Maak kennis met Curious Cats

Vlaamse gameontwikkelaars uitgelicht

Deze week staat in het teken van het Vlaamse gamelandschap bij Game Mania. Samen met het VAF zetten we Belgische gameontwikkelaars (en hun games) in het zonnetje en geven we gamers in België de kans om zelf een game-idee in te sturen en daarbij prijzen te winnen. Met een videoreeks lichten we graag zes verschillende gamestudio's uit en hopen we jullie te inspireren!

Maak kennis met Curious Cats, een kleine studio die niet zelf games ontwikkelt, maar juist gameconcepten maakt. Daarbij staat het maken van concepten die impact hebben en kinderen iets kunnen bijleren over wetenschap voorop. Benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat? Ontdek het zelf in de volgende profielvideo:

In Ava & Trix ontdekken kinderen van rond de 10 jaar dat wetenschap en techniek niet alleen bestaat uit labo's en het combineren van chemische stoffen. Toch bleek het wel een uitdaging om het spel naar de klaslokalen te brengen. Curious Cats vertelt:

Up Your Game!

Ben je geïnspireerd geraakt om je eigen game te bedenken en mogelijk te ontwikkelen? Doe mee aan de Up Your Game!-wedstrijd door jouw idee voor een game in te sturen en misschien win je wel een Nintendo Switch of een van de andere fantastische prijzen! Lees er hier alles over!

Ontdek nog meer Vlaamse gamestudio's: