Waarom Let's Go meer is dan een simpel Pokémon-tussendoortje

Twee is beter dan één. Dat was de boodschap toen Nintendo vorig jaar niet één, maar twee Pokémon-games voor de Nintendo Switch in een klap aankondigde. Pokémon: Let’s Go, verkrijgbaar in twee versies: Eevee of Pikachu, is de eerste Pokémon-game die we op de Switch mogen verwelkomen, terwijl volgend jaar nog eens een Pokémon RPG verschijnt. Dat is geen reden om te denken dat Pokémon: Let’s Go maar een simpel tussendoortje is om fans zoet te houden totdat de “echte” Pokémon-game uitkomt. Pokémon: Let’s Go lijkt vooralsnog op perfecte wijze nieuwe gameplaymechanieken toe te voegen die veteranen zullen bekoren en tegelijkertijd bestaande mechanieken te stroomlijnen voor nieuwere spelers. Wij zijn alvast enthousiast, en dit is waarom!

Jij en je Pokémon-bestie zijn hechter dan ooit in een nostalgisch avontuur

In Pokémon: Let’s Go trek je door de Kanto-regio, waar de allereerste Pokémon-games en de tv-serie zich afspeelden. Dat betekent dat je door nostalgische plekken als Pallet Town en Celadon City reist en je de eerste 151 Pokémon gaat tegenkomen. Dat doe je ten alle tijden samen met je Pokémon-bestie: Pikachu of Eevee. Je partner-Pokémon zit tijdens je reis op je schouder of op je hoofd en jullie avonturen samen maken jullie band sterker. Je kunt je Pikachu of Eevee bijvoorbeeld knuffelen en eten geven en zelfs een compleet nieuwe look geven! Je andere Pokémon hebben overigens geen reden om jaloers te zijn, want je kunt er nog eentje achter je aan laten lopen. Sommige Pokémon kunnen jou zelfs op hun rug dragen! In Pokémon: Let’s Go sta je er in ieder geval nooit alleen voor en staan jouw favoriete Pokémon in de spotlight.

Pokémon zijn zichtbaar in het hoge gras

De dagen dat je doelloos rondjes loopt in het gras in de hoop een Abra tegen te komen (en altijd maar een Rattata vindt) zijn voorbij. In Pokémon: Let’s Go steken de Pokémon hun kop boven het gras uit en kun je dus gelijk zien welke Pokémon zich in het hoge gras verstoppen. Een gekleurde aura geeft bovendien aan of een Pokémon speciale eigenschappen bezit, bijvoorbeeld of hij groter of kleiner is dan de gemiddelde Pokémon. Op deze manier wordt het makkelijker dan ooit om je collectie Pokémon aan te vullen zonder je tijd te moeten verdoen aan het zoeken in het gras. Een zeer welkome toevoeging wat ons betreft!

Je kunt voor het eerst samen met een vriend of vriendin spelen

Pokémon: Let’s Go wordt het allereerste Pokémon-avontuur waarin je de hulp van een vriend of vriendin kan inschakelen en samen de wereld kan verkennen! Met de Switch bezit je automatisch al twee controllers dus je hoeft er zelfs geen extra accessoires voor aan te schaffen. Geef je partner een van de twee Joy-Cons en jullie zijn er klaar voor! Van het vangen van Pokémon tot het uitdagen van andere trainers tot het vechten in de beslissende Pokémon Gym-battles – met zijn tweeën sta je sterker.

Bereid je maar voor, want daar zijn ze weer hoor!

Een avontuur door Kanto is niet compleet zonder een aantal bekende gezichten terug te zien. Wat dat betreft zit Pokémon: Let’s Go vol met nostalgische personages. Niemand minder dan Brock wacht je op in de Gym van Pewter City en een zekere jongedame met rood haar is te vinden in de Gym van Cerulean City. Behalve deze twee oude bekenden zien we Professor Oak terug en is er nog een tweetal schurken te vinden die de wereld voor verder verval proberen te behoeden… Als dat geen belletje doet rinkelen kun je maar beter al je Pokémon overdragen aan Team Rocket. Meowth, ogen dicht!

Pikachu's surfplank en Eevee’s ballonnen brengen je overal naartoe

Alsof de kleine rakkers niet al schattig genoeg waren, kunnen Pikachu en Eeevee ook nog speciale trucjes leren die je hart doen smelten. Pikachu trotseert bijvoorbeeld de wildste golven op een surfplank zodat jullie samen veilig rivieren kunnen oversteken en Eevee neemt je mee op een ballonvaart hoog boven de wolken. Als jullie band sterk genoeg is, kunnen zowel Pikachu als Eevee unieke aanvallen uitvoeren in het heetst van de strijd! Let simpelweg goed op wanneer je partner-Pokémon een signaal afgeeft en schud je Joy-Con om de aanval te activeren.

De 151 gloednieuwe Master Trainers bieden een extra pittige uitdaging!

Voor Pokémon-veteranen die een extra uitdaging zoeken is er goed nieuws. Na het uitspelen van het verhaal is er namelijk nog genoeg om te ontdekken en te doen in Pokémon: Let’s Go. Over het hele land vind je bijvoorbeeld de zogenaamde Master Trainers: Pokémon-trainers die gespecialiseerd zijn in het trainen van één specifieke Pokémon en enkel een duel aangaan onder specifieke voorwaarden. Zo moet je dezelfde Pokémon als die zij gebruiken inzetten en zijn bovendien hulpmiddelen verboden. Er wacht je dus een behoorlijk pittige uitdaging als je jezelf de ultieme Master Trainer wil noemen!

Je kunt je Pokémon uit Pokémon GO importeren

Net als in voorgaande Pokémon-games kun je onbeperkt Pokémon ruilen en Pokémon-gevechten houden met vrienden, zowel lokaal als over het internet. In Pokémon: Let’s Go kun je je Poké-collectie zelfs nog verder uitbreiden dankzij de connectiviteit met de mobiele game Pokémon GO. Alle Pokémon die je op je telefoon hebt gevangen kun je namelijk overzetten naar Pokémon: Let’s Go, waarna ze in een speciaal Pokémon GO-park terechtkomen. Hier kun je je Pokémon bewonderen en ze samen zien leven, of rekruteren voor je avontuur! Heb je heel veel dezelfde Pokémon gevangen in Pokémon GO, dan kun je die met een mini-game als een soort schapenherder een kudde bijeenbrengen om Candies te verdienen. Zo heb je dus nog wat aan die hordes Pidgeys!

De mythische Melmetal maakt zijn exclusieve debuut

Onlangs is de ontdekking bekendgemaakt van de mythische Pokémon, Meltan. Dit schattige wezentje is enkel en alleen te vangen in de mobiele game Pokémon GO en zijn evolutie kan ook enkel bereikt worden op je mobiel door hem 400 Meltan Candies te voeren. Dit proces wordt een stuk makkelijker als je de gevangen Meltans naar Pokémon Let's Go overbrengt, want je krijgt bij elke transfer nieuwe Meltan Candies! Eenmaal geëvolueerd kun je Melmetal overal mee naartoe nemen op je avontuur door Kanto. Pokémon: Let's Go is daarmee de allereerste Pokémon RPG waarin je Melmetal kunt bemachtigen!

Je wordt een échte Pokémon Trainer met de Poké Ball Plus!

Heb je er ooit van gedroomd een echte Pokémon Trainer te zijn? Met de Pokéball Plus komt die droom (bijna) in vervulling. Deze controller in de vorm van een Poké Ball is speciaal ontwikkeld voor Pokémon: Let's Go. Door een ingebouwde analoge stick kun je je personage besturen in de game en Pokémon vangen doe je door letterlijk een gooibeweging te maken met de Poké Ball! De Poké Ball gaat trillen, maakt geluiden en wanneer je de Pokémon succesvol hebt gevangen, gloeit hij groen op. Iedere Poké Ball Plus bevat ook de mythische Pokémon Mew en dit is dan ook de enige manier om deze Pokémon aan je verzameling toe te voegen!

Je kunt de Poké Ball Plus zelfs gebruiken met Pokémon GO! In dit geval werkt hij hetzelfde als de Pokémon GO Plus en kun je Pokémon vangen zonder de mobiele app open te hebben staan. De perfecte accessoire voor elke Pokémon Trainer dus!


Kortom, het belooft weer een nostalgisch maar tegelijkertijd vernieuwend avontuur te worden vol herkenningspunten voor trouwe fans en kijkers van de tv-serie, maar ook een perfect instappunt voor nieuwe spelers. We moeten nog heel even geduld hebben want Pokémon: Let’s Go Pikachu en Pokémon: Let’s Go Eevee komen op 16 november uit voor Nintendo Switch!

Krijg een kortingsbon van €5 bij Pokémon: Let’s Go!

Je ontvangt een kortingsbon ter waarde van €5 wanneer je Pokémon: Let’s Go Pikachu of Eevee koopt! Je kunt deze bon tot en met 31 december inwisselen bij een volgende aankoop van minimaal €50 (uitgezonderd consoles en digitale content).

Ontdek de verschillende Pokémon: Let's Go edities:

Pokémon Let's Go Pikachu Pokémon Let's Go Eevee
Pokémon Let's Go Pikachu - Trainer Edition Pokémon Let's Go Eevee - Trainer Edition
Pokémon Let's Go Pikachu + Poké Ball Plus Pokémon Let's Go Eevee + Poké Ball Plus
 Pokémon Let's Go Pikachu + Eevee Poké Ball Plus 
Nintendo Switch Pokémon Let's Go Pikachu Bundel Nintendo Switch Pokémon Let's Go Eevee Bundel 

Afbeeldingen