The Long Dark

The Long Dark is een doordachte verkennings- en overlevingstocht die spelers uitdaagt om zelfstandig te denken terwijl ze een uitgestrekte bevroren wildernis verkennen in de nasleep van een geomagnetische ramp. Er zijn geen zombies -- enkel jij, de kou en alle bedreigingen die Moeder Natuur kan bedenken.

Winterstilte - verhaalmodus

De verhaalmodus Winterstilte van The Long Dark bestaat uit verschillende delen en begint met twee van de vijf afleveringen die het eerste seizoen vormen.

In aflevering één: "Alles of niets", worden bushpiloot Will Mackenzie (spelerspersonage) en dr. Astrid Greenwood van elkaar gescheiden nadat mysterieuze lichten aan de hemel ervoor zorgen dat hun vliegtuig diep in de Canadese wildernis neerstort. Mackenzie worstelt om te overleven en gaat wanhopig op zoek naar Astrid. Onderweg komt hij bij het stadje Milton, waar hij zich de impact van deze stille apocalyps begint te realiseren.

In aflevering twee: "Lichte fuga" voert Mackenzies zoektocht naar Astrid hem dieper de wildernis in. Een mysterieuze pelsjager is mogelijk de sleutel tot het vinden van Astrid. Maar is hij te vertrouwen?

De eerste twee afleveringen van Winterstilte duren ongeveer 15 uur om uit te spelen. Aflevering drie t/m vijf zitten bij de prijs van het spel inbegrepen en worden gratis ontgrendeld zodra ze uitkomen. Met de stemmen van Jennifer Hale, Mark Meer, David Hayter en Elias Toufexis (aflevering drie) en de muziek van Cris Velasco.

Overlevingsmodus

De overlevingsmodus is een zandbakspeelvorm zonder verhaallijn waar zo'n drie jaar aan geschaafd is middels feedback van Early Access-spelers. Je wordt niet aan de hand meegenomen! De spelers worden in dit spel uitgedaagd om voor zichzelf te denken door wel informatie, maar nooit antwoorden te geven. Je moet het recht om te overleven verdienen.

 • Permadeath! Als je sterft in de overlevingsmodus, dan wordt je opgeslagen spel verwijderd. Elke beslissing telt. Let op: In Winterstilte zit deze functie niet.
 • Conditie en calorieën: houd in de gaten hoeveel honger en dorst je hebt, hoe vermoeid je raakt en hoe koud je het hebt, terwijl je worstelt om de juiste middelen te vinden om je energie op peil te houden. Elke actie kost calorieën en tijd is het meest waardevolle middel. Bedenk goed wat je wel en niet doet.
 • Ga op zoek naar materialen in de wereld: meer dan 100 items zoals gereedschap, lichtbronnen, wapens, EHBO-sets, kleding en meer.
 • Een uitgestrekte wereld: verken de uitgestrekte wildernis in Noord-Canada in je zoektocht naar belangrijke materialen om te overleven. In de winter. De tijd die mee verandert, het weer, aanwezigheid van dieren, enz. bieden genoeg prikkels om het spannend en uitdagend te houden.
 • Het recht van de sterkste: jaag, vis, zet vallen uit, klim, oriënteer je, zoek naar voedsel en materialen die je leven kunnen redden en probeer om niet te sterven aan een dierenaanval, onderkoeling, bevriezing of dysenterie (of een andere oncomfortabele aandoening) en ga op zoek naar overlevingsmaterialen en onderhoud die ook.
 • Jager of prooi: dieren om op te jagen en voor op te passen: wolven, beren, konijnen, herten, kraaien en meer in toekomstige updates.
 • Kies je ervaring: in vier afzonderlijke ervaringsmodi kun je een uitdagingslevel kiezen dat bij jou past, zoals de pelgrimmodus, waarin je je in stilte bevindt en genoeg tijd hebt om na te denken, maar ook de scharrelaarsmodus, waarin alleen de meest ervaren overlevers kans maken om een week te overleven.

Overleven is je enige doel en alleen de dood is het einde. Creëer je eigen overlevingsverhaal met elk nieuw avontuur dat je start.

Platform:

 • Gratis verzending vanaf 20 euro
 • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
 • Gratis verzending vanaf 20 euro
 • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 19/9/2018
EAN 811949030207
Aantal spelers Singleplayer
Genre Adventure
PEGI leeftijd 16
PEGI inhoud Geweld
Publisher Hinterland Studio Inc
Ontwikkelaar Hinterland Studio Inc
Gesproken taal Engels
Geschreven taal Engels

Game Trailers