Hollow Knight

Deze uitgave bevat:

 • De game 
 • De contentpakketten Hidden Dreams, The Grimm Troupe, Lifeblood en Godmaster
 • Geïllustreerde handleiding
 • Kaart van Hallownest
 • Omkeerbare gamecover

Daal af in de duistere spelonken van een vergeten koninkrijk in Hollow Knight: een sfeervolle en uitdagende actiegame in 2D. Verken de enorme wereld van Hallownest, ontrafel eeuwenoude geheimen en versla een dreigend kwaad.

Verken een uniek ondergronds koninkrijk

Diep onder het kwijnende stadje Dirtmouth ligt Hallownest begraven: een beschaving die betere tijden heeft gekend. Op zoek naar rijkdom, glorie en antwoorden op oude geheimen dalen avonturiers en dieven af naar Hallownest, maar de vervallen zalen en tunnels worden nu bewoond door afgrijselijke wezens. Bovendien sijpelt er een zoet, ziekelijk gif door de bodem.

Als de dappere Hollow Knight dwaal je door de uitgestrekte doolhof van grotten, gangen en verlaten steden waaruit het griezelige, afbrokkelende koninkrijk bestaat. De ondergrondse steden en gehuchten worden bewoond door merkwaardige en fascinerende personages. Wie bereid is om van de gebaande paden af te wijken, zal in alle hoeken en gaten raadsels en schatten tegenkomen, die bewaakt worden door moordzuchtige wezens.

Vecht met wrede vijanden

Als je besluit om jezelf onder te dompelen in de duisternis, dan zul je jezelf moeten verdedigen tegen hordes misvormde schepsels. Ontwijk vijandelijke aanvallen, zorg dat je niet geraakt wordt door rondvliegende projectielen, spring tegen muren omhoog en ga in de aanval met je vertrouwde zwaard.

Verslagen vijanden laten Geo achter. Dat zijn fossielen die je kunt inruilen voor nieuwe items en sluiproutes. Gesneuvelde tegenstanders verspreiden ook een mystieke energie waarmee je je leven kunt aanvullen of die je kunt omzetten in krachtige, nieuwe vaardigheden. Als je het onderspit delft in de strijd, blijft er een schaduw achter van je vorige ik. Ga op zoek naar die schaduw en versla hem om je aardse rijkdommen te herwinnen.

Zonderlinge figuren

Als je even genoeg hebt van de duistere krochten, ga dan terug naar de oppervlakte. In het merkwaardige dorp Dirtmouth kun je voorwerpen kopen met je Geo en advies inwinnen bij de eigenaardige dorpelingen.

In ruimtes die verweerd zijn door de tand des tijds en bij de wonderlijke personages die je tijdens je avontuur tegenkomt, kun je zogenaamde Charms vinden. Als je deze Charms gebruikt, krijg je handige eigenschappen tot je beschikking. Daarmee kun je bijvoorbeeld een zwerm venijnige insecten te hulp roepen of ervoor zorgen dat gevelde tegenstanders meer Geo achterlaten.

Een ridderlijk ritme

De onwerkelijke wereld van Hollow Knight komt tot leven dankzij de met de hand getekende artwork, traditionele 2D-animaties en een pakkende soundtrack. Dankzij de gedetailleerde achtergronden en intrigerende personages ademen de duistere en hallucinante omgevingen in Hallownest een beklemmende sfeer. De melancholische soundtrack begeleidt de Hollow Knight op zijn eenzame reis.

Wroet rond in een vervloekt, ondergronds rijk, versla bloeddorstig monstergebroed en hef de vloek op die op een insectenvolk rust!

 • Verken het onwerkelijke insectenrijk Hallownest en ontrafel de donkerste geheimen.
 • Verken een groot ondergronds koninkrijk dat zucht onder een verderfelijke vloek en bewoond wordt door misvormde schepsels.
 • Gebruik je zwaard en je speciale vaardigheden om vijanden over de kling te jagen en geheime routes te ontdekken.
 • Laat je betoveren door de adembenemende artwork en traditionele 2D-animaties.

"Wroet rond in een vervloekt, ondergronds rijk, versla bloeddorstig monstergebroed en hef de vloek op die op een insectenvolk rust."

Platform:

Op alle USED producten ontvang je 100% garantie. DLC codes meegeleverd met USED producten kunnen al gebruikt zijn.

 • Gratis verzending vanaf 50 euro
 • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
 • Gratis verzending vanaf 50 euro
 • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 13/7/2019
EAN 5060146467261
Aantal spelers Singleplayer
Genre Platform, Action
PEGI leeftijd 7
PEGI inhoud Geweld, Angstaanjagend
Publisher Fangamer
Ontwikkelaar Team Cherry
Geschreven taal Engels

Game Trailers