Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Artwork van Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Aankomende gameverfilmingen om naar uit te kijken

In het verre verleden stonden films gebaseerd op games niet bepaald garant voor een avondje kijkplezier: talloze verfilmingen van populaire spellen waren vaak van beschamende kwaliteit. Zeker wanneer je je favoriete game op het witte doek tot leven zag komen, kon dat een grote teleurstelling zijn. Gelukkig is het tij de laatste jaren aan het keren: films als Detective Pikachu en Sonic the Hedgehog en series als Castlevania hebben bewezen dat veel games zich wel degelijk lenen voor vermakelijk kijkvoer. En de toekomst heeft nog veel meer moois in het verschiet, zo blijkt uit onderstaande films en series die in productie zijn!

The Cuphead Show!

Cuphead kan gezien worden als een moderne klassieker. De uitdaging, unieke gameplay en ouderwetse Mickey Mouse stijl maken van de game een onvergetelijke ervaring. Ondertussen zijn er ook al een aantal DLC-pakketten beschikbaar waardoor de game vers blijft aanvoelen, maar dat is niet alles.

Netflix zet groots in op de gaming-industrie en besluit ook Cuphead en zijn maatje Mugman een eigen animatieshow te geven. In de show volgen we de twee beste vrienden tijdens hun avonturen waarin ze een deal met de duivel sluiten. Deze keer hoeven we gelukkig niet uit woede voor een eindbaas onze controller van de grond te rapen. Lekker languit op de bank liggen en kijken naar deze veelbelovende nieuwe serie is in 2022 de boodschap.

Video URL:
Currently supported:
 

Borderlands

Er is nog geen releasedatum bekend, maar dat de Borderlands-film er aankomt is in ieder geval zeker. Begin dit jaar werd al duidelijk dat de productie spoedig zou beginnen en er is ook al een flinke sterrencast aangekondigd. Zo is de halve cast uit de moderne Jumanji-films aanwezig: Jack Black speelt Claptrap en Kevin Hart speelt Roland. Ariana Greenblatt (die de jonge versie van Gamora speelde in Avangers: Infinity War) is Tiny Tina, Jamie Lee Curtis is Tannis en niemand minder dan Cate Blanchett speelt Lilith.

De regie van de film is in handen van Eli Roth, bekend van films als Cabin Fever en Hostel. Met al die grote namen die aan de film verbonden zijn, zou je toch denken dat we wel een bepaalde mate van kwaliteit kunnen verwachten. We hopen het, want het Borderlands-universum zit vol met grappige personages en spannende situaties. Al is het wel even wennen om met Borderlands bezig te zijn en geen loot te ontvangen…

 

Avatar van Game Mania

The Witcher: Blood Origin

Dat een Netflix serie gebaseerd op de immens populaire Witcher-games een razend succes is geworden, dat is geen geheim meer. De games - en dan vooral het derde deel - zijn stuk voor stuk veel gespeelde titels met miljoenen fans over heel de wereld. Netflix zag hier niets anders dan kansen en maakte naast twee gelijknamige liveaction seizoenen ook nog een kwalitatieve animatie serie.

Aan het einde van seizoen twee van The Witcher kregen fans een korte blik op een nieuwe spin-off in de wereld van Geralt & co. Het gaat hier om The Witcher Blood Origin. In de nieuwe liveaction serie blikken we terug op 1200 jaar voor de gebeurtenissen van de hoofdserie. Maak je klaar om te ontdekken hoe de elven leefden voordat ze opgejaagd werden en hoe de allereerste Witcher werd gecreëerd. The Witcher Blood Origin zal ergens in de loop van 2022 op Netflix verschijnen.

Video URL:
Currently supported:
 

Sonic the Hedgehog 2

Wie had er van te voren gedacht dat die snelle Sonic in een van de leukste gamefilms tot nu toe zou schitteren? Snelle actie en een flinke dosis humor stonden garant voor een vermakelijke filmervaring, om nog maar te zwijgen over de geweldige rol van Jim Carrey als de slechte Dr. Robotnik. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

Helaas hebben we op moment van schrijven alleen een logo om ons aan te vergapen, maar dat maakt wel één ding duidelijk: Sonic’s beste maatje Tails krijgt ook een prominente rol in de film! Hopelijk worden nog meer elementen uit de klassieke Sonic-games naar het witte doek gebracht, zodat dit vervolg nóg meer een feest van herkenning wordt voor de fans!

Video URL:
Currently supported:
 

The Last of Us

The Last of Us en het vervolg zijn twee van de beste games ooit gemaakt – dat verdient een verfilming die deze spellen eer aan doet. Gelukkig lijkt dat goed te komen, want het toonaangevende netwerk HBO gaat er een serie van maken. Series op dit kanaal staan vaak bekend om hun duizelingwekkende kwaliteit en van The Last of Us verwachten we natuurlijk niets minder.

Het aangekondigde eerste seizoen behandelt het verhaal uit de eerste game, waarin de stoere en tegelijk gevoelige man Joel en het meisje Ellie een epische tocht door een post-apocalyptische Verenigde Staten maken. De wereld is namelijk getroffen door een luguber schimmelvirus dat mensen in moordlustige, monsterlijk ogende wezens verandert. Iedereen die de game heeft gespeeld weet dat daar genoeg potentie in zit voor zowel angstaanjagende als emotionele scènes. Daarbij zouden latere seizoenen bij aanhoudend succes ook de gebeurtenissen uit de tweede game kunnen behandelen.

Met de maker van de bejubelde miniserie Chernobyl aan het roer hebben we er alle vertrouwen in. Daarbij zijn de aangekondigde acteurs en actrices ook niet mis: Joel wordt gespeeld door Pedro ‘The Mandalorian’ Pascal en Bella Ramsey – die we nog kennen als de stoere jonge edelvrouw Lyanna Mormont uit Game of Thrones – gaat zich aan de rol van Ellie wagen.

 

Resident Evil Live Action

Resident Evil heeft de laatste tijd veel liefde gekregen. Resident Evil Village was een van de beste games van 2021, er is in datzelfde jaar een nieuwe animatiefilm uitgebracht op Netflix én in 2022 komt nu ook nog eens een compleet nieuwe liveaction adaptie.

Eerlijk: niet elke transformatie die Resident Evil van game naar beeldbuis meemaakte was even succesvol. Maar Netflix heeft laten zien dat zij de game-industrie enorm serieus neemt en levert waarschijnlijk een torenhoge kwaliteit. Het blijft nog gissen naar wat we precies kunnen verwachten van de nieuwe Resident Evil film. Wel weten we dat het verhaal gebaseerd is op de eerste game uit 1996.

In de serie krijgen we waarschijnlijk te zien hoe het hoofd van Umbrella Corporations, Albert Wesker, het T-virus ontwikkelde en wilt gebruiken in New Raccon City. Vervolgens springen we heen en weer in de tijdlijn en ontdekken we wat voor effect de daden van Wesker hebben. Tot slot zijn er al enige castleden bekend (waaronder Lance Reddick, bekend van o.a. de John Wick films) maar daar houden de details momenteel op.

Lance Reddick naast zijn personage in de nieuwe Resident Evil genaamd
 

Metal Gear Solid

De langverwachte verfilming van Metal Gear Solid werd al een jaar of acht geleden aangekondigd, dus we hadden bijna de hoop opgegeven… tot we eind vorig jaar te horen kregen dat Oscar Isaac de enige echte Snake gaat spelen! Isaac lijkt op het eerste gezicht niet bepaald op het personage dat hij gaat vertolken, maar is wel een acteur van formaat met rollen in films als Star Wars, Ex Machina en de aankomende nieuwe Dune-verfilming. De regie is in handen van Kong: Skull Island-regisseur Jorgan Vogt-Roberts. Kortom: genoeg details om voorzichtig enthousiast te worden. We kunnen niet wachten om die ene legendarische scène met Sniper Wolf op het witte doek te ervaren…

 

Halo

Nog zo’n project die al eeuwen in de maak lijkt, is de serie gebaseerd op Halo. De prachtige shooterreeks met Master Chief in de hoofdrol werd in 2013 aangekondigd. Onlangs werd bekendgemaakt dat de serie, die door Showtime wordt geproduceerd, ergens volgend jaar op de streamingdienst Paramount+ uitkomt. Met een beetje geluk is die streamingdienst dan ook al in de Benelux beschikbaar.

Het eerste seizoen bevat negen afleveringen en is al geruime tijd in productie, al werd dat enige tijd vertraagd toen het coronavirus uitbrak. We weten in ieder geval dat Pablo Schreiber – bekend van onder andere American Gods – in het harnas van Master Chief kruipt, dat Natascha McElhone – uit Californication en The Truman Show – Dr. Catherine Halsey speelt en Jen Taylor – Cortana in de Halo-games – haar stem ook zal verlenen aan de Cortana in de tv-serie. Maar wat we vooral graag willen weten, is welke game(s) precies worden verfilmd. Of zou het om een nieuw verhaal gaan? Geduld is een schone zaak!

 

Devil May Cry serie

Nog een geliefde gaming franchise duikt de wereld van de animatieshows in. Netflix is namelijk ook nog eens bezig met de productie van een geanimeerde show rondom Devil May Cry. Ze zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe, want niemand minder dan Adi Shankar – die ook al de Netflix serie rond Castlevania maakte – is verbonden aan het project. We hoeven ons dus geen zorgen te maken over Dante en Vergil.

Er zijn nog helemaal geen details bekend over het verhaal, de animatiestijl of de stemacteurs die aan het project meewerken. Waar we wel vanuit mogen gaan is dat de scripts afgerond zijn en de productie dus snel gaat beginnen. Hopelijk pakt de vaart dan ook op en kunnen we binnenkort Dante, Lady en Vergil aanschouwen in een heel nieuw jasje!

cover van de originele Devil May Cry game
 

Zoals je hierboven kunt lezen staat fans van gameverfilmingen veel potentieel kijkvoer te wachten. Het is echter nog maar een kleine greep uit alle aangekondigde projecten. Detective Pikachu 2, een animatiefilm rondom Super Mario, Five Nights at Freddy’s, Minecraft, een nieuwe Tomb Raider, Watch Dogs, Dante’s Inferno, Firewatch… de lijst is haast eindeloos, en ze zien vast niet allemaal het levenslicht. Toch hebben we vertrouwen in dat de komende jaren onze favoriete spellen ook op het witte doek (en het kleine scherm) een onuitwisbare indruk gaan maken!

Gepubliceerd op: 08/04/2021
Laatste update: 19

 

Avatar van Game Mania
Redactie Game Mania