Assassin's Creed 2

Italië - 15e eeuw - De klassieke wereldstad Venetië komt tot leven met de honderden mensen die hun dagdagelijkse leventje leiden. Een tijd waar corruptie van de clerus, politieke intrige en familievetes onder het bewustzijn van de lokale bevolking sluipen. We ontmoeten Ezio Auditore di Firenze, een vennoot van een geheime organisatie die de oorlog tussen de Assassijnen en de Tempeliers uitvecht. Als lid van de Assassijnen is Ezio een meestermoordenaar die afstamt van Altaïr, het spelpersonage uit de eerste Assassin's Creed.

De Animus

De pijler waarop Assassin's Creed steunt, is dat sommige herinneringen een eeuwige nadruk nalaten in onze DNA en genen. Hiervoor heeft de geheime organisatie van Assassijnen in een 2012 een apparaat ontwikkeld. Dit apparaat, de Animus, laat de drager van de genetische informatie terugkeren in de geschiedenis van de herinnering. Desmond Miles, afstammeling van zowel Altaïr en Ezio draagt al deze onschatbare informatie over de eeuwige oorlog met de tempeliers in zijn genen. In 2012 leeft Desmond gevangen in de thuisbasis van Abstergo, een dekmantel van de Tempeliers. Na de gebeurtenissen van Assassin's Creed bezitten de Tempeliers informatie over de locatie van enkele belangrijke artefacten die de oorlog tussen de Assassijnen en Tempeliers kan beslechten. Máár Desmond ontdekt dat zijn ervaringen als Altaïr in de Animus hem nieuwe gaves geven. Ondertussen leeft Desmond nog steeds in gevangenschap terwijl hij gedwongen wordt om dieper in het verleden te graven. Je avontuur door de Renaissance start hier...

De nobele krijger

Ondanks zijn afstamming van Altaïr is Ezio een nobele man met een rijke achtergrond. Ook Ezio's vaardigheden zijn geëvolueerd. In de stad Venetië kan hij ontsnappen langs een van de vele waterkanaaltjes die er doorheen lopen. Zwemmen is dus zeker een belangrijk nieuw onderdeel van de game. De Leap of Faith waarbij Altaïr en Ezio van torenhoge gebouwen kunnen springen in een berg hooi kan je nu ook uitvoeren in een kar vol wol of vissen en natuurlijk het water in de kanalen. Deze schuilplaatsen zijn ook veelzijdiger geworden. Een sluipmoord is slechts een knop verwijderd wanneer je schuilt want je kan nu ook aanvallen vanuit deze positie. Maar verwacht niet dat de vijanden altijd even gemakkelijk te verschalken zijn. Een nieuw era betekent ook nieuwe vijanden. De militia zijn opgedeeld in drie moeilijkheidsgraden: de boogschutters en de dolkendragers (freerun experts), de Britse geharnaste troepen met zwaarden en bijlen en ten slotte de troepen met hellebaarden die schuilplaatsen grondig onderzoeken.

Variatie

Een van de grootste struikelblokken van de allereerste Assassin's Creed was de ééntonigheid van de missiestructuur. Je opdracht aanvaarden, informatie verzamelen en het uiteindelijke doelwit uitschakelen. In de eerste game kon je kiezen uit 5 verschillende opdrachten. Nummertje twee belooft 16 verschillende opdrachten. Ook de structuur is aangepast. Terwijl je op zoek gaat naar contacten kan je andere opdrachten uitvoeren. De opdrachten zijn ook niet overdraagbaar. We bedoelen hiermee dat het doel van je opdracht hetzelfde blijft maar de manier waarop je ze uitvoert, kan grondig verschillen. Sommige missies zullen ook in elkaar doorvloeien. Een moord belemmeren en daarna de achtervolging inzetten, is slechts een van de vele variaties van het nieuwe missiesysteem. In totaal zal je een 200-tal missies in het spel terugvinden. Ubisoft's ezel zal zich dus geen twee keer aan dezelfde steen stoten. De nieuwe missiestructuur is slecht een klein onderdeel van de variatie. Diversiteit in de schuilplaatsen en drie verschillende verzamelobjecten zijn de sappige kersjes op de taart. Deze verzamelobjecten zoals de vlaggen uit AC1 spelen nu unieke features vrij.

Ezio's hulpjes

Ondertussen weten we dat Ezio ook in rijke kringen vertoeft. De bewogen tijd in de 15e eeuw zorgde voor een grote kunst- en politieke stroming. De grootste persoonlijkheden die in Italië leefden gedurende deze periode krijgen een unieke plek in de game. Sommige historische figuren zijn goed-, anderen zijn kwaadaardig. Een van deze figuren is de grote Leonardo Da Vinci. Met de hulp van deze visionair krijg je vleugels. Net als Q uit de 'James Bond'-films bezorgt Da Vinci de laatste gadgets aan Ezio. De vliegmachine is slecht één van de velen. Andere persoonlijkheden die we zien opduiken zijn Machiavelli, Lorenzo de Medici en Caterina Sofrza.

Ezio is niets zonder wapens. Daarom han

Platform:

Editie:

Op alle USED producten ontvang je 100% garantie. DLC codes meegeleverd met USED producten kunnen al gebruikt zijn.

  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 18/11/2009
EAN 3307211666672
Aantal spelers Singleplayer
Genre Action, Adventure
PEGI leeftijd 18
PEGI inhoud Grof taalgebruik, Geweld
Publisher Ubisoft