Maak kennis met Triangle Factory Studio

Vlaamse gameontwikkelaars uitgelicht

Deze week staat in het teken van het Vlaamse gamelandschap bij Game Mania. Samen met het VAF zetten we Belgische gameontwikkelaars (en hun games) in het zonnetje en geven we gamers in België de kans om zelf een game-idee in te sturen en daarbij prijzen te winnen. Met een videoreeks lichten we graag zes verschillende gamestudio's uit en hopen we jullie te inspireren!

Maak kennis met Triangle Factory, een gezellig genootschap van vrienden die elkaar hebben leren kennen tijdens studie en samen een gamestudio hebben opgericht in Gent. Door de jaren heen hebben ze hun portfolio uitgebreid en een gezonde balans kunnen vinden tussen het maken van service games en het ontwikkelen van hun eigen door passie gedreven projecten. Timothy introduceert de studio in onderstaande video:

Triangle Factory kreeg de kans in de schoot geworpen om een mobiele game te maken van de populaire tv-serie Switch, maar ze werken ook al te graag met de nieuwste technologieën, zoals AR en VR. De volgende video gaat dieper in op de ontwikkeling van de zogenaamde "social mobile trivia game" - een project waarbij vaak euforie maar ook stress en paniek te pas kwam, maar de studio ook heeft geholpen om uit te breiden en eigen projecten op te starten.

Up Your Game!

Ben je geïnspireerd geraakt om je eigen game te bedenken en mogelijk te ontwikkelen? Doe mee aan de Up Your Game!-wedstrijd door jouw idee voor een game in te sturen en misschien win je wel een Nintendo Switch of een van de andere fantastische prijzen! Lees er hier alles over!

Ontdek nog meer Vlaamse gamestudio's: