GRIP: Combat Racing

Wie herinnert zich Rollcage en Rollcage Stage II op de allereerste PlayStation? De culthit racegame van Psygnosis uit 1999 combineerde razende snelheden, intense voertuig combat en unieke voertuigen in een bundel pure adrenaline. Met behulp van de Unreal Engine 4 brengt GRIP: Combat Racing de actie van Rollcage naar een nieuwe generatie spelers en in High Definition. De voertuigen in GRIP bezitten wielen die een grotere omtrek hebben dan het koetswerk waardoor de voertuigen dus geen onder- of bovenkant kennen. Vanwege de immense snelheden dat de wagens kunnen halen, wordt er zoveel downforce (neerwaartse kracht) gecreëerd dat ze op elk oppervlak kunnen rijden en de zwaartekracht kunnen tarten.

Intens rijden

Behaal snelheden die oplopen tot wél 700 km/u terwijl je op de vloer, muren en plafond rijdt van de uitgebreide parcours. Als je over kop vliegt, betekent dat niet dat de race voorbij is. Boven, onder, links of rechts... zolang er een oppervlak is en je voldoende snelheid hebt dan zorgen de immense g-krachten op de wagens dat je kan blijven doorrijden.

Exotische planeten

Race door diverse locaties op exotische planeten. De futuristische locaties nemen je mee van koude ijswerelden tot buitenaardse steden. Elk parcours heeft verwoestbare gebouwen die je kan gebruiken om je tegenstanders te hinderen, alsook verschillende routes en shortcuts. Om te winnen moet je tactische beslissingen nemen.

Badass voertuigen

Het zijn de gepantserde voertuigen die GRIP uniek maken. Net als in andere futuristische racers zoals Wipeout en F-Zero komt de wereld tot leven dankzij de rivaliserende bedrijven die de wagens ontwikkelen. Elke type voertuig heeft zijn eigen karakteristieken, sommige zijn snel en beweegbaar terwijl andere bruut en zwaarbewapend zijn. Naast het type is elke wagen individueel aan te passen met upgrades of cosmetische aanpassingen die je kan verdienen.

Krachtige pick-ups & power-ups

Gebruik krachtige power-ups en wapens: van langeafstandsraketten tot geweren, vallen en plasma kanonnen. De bombastische actie en de power-ups zijn vormgegeven met behulp van de GRIP online community.

Killer tunes

Racen met pompende elektronische muziek die varieert van Drum n' Bass tot Techno en Trance,

 • Spirituele opvolger van Rollcage op de eerste PlayStation
 • Speel singleplayer (tegen AI), split-screen met een vriend of online tegen spelers over de hele wereld.
 • 8 voertuigen van drie verschillende producenten met veel personaliseringsmogelijkheden en meer auto's in de toekomst!
 • 6 spelmodes: Classic Race, Ultimate Race (puntensaldo), Elimination, Time Trial, Arena (Deathmatch), Carkour
 • 10 racetracks, 3 arena's en 15 Carkour locaties
 • 12 originele in-game music tracks

"Behaal snelheden die oplopen tot wél 700 km/u terwijl je op de vloer, muren en plafond rijdt van de uitgebreide parcours. Als je over kop vliegt, betekent dat niet dat de race voorbij is. "

Platform:

Niet meer beschikbaar

Niet meer beschikbaar
 • Gratis verzending vanaf 50 euro
 • Spaar coins en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank of mobiel via je bank app
 • Gratis verzending vanaf 50 euro
 • Spaar coins, unlock badges en ontvang korting met Game Mania XP (meer info)
 • Betaal veilig online via je eigen bank

Productspecificaties

Releasedatum 6/11/2018
EAN 5060188671169
Aantal spelers Singleplayer, Online Multiplayer Competitief
Genre Race, Action
PEGI leeftijd 3
Publisher Mindscape
Ontwikkelaar Caged Element Inc.
Gesproken taal Engels
Geschreven taal Engels

Game Trailers