Dante's Inferno

Een geboeide ziel, een zondig leven, een radeloze tocht vol wanhoop. Het actie-avontuur Dante's Inferno is een bewerking van het middeleeuwse epische gedicht La Divina Commedia van Dante Alighieri. Je beleeft dit duistere verhaal vanuit de derde persoon en maakt kennis met het gedicht dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de erkenning van het Toscaanse dialect en de hedendaagse beeldvorming van de hel en het vagevuur. Het gedicht volgt Dante op zijn reis langs de dreigende negen kringen van de hel op zoek naar zijn geliefde Beatrice.

La Divina Commedia

La Divina Commedia werd in de 14e eeuw geschreven en uitgegeven, en in het Italiaans voorgelezen. Het werk was in die tijd dus, in tegenstelling tot de Bijbel, toegankelijk voor een groot publiek. Het gedicht geeft een allegorische blik op het christelijke hiernamaals en de helse afstraffingen. In deel een, Dante's Inferno, doorkruist Dante de negen kringen van de hel; het voorportaal, lust, vraatzucht, hebzucht, gramschap, ketterij, geweld, bedrog en verraad. Negen ringen die jou en Dante tot het uiterste zullen testen. Gelukkig heb je aan je zij de sikkel des doods die je gestolen hebt van Magere Hein. Om de negen ringen te overleven moet Dante zijn krachten meten met verschillende figuren uit de onderwereld.

De wraak van Magere Hein

De actie in Dante's Inferno is een ware tour de force. De gameplay doet spelers meteen denken aan God of War. Je hebt drie aanvallen tot je beschikking: zware aanvallen, lichte aanvallen en magische aanvallen. De zeis is Dante's primaire wapen. Tijdens zijn reis door de negen ringen krijgt hij nieuwe magische aanvallen. Het heilige kruis is slecht één van deze aanvallen. Het kruis laat heilig licht over zondaars in de hel dalen wat ze meteen doet opgaan in rook. De derde feature van de combat is het beesten temmen. Op je pad zal je oog in oog staan met afzichtige monsters die gecontrolleerd kunnen worden door dienaars van Lucifer. Dante kan zich heer en meester maken van deze gedrochten door de beestentemmer uit te schakelen. De verschillende beesten bezitten diverse aanvallen, van vuur spuwen tot brute kracht.

- Vecht je een weg door de Negen Ringen van de Hel.
- Kom oog in oog te staan met de geweldadige en afzichtige monsters.
- Kijk je eigen zonden, je donkere familieverleden en je onvergeeflijke oorlogsmisdaden in de ogen,
- Gebaseerd op het invloedrijke klassieke Italiaanse gedicht van Dante Alighieri.

Platform:

Editie:

Niet meer beschikbaar

Niet meer beschikbaar
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
  • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 5/6/2012
EAN 5030942109801
Aantal spelers Singleplayer
Genre Action
PEGI leeftijd 18
PEGI inhoud Geweld
Publisher Electronic Arts