Maak kennis met Rocket Vulture

Vlaamse gameontwikkelaars uitgelicht

Deze week staat in het teken van het Vlaamse gamelandschap bij Game Mania. Samen met het VAF zetten we Belgische gameontwikkelaars (en hun games) in het zonnetje en geven we gamers in België de kans om zelf een game-idee in te sturen en daarbij prijzen te winnen. Met een videoreeks lichten we graag zes verschillende gamestudio's uit en hopen we jullie te inspireren!

Maak kennis met Rocket Vulture, een Belgische indie gamestudio. Ze ontwikkelen voornamelijk party-games met een gevoel voor humor, en dit op zowel mobiele platformen als voor PC en consoles. Hun eerste mobiele titel Drifty kwam in de zomer van 2018 uit op iOS en Android en bereikte al meer dan 40.000 downloads. Momenteel werken ze aan een nieuw project voor PC en Nintendo Switch. Rocket Vulture bewijst dat je niet per se een gameopleiding gevolgd hoefte te hebben om een game te maken. Volg het verhaal van deze veelbelovende ontwikkelstudio in hun profielvideo:

Drifty bewijst dat een succesvol gameconcept helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Door een game te ontwikkelen die maar twee knoppen benut sleepten de mannen van Rocket Vulture al de hoofdprijs van een Game Jam in de wacht en sindsdien zijn ze Drifty verder aan het doorontwikkelen. Wat heel belangrijk is in de zeer competitieve mobilemarkt, is om goed op te vallen en daarvoor hebben ze een plan gemaakt.

Up Your Game!

Ben je geïnspireerd geraakt om je eigen game te bedenken en mogelijk te ontwikkelen? Doe mee aan de Up Your Game!-wedstrijd door jouw idee voor een game in te sturen en misschien win je wel een Nintendo Switch of een van de andere fantastische prijzen! Lees er hier alles over!

Ontdek nog meer Vlaamse gamestudio's: