Maak kennis met LuGus Studios

Vlaamse gameontwikkelaars uitgelicht

Deze week staat in het teken van het Vlaamse gamelandschap bij Game Mania. Samen met het VAF zetten we Belgische gameontwikkelaars (en hun games) in het zonnetje en geven we gamers in België de kans om zelf een game-idee in te sturen en daarbij prijzen te winnen. Met een videoreeks lichten we graag zes verschillende gamestudio's uit en hopen we jullie te inspireren!

Maak kennis met het Hasseltse LuGus Studios, gestart in 2011, en intussen een gevestigde waarde binnen de Belgische game development industrie. Hoewel oorspronkelijk sterk gericht op het ontwikkelen van games op maat van bedrijven, organisaties en instellingen, heeft het bedrijf vandaag ook een sterke B2C-tak waarmee het topgames als Liftoff op de gamers loslaat. Kevin Haelterman van Lugus Studios vertelt er alles over in onderstaande video.

Het team van 8 artiesten en ontwikkelaars doet alles in-house, van de conceptfase tot ontwikkeling en support. Op het palmares staan cartoony 2D mobile games tot hyperrealistische 3D racing simulators. In de volgende video gaat Kevin dieper in op hoe het concept voor Liftoff - Lugus' eerste eigen game - is ontstaan en hoe ze met een flexibele aanpak en skillsets dit concept hebben uitgewerkt tot een volwaardige game.

Up Your Game!

Ben je geïnspireerd geraakt om je eigen game te bedenken en mogelijk te ontwikkelen? Doe mee aan de Up Your Game!-wedstrijd door jouw idee voor een game in te sturen en misschien win je wel een Nintendo Switch of een van de andere fantastische prijzen! Lees er hier alles over!

Tip van LuGus Studios:

Er verschijnen elk jaar meer dan 10000 nieuwe games. Verzadiging van de markt is vaak de grootste vijand van gameontwikkelaars. Een goed gameconcept garandeert daarom niet altijd aan een success. Stel jezelf de vraag waarom iemand jouw game zou spelen en niet een van de vele andere spellen.
Bedenk een concept dat de aandacht kan trekken van gamers, pers en personalities. Denk na over wat jouw game uniek maakt, waarom het een plaats in de spotlight verdient. Zorg ervoor dat jouw game the talk of the town is.

Ontdek nog meer Vlaamse gamestudio's: