Beste Games voor Nintendo Switch Artwork
Beste games voor Nintendo Switch Artwork

De vijftien beste games voor Nintendo Switch

De Switch is inmiddels meer dan vijf jaar verkrijgbaar en draait op volle toeren. Er zijn honderden games beschikbaar voor de hybride console van Nintendo die je zowel thuis onderuitgezakt voor de televisie, als overal waar je maar bent kunt spelen. Maar wat zijn nu de beste spellen voor het apparaat? Hieronder nemen we de vijftien beste Switch-games met je door – naar onze bescheiden mening natuurlijk!

Screenshot The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 Splatoon 3

Genre: Actie
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

Met personages als Mario, Donkey Kong, Link, Zelda, Kirby en Samus Aran heeft Nintendo al talloze iconische gezichten in huis. En tóch heeft het Japanse bedrijf het recentelijk voor elkaar gekregen daar een stel nieuwe, populaire figuren aan toe te voegen. De Inklings en de Octolings zijn hun roemrijke carrière dan misschien wel begonnen tijdens de kortstondige levensloop van de Wii U, maar inmiddels zijn ze niet meer weg te denken! Dat komt mede dankzij de unieke gameplay in deze gamereeks, waarbij je verf op vloeren en muren schiet en daar vervolgens als een soort inktvis doorheen zwemt. Splatoon 3 is het meest complete deel tot nu toe, met een uitgebreide singleplayercampagne met unieke levels, een populaire multiplayer waarin je het in teams opneemt tegen andere spelers en natuurlijk de terugkeer van Salmon Run, waarin je het met anderen opneemt tegen golven aan vijanden. Daardoor is Splatoon 3 een enorm uitgebreid pakket dat je niet zomaar naast je neerlegt. En door de kleurrijke graphics en luchtige gameplay is de schietactie geschikt voor jong en oud!
Probeer ook eens: Splatoon 2 voor diens unieke singleplayercampagne

 

Screenshot Super Mario Odyssey

 Super Mario Odyssey

Genre: Platformer
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

De wereldberoemde loodgieter is terug in dit uitgebreide platformavontuur waarin hij in een luchtschip in de vorm van een hoed de wereld doorreist! Bowser heeft namelijk Princess Peach ontvoerd en Mario moet er snel achteraan voordat ze gedwongen in het huwelijksbootje moet stappen. Bezoek de wolkenkrabbers in New Donk City, de eindeloze woestijn van Sand Kingdom of loop een T-Rex tegen het lijf in Cascade Kingdom. De vrijheid die je in de grote, open levels krijgt is vergelijkbaar met spellen als Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. De originele uitdagingen die zichzelf in rap tempo opvolgen doen dan juist weer denken aan de Super Mario Galaxy-games. Hoe dan ook biedt Super Mario Odyssey een wereldreis om nooit te vergeten.

Probeer in deze serie ook: New Super Mario Bros. U Deluxe

Probeer in dit genre ook: Donkey Kong Country - Tropical Freeze

Avatar van Game Mania
Game Mania HQ
 

Screenshot Super Smash Bros. Ultimate

 Super Smash Bros. Ultimate

Genre: Fighting
PEGI-leeftijd: Vanaf 12 jaar

Al die schattige personages uit de stal van Nintendo kunnen ook flink van zich afbijten. In Super Smash Bros. Ultimate nemen ze het namelijk allemaal tegen elkaar op in arena’s! Je kunt met tientallen vechters knokken, van Mario, Link en Donkey Kong tot Samus Aran en Bowser. Er zitten zelfs personages in uit games die niet van Nintendo zijn, zoals Pac-Man, Solid Snake en Ryu en Ken. Bij elkaar zorgen ze voor het grootste rooster ooit in de geschiedenis van Super Smash Bros. Natuurlijk keren alle bekende modi terug en kun je het online of lokaal tegen vrienden opnemen. Daarnaast kun je nu Spirits verzamelen, gebaseerd op honderden bekende gamepersonages, die unieke eigenschappen aan gevechten geven. Super Smash Bros. Ultimate is een bomvol spel en essentieel voor iedereen die een voorliefde voor games heeft.

Probeer ook eens: Splatoon 2

 

Screenshot Mario Kart 8 Deluxe

 Mario Kart 8 Deluxe

Genre: Racing
PEGI-leeftijd: Vanaf 3 jaar

Start de motoren maar! Met Mario Kart 8 Deluxe heb je meteen een zeer compleet pakket in handen: het spel bevat alle parcours uit de Wii U-game Mario Kart 8, alsmede de tracks die als uitbreiding zijn verschenen. Dat betekent dat je 48 verschillende duizelingwekkende racetracks aandoet waarop je met karts alle kanten op scheurt… zelfs ondersteboven! Veel van de tracks zijn gebaseerd op bekende locaties uit de Mario-games, al zullen ook fans van Zelda en F-Zero enkele omgevingen herkennen. Met verschillende snelheden en een uitgebreide online modus - inclusief de optie om elkaar aan te vallen in arena’s - raak je nooit uitgespeeld met Mario Kart 8 Deluxe. En hadden we de meer dan veertig personages al genoemd?

Probeer in dit genre ook: Crash Team Racing Nitro-Fueled

 

Screenshot Animal Crossing: New Horizons

 Animal Crossing: New Horizons

Genre: Simulatie
PEGI-leeftijd: Vanaf 3 jaar

Als je in de put zit door de waan van de dag, dan heeft Tom Nook de perfecte oplossing voor je: zijn gloednieuwe, superexclusieve Eilandleven-pakket! Je hebt overal kleurrijke personages ontmoet. Je hebt mogen proeven aan het stadsleven. Je hebt misschien zelfs een tijdje een publieke functie bekleed! Maar schuilt er niet iets in je dat smacht naar… vrijheid? Gewoon doen waar je zin in hebt, wanneer het jou uitkomt? Een lange strandwandeling op een onbewoond eiland met ongerepte natuur is wellicht precies wat de dokter je heeft voorgeschreven!

Probeer in dit genre ook: Stardew Valley

 

Screenshot van Super Mario 3D World + Bowser's Fury

 Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Genre: Platformer
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

Super Mario 3D World was op de Wii U al een erg leuke platformer, en op de Switch is hij er alleen maar beter op geworden! Niet alleen kun je dankzij de hybride console nu waar je maar wil op avontuur gaan met de besnorde loodgieter en zijn vrienden; ze lopen allemaal ook een stuk rapper, waardoor het spel nog lekkerder wegspeelt. Mario 3D World houdt daarbij het midden tussen de platformrijke 2D-games uit de franchise en de uitgebreidere 3D-versies. Levels hebben een duidelijke finish in de vorm van de iconische vlaggenmast, maar bieden wél de vrijheid om zo nu en dan op ontdekkingstocht te gaan. Onder andere in een kattenpakje – waardoor je flink uit kunt halen met je klauwen en over hoge muren kunt klimmen – en in de multiplayermodus voor vier spelers. En ben je eenmaal door de vele levels die het spel rijk is gespeeld, dan staat er nog een gloednieuw avontuur in de vorm van Bowser’s Fury op je te wachten. Hierin terroriseert een gigantische Bowser een open wereld. Verken allerlei kleurrijke eilandjes en verzamel genoeg zonnetjes om de grote kattenbel te ontgrendelen, zodat je het tegen deze reus van een slechterik op kunt nemen! Daarmee is Super Mario 3D World + Bowser’s Fury een rijkelijk gevuld totaalpakket voor jong en oud.

 

Screenshot van The Legend of Zelda - Breath of the Wild

 The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Genre: Actie-avontuur
PEGI-leeftijd: Vanaf 12 jaar

De iconische held, Link, maakt zijn grootschalige terugkeer in het epische avontuur van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze keer bevindt hij zich in een uitgestrekte, betoverende wereld waarin zijn lot is verweven met de ontwakende kracht van de goddelijke wezens. Ganon heeft Hyrule in zijn greep, en Princess Zelda smeekt om hulp. Link moet zijn moed aanspreken en de uitgestrekte vlaktes, majestueuze bergen en gevaarlijke kerkers verkennen om de eeuwenoude boze kracht te beteugelen. Duik in een grenzeloos avontuur terwijl Link de uitgestrekte horizon van Hyrule verkent. Met zijn Sheikah Slate als leidraad, verkent hij weidse graslanden, beklommen bergpieken en doorkruist mysterieuze bossen.

Probeer ook eens: Hyrule Warriors - Age of Calamity

 

Screenshot van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

 The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Genre: Actie-avontuur
PEGI-leeftijd: Vanaf 12 jaar

Duik in een episch avontuur met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, waarin onze legendarische held, Link, opnieuw het voortouw neemt in een meeslepende reis door betoverende werelden. Deze keer staat het lot van het koninkrijk op het spel, want de boosaardige duistere krachten hebben Prinses Zelda ontvoerd en dreigen de wereld in chaos te storten. Link moet zich haasten om haar te redden en de duistere plannen van de kwaadaardige heerser te dwarsbomen. Verken adembenemende landschappen, van de majestueuze Woudtempel tot de mysterieuze Zee der Tranen. Het verhaal ontvouwt zich als een meeslepende sage, waarin Link wordt geconfronteerd met uitdagende puzzels, angstaanjagende vijanden en intrigerende personages.

Probeer ook eens: The Legend of Zelda - Skyward Sword

 

Screenshot Metroid Prime Remastered

 Metroid Prime Remastered

Genre: Actie-avontuur
PEGI-leeftijd: Vanaf 12 jaar

In deze langverwachte remaster van het iconische spel is de intergalactische premiejager Samus Aran opnieuw op het toneel verschenen, en deze keer in adembenemende glorie. Metroid Prime Remastered neemt spelers mee op een epische ruimtereis, waarin de dreiging van buitenaardse wezens en mysterieuze planeten centraal staat. Het herontdekte meesterwerk brengt de bekroonde gameplay van het origineel naar nieuwe hoogten, terwijl het de grenzen van verkenning en avontuur verlegt. Verlies jezelf in de meeslepende omgevingen van afgelegen planeten, variërend van onherbergzame ijsvlaktes tot gevaarlijke vulkanische gebieden. De herontworpen besturing en visuele pracht maken voor een gameplay als nooit tevoren, waardoor spelers diepgaandere ontdekkingen kunnen doen terwijl ze het mysterie van de Metroids ontrafelen.

Probeer ook eens: Metroid Dread

 

Screenshot van The Witcher III: Wild Hunt

 Xenoblade Chronicles 3

Genre: RPG
PEGI-leeftijd: Vanaf 12 jaar

Dankzij ontwikkelaar Monolith Soft is Nintendo tegenwoordig een hofleverancier van typisch Japanse rpg’s. De eerste Xenoblade Chronicles was al een culthit op de Wii – en ontving later nog een remake op de Switch. Het vervolg op de Switch nam behoorlijk veel elementen op de schop en werd daardoor niet door iedereen even goed ontvangen. Maar iedereen is het er wel over eens dat dit derde deel de beste uit de serie is. En het mooie is dat je – vergelijkbaar met de Final Fantasy-games – geen eerdere delen gespeeld hoeft te hebben. Elke game staat namelijk voor een groot deel op zichzelf! Xenoblade Chronicles 3 vertelt een prachtig, emotioneel verhaal over twee strijdende naties, Keves en Agnus. Zes hoofdpersonages uit de twee verschillende naties vinden al snel hun weg naar elkaar en maken een avontuur mee die zijn weerga niet kent. Typerend voor deze reeks zijn de uitgestrekte, prachtig vormgegeven open spelwerelden. Het is niet voor niets dat de ontwikkelaar van deze games ook meehelpt met het maken van de spelwereld uit Zelda: Breath of the Wild!
Probeer ook eens: Bravely Default 2

 

Screenshot van Kirby en de vergeten wereld

 Kirby en de Vergeten Wereld

Genre: Platform-adventure

Er zijn maar weinig gamepersonages zo schattig als de roze held Kirby. In zijn nieuwste avontuur, Kirby en de Vergeten Wereld, doet hij een mysterieuze driedimensionale wereld aan die op een of andere manier veel op die van ons lijkt… maar compleet door de mensheid is verlaten. Overgroeide gebouwen en wegen worden nu bevolkt door allerlei vijanden, die zoals we van Kirby gewend zijn door hem opgezogen kunnen worden om zo hun krachten over te nemen. Nieuw is dat deze krachten nu ook te upgraden zijn, wat ze niet alleen sterker maakt, maar soms ook compleet nieuwe aanvallen geeft. Daarnaast kan Kirby nu ook gigantische objecten, zoals een snackautomaat of zelfs een complete auto in zijn mond proppen, wat de gekste nieuwe moves oplevert!

 

Screenshot van Paper Mario: The Origami King

 Pokémon Legends : Arceus

Genre: RPG-avontuur
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

In Arceus bezoek je een eeuwenoude versie van de welbekende Sinnoh-regio, ver voor de gebeurtenissen uit Pokémon Diamond en Pearl. Je doel: de allereerste Pokédex van dit gebied samenstellen. Op zoek dus naar allerlei pokémon, die in veel gevallen ook nog eens compleet anders ogen dan hun moderne versies. Maar pas op: je kunt nu direct schade oplopen door een plotselinge aanval van een wilde pokémon, of door als een kip zonder kop rond te rennen en van een grote hoogte te vallen. Gelukkig zijn er overal verspreid in de spelwereld basiskampen, waar je even uit kunt rusten en Pokéballs kunt maken (die hier overigens nog van hout gemaakt worden). Pokémon Legends: Arceus is een Pokémon-game zoals je die nooit eerder hebt beleefd!

 

Screenshot van Ring Fit Adventure

 Ring Fit Adventure

Genre: Sport
PEGI-leeftijd: Vanaf 7 jaar

Met Ring Fit Adventure blijf je niet alleen fit dankzij de bijgeleverde Rig-Con en beenband, je gaat ook op een spannend avontuur in een fantasievolle spelwereld. Door te joggen beweeg je je echt voort in het spel, en tijdens je avontuur krijg je allerlei fysieke oefeningen voorgeschoteld die je armen, buik en benen trainen. Je hartslag wordt ook geregistreerd, zodat je een schatting krijgt van hoeveel calorieën je verbrandt. En heb je even geen zin in het uitgebreide avontuur? Dan kun je elke dag specifiek de oefeningen opstarten om zo toch in conditie te blijven. Leuk én goed voor de gezondheid, een ideale

Probeer in dit genre ook: Just Dance 2020, Fitness Boxing 2

 

Screenshot van Super Mario Bros Wonder

 Super Mario Bros Wonder

Genre: Platformer
PEGI-leeftijd: Vanaf 3 jaar

Check het betoverende universum van Super Mario met het nieuwste meesterwerk, Super Mario Bros Wonder! Deze keer neemt onze iconische loodgieter je mee op een onvergetelijk avontuur dat de grenzen van de verbeelding overstijgt. Mario bevindt zich dit keer in een betoverende wereld waar het onvoorstelbare de norm is. De boosaardige Bowser heeft wederom toegeslagen en Princess Peach ontvoerd. Maar deze keer is het niet zomaar een ontvoering; Bowser heeft plannen gesmeed om een wonderbaarlijk artefact genaamd de Cosmic Crown te bemachtigen, waarmee hij zijn duistere macht aanzienlijk kan vergroten. Mario moet al zijn moed verzamelen en door onbekende rijken reizen om de prinses te redden en de wereld te behoeden voor de ondergang.

Probeer ook eens: Super Mario RPG

 

Screenshot van Pikmin 4

 Pikmin 4

Genre: Strategie
PEGI-leeftijd: Vanaf 3 jaar

De kleurrijke en avontuurlijke wereld van Pikmin komt tot leven in het langverwachte vierde deel van de serie. Kapitein Olimar staat opnieuw centraal, maar dit keer leidt hij zijn schattige legertje Pikmin op een buitenaards avontuur dat de grenzen van verbeelding overschrijdt. Het begint allemaal wanneer de kostbare grondstof Pikpik-wortels van de thuisplaneet Hocotate plotseling schaars worden. Olimar, altijd klaar voor een uitdaging, vertrekt op een epische reis door diverse en betoverende omgevingen. In Pikmin 4 ontdekken spelers een uitgestrekte wereld vol wonderen, van kleurrijke bossen tot mysterieuze grotten en bizarre buitenaardse ecosystemen. Het verhaal ontvouwt zich wanneer Olimar en zijn trouwe Pikmin-kameraden een nieuwe bedreiging ontdekken die niet alleen hun thuiswereld bedreigt, maar het hele Pikmin-universum in gevaar brengt. Het is aan de spelers om Olimar te begeleiden terwijl hij strategieën bedenkt, nieuwe Pikmin-soorten ontdekt en samenwerkt met zijn kleine bondgenoten om de vreemde en prachtige omgevingen te verkennen.

Probeer ook eens: Pikmin 1+2

 

Of je nou van epische avonturengames zoals The Legend of Zelda of Super Mario Odyssey houdt, gewoon plezier wil hebben met vrienden in multiplayergames in Monster Hunter Rise of Super Smash Bros. Ultimate, of het relaxte eilandleven in Animal Crossing: New Horizons op wil zoeken: de Switch heeft voor ieder wat wils!

Gepubliceerd op: 03/06/2021
Laatste update:

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania
Game Mania HQ