fresh news mobile
fresh news

FRESH NEWS: De hot topics van de voorbije week

Welkom bij Fresh News, een wekelijkse rubriek op de Game Mania-website. Elke vrijdag brengen we je op de hoogte van al het laatste nieuws op het gebied van games, board- en kaartgames, merchandise, content creators en technologie. Zo ga je goed geïnformeerd het weekend in en kun je op iedereen indruk maken met jouw kennis over de geekwereld! Deze keer kijken we naar het nieuws uit de periode van 8 tot en met 14 september, met zowel een Nintendo Direct als een PlayStation State of Play vol met aankondigingen, de krachtige iPhone 15, Jean-Claude Van Damme als Johnny Cage en nog veel meer!

Nintendo Direct bevatte allerlei nieuwe aankondigingen

Nintendo zond afgelopen donderdag een nieuwe Direct-livestream uit, wat betekent dat er weer allerlei aankondigingen van games de revue passeerden. Eerder dit jaar aangekondigde spellen als Super Mario Bros. Wonder, Detective Pikachu Returns, WarioWare: Move It! en Super Mario RPG kwamen voorbij, maar natuurlijk ook compleet nieuwe aankondigingen.

Zo werkt Nintendo aan een nieuwe versie van Mario vs. Donkey Kong. Dat spel verscheen oorspronkelijk op de Game Boy Advance in 2004 en laat spelers met Mario flink puzzelen om zijn Mini Mario’s uit de harige handen van Donkey Kong te houden. De nieuwe versie van de game krijgt niet alleen prachtige, moderne graphics, maar ook een coöperatieve modus. Het spel verschijnt op 16 februari 2024.

 

Een andere oude Nintendo-franchise die terugkeert is het supersnelle F-Zero! In F-Zero 99 neem je het op tegen tientallen andere spelers en moet je niet alleen razendsnelle reflexen hebben om de race te overleven, maar ook je tegenstanders uitschakelen zodat jij als winnaar uit de bus komt. Je kunt de op de Super NES-versie gebaseerde game alleen spelen met een Nintendo Switch Online-abonnement, maar dan kun je wel nú geheel vrijblijvend de download aanzetten en aan de slag gaan!

 

De drie eerste Tomb Raider-games uit de jaren 90 worden ook in een nieuw jasje gestoken. Tomb Raider 1, 2 en 3 zijn volgens de fans van het eerste uur nog altijd de allerbeste games rondom de iconische avonturierster Lara Croft, en in Tomb Raider I-III Remastered kun je de drie games helemaal uitpluizen. Natuurlijk met verbeterde graphics, al kun je op elk moment ook switchen naar het oorspronkelijke uiterlijk van de games. De collectie verschijnt op 14 februari 2024 op Nintendo Switch, PlayStation-consoles en pc.

 

Nintendo kondigde nóg een Mario-game aan, maar dan wel een Switch-versie van de alom geprezen GameCube-titel Paper Mario: The Thousand Year Door. Veel gamers zien dit als de allerbeste Paper Mario-game, mede dankzij de vele kleurrijke personages die je tegen het lijf loopt, de toffe locaties en natuurlijk de geweldige humor. Ergens in 2024 kun je dit avontuur opnieuw of voor het eerst beleven.

 

Dit was maar een kleine greep uit de vele games die tijdens de Nintendo Direct werden getoond. Zo kwamen ook Princess Peach Showtime, Luigi’s Mansion 2 HD en Dave the Diver voorbij. De gehele presentatie kun je hieronder bekijken!

 

State of Play toonde prachtige PS5-games

Zoals gezegd had ook Sony zijn eigen livestream, een nieuwe State of Play, die zich voornamelijk richtte op games van andere bedrijven. Het absolute hoogtepunt was daarbij zonder twijfel de nieuwe trailer van Final Fantasy 7 Rebirth, het tweede deel in de remake-trilogie van de klassieke rpg. Nadat we in de eerste game Midgar zijn doorlopen, ligt in dit vervolg de wijde wereld voor ons open. De game wordt blijkbaar zo indrukwekkend en groots dat hij op twee PS5-disks geleverd moet worden! Gelukkig hebben we ook een releasedatum gekregen zodat we weten hoelang we onze adem nog in moeten houden: FF7 Rebirth verschijnt op 29 februari.

 

We hoeven wat minder lang te wachten op Marvel’s Spider-Man 2, dat op 20 oktober voor PlayStation 5 verschijnt. Mocht je het nog niet meegekregen hebben: in dit vervolg kun je zowel met Peter Parker als Miles Morales door de straten van New York slingeren. Over New York gesproken: naast de wijk Manhattan kunnen we straks ook Brooklyn en Queens verkennen. De vriendelijke superhelden krijgen het in deze game onder andere aan de stok met Lizard en niemand minder dan Venom. Check hieronder de nieuwe trailer!

 

Soms is een beetje gek ook lekker. Dat kunnen we in ieder geval zeker van Baby Steps zeggen. In deze bizarre game besturen we een volwassen man die moet leren lopen. Zoals je in de beelden kunt zien, lijkt humor een belangrijk onderdeel van dit spel te worden. Leren lopen is in ieder geval wel aan de maker van dit spel weggelegd, want Bennett Foddy is ook verantwoordelijk voor de welbekende browsergame QWOP, waarin je een atleet met ragdoll-physics aan het rennen moet zien te krijgen… al is het al een hele uitdaging om één fatsoenlijke stap te zetten! Baby Steps verschijnt in de zomer van 2024 op PlayStation 5 en pc.