 augustus: Foreclosed (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 13 augustus: Paw Patrol - The Movie: Adventure City Calls (PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 17 augustus: Humankind (pc)
 • 19 augustus: Twelve Minutes (Xbox-consoles, pc)
 • 19 augustus: Rims Racing (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 19 augustus: Monster Harvest (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc)
 • 26 augustus: Animal Kart Racer (PS5)
 • 26 augustus: 3D Minigolf (PS5)
 • 27 augustus: Instant Sports Paradise (Nintendo Switch)
 • 31 augustus: KeyWe (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
 • 31 augustus: Rustler (PS5, PS4, Nintendo Switch)
 • 31 augustus: The Forgotten City (PS5, PS4, Xbox-consoles, Nintendo Switch, pc)
   
 

Gepubliceerd op: 27/072021
Laatste update:

Profielfoto van Michel Musters
Game Mania Redactie

Michel schrijft al jaren over games en speelt op zo'n beetje elk gameplatform, maar geen spel kan wat hem betreft tippen aan Hollow Knight.