PlayStation trophies
PlayStation trophies

8 vragen aan top PlayStation Trophy Hunter

Voor de meeste mensen is het behalen van trophies op de PlayStation een leuke bijzaak tijdens het gamen. Andere gamers hebben hier echt hun hobby van gemaakt. Die laatste groep van mensen hebben wij gesproken. Richie_Rich_NL staat op het moment van schrijven op plaats 2 als het gaat om het meeste aantal behaalde trophies in Nederland en op plaats 24 in de wereld, een echte trophy hunter dus. Hij beantwoordt 8 vragen van onze Discord-community over zijn trophy hunting avontuur.
 

1. Wanneer ben je echt begonnen met trophy hunten?

Ik game al sinds mijn puberteit. Ik vond het altijd al tof om een game helemaal uit te spelen, tot het eind. In 2011 kocht ik een PS3, het trophy hunten is er toen langzaam ingeslopen. Het begon met kleine doelstellingen, zoals het behalen van enkele platinum trofeeën. Al snel werden de grenzen verlegd en de doelen steeds hoger bijgesteld. Het geeft iedere keer weer voldoening wanneer ik een game 100% uitspeel en mijn trophy lijst zie groeien. Dit maakt dat ik al vrij snel besloot om met een tweede account, games meermaals uit te spelen. Uiteindelijk groeide het uit tot waar ik nu sta.

platinum trophy

2. Wat was de moeilijkste game om platinum te halen?

Dit was voor mij persoonlijk een Japanse bullet hell game genaamd “Mamorukun Curse!”, op de PlayStation 3. Het kostte me vijf jaar, om deze game stap voor stap uit te spelen. Deze game was heel verslavend, ik heb hem daarom ook op mijn tweede account uitgespeeld. Na veel oefenen ontwikkelde ik steeds meer skills. Ik kan deze game aanraden, vanwege de mooie graphics en gameplay.

 

3. Wat heeft deze hobby al opgeleverd, buiten het behalen van trophies?

Ik game voor mezelf en haal daar ontspanning en plezier uit. Daarnaast heeft het me ook vriendschappen opgeleverd. Door online gaming leer ik verschillende mensen kennen. Enkele daarvan zijn inmiddels goede vrienden geworden. Daarnaast haal ik ook veel voldoening uit het helpen van anderen met het behalen van trofeeën via Share Play van PlayStation.

 

4. Verdien je hier financieel iets mee?

Nee, ik verdien geen geld met het beoefenen van mijn hobby. Dat is ook helemaal prima. Ik geniet namelijk van de vrijheid die heb ik in de games die ik wil spelen. Wanneer ik zou gaan streamen of voor geld zou gamen, komt daar ook druk van het publiek bij kijken. Het plezier in gamen staat voor mij voorop!
 

5. Kun je nog genieten van een game of ben je altijd bezig met het behalen van trophies?

Om eerlijk te zijn genoot ik vroeger meer van het gamen. Tegenwoordig zijn er veel easy games en om bij te blijven moet ik deze ook spelen. De tijd voor grotere games te spelen is daardoor beperkt, hoewel deze vaak juist een mooie verhaallijn, graphics hebben en een grotere uitdaging zijn.

Avatar van Game Mania
Game Mania HQ

6. Hoe lang ben je per dag bezig met het trophy hunten?

Ik game vooral na mijn werktijd en in de weekenden. De uren per dag variëren en hangt af van de energie en de zin die ik heb. Meestal in de weekenden en vrije dagen kan ik goed wat uren maken. Zo probeer ik ook wanneer ik geen zin heb of weinig tijd heb, games te zoeken die met een turbo controller te spelen zijn. Deze games kan je dan een paar uur laten lopen voor scores en coins te farmen en daarna efficiënt dingen vrij te spelen.

 

7. Wat is je favoriete PlayStation game aller tijden?

Mijn voorkeur gaat uit naar horror- en adventuregames. Binnen dit genre is het moeilijk om maar één favoriet te noemen. Demon’s Souls, Uncharted 1,2,3, Resident Evil 1, 2, 4, 7 en tot slot The Last Guardian behoren toch wel tot mijn top!

 

8. Welke platinum trophy was het leukst om te behalen?

Ik denk dat de leukste platinums toch co-op games zijn waar je met vrienden samen als team of tegen elkaar speelt. Waar ik echt mee gelachen heb en ook super gezellig was is Bunny Raiders. Daar heb ik ook veel mensen mee geholpen. No Way Out was ook een hele leuke platinum want daar heb ik ook goede herinneringen aan. Een party starten, verstand op nul zetten en gaan met die banaan!

PSN-ID’s: Richie_Rich_NL en The_Punisher_NL
 

 

XP play

Zin gekregen om zelf ook te gaan trophy hunten? Vergeet dan zeker niet je PSN-ID te koppelen aan je XP account. Zo geniet jij van alle voordelen van XP play:

  • Ontvang coins voor je PlayStation trophies
  • Neem deel aan maandelijkse challenges, maak kans op toffe prijzen en ontvang extra XP coins
  • Check al je behaalde PlayStation trophies op je XP profiel
  • Unlock 28 XP trophy badges

Gepubliceerd op: 04/04/2023
Laatste update: 04/04/2023