Maak kennis met Creative Concepts

Vlaamse gameontwikkelaars uitgelicht

Deze week staat in het teken van het Vlaamse gamelandschap bij Game Mania. Samen met het VAF zetten we Belgische gameontwikkelaars (en hun games) in het zonnetje en geven we gamers in België de kans om zelf een game-idee in te sturen en daarbij prijzen te winnen. Met een videoreeks lichten we graag zes verschillende gamestudio's uit en hopen we jullie te inspireren!

Maak kennis met Creative Concepts; één van de Vlaamse gamestudio's die we graag in het zonnetje zetten. In 2017 lanceerde eenmalsleger Jelle van den Audenaeren zijn eerste game ON A ROLL, waarin je op inline skates de strafste stunts uithaalt dankzij de intuïtieve double analog-besturing. In deze video vertelt hij meer over hoe hij al zijn kennis en ervaringen heeft vergaard en zo eigenhandig een game heeft kunnen ontwikkelen.

In de volgende video gaat Jelle dieper in op ON A ROLL en hoe het was om bijvoorbeeld professionele inline skaters van over de hele wereld uit te nodigen voor de motion capture voor zijn game en hoe hij de aandacht wist te trekken van internationale pers om zijn game bekendheid te geven!

Up Your Game!

Ben je geïnspireerd geraakt om je eigen game te bedenken en mogelijk te ontwikkelen? Doe mee aan de Up Your Game!-wedstrijd door jouw idee voor een game in te sturen en misschien win je wel een Nintendo Switch of een van de andere fantastische prijzen! Lees er hier alles over!

Ontdek nog meer Vlaamse gamestudio's: