Deze games krijgen in de toekomst een film of serie

Detective Pikachu draait nu in de bioscoop!

Vanaf vandaag draait Pokémon: Detective Pikachu in de bioscoop. Na vele misbaksels in de afgelopen decennia lijkt Hollywood een hernieuwde liefde te hebben met het verfilmen van populaire gamefranchise. Ook worden er diverse games op dit moment in serievorm gegoten. Hieronder vind je een handig lijstje met de meest interessante aankomende gameverfilmingen.

Pokémon: Detective Pikachu

Deze eerste live-action Pokémon-film lijkt meteen een schot in de roos, niet in de laatste plaats omdat de schattige Pikachu van het nodige sarcasme wordt voorzien door Ryan ‘Deadpool’ Reynolds. De film speelt zich af in Ryme City, een grote stad waarin zowel mensen als pokémon wonen. Een voormalige pokémontrainer genaamd Tim Goodman zoekt naar zijn verdwenen vader. Gelukkig krijgt hij hulp van Pikachu, waar hij op wonderbaarlijke wijze mee kan praten. Het levert een prachtige setting op waarin diverse bekende zakmonsters de revue passeren. Warner Bros. heeft zelfs zoveel vertrouwen in de film, dat een vervolg al aangekondigd is!

The Witcher

Oké, de aankomende Netflix-serie The Witcher is waarschijnlijk net zoveel gebaseerd op de boeken als op de gelijknamige games, maar dan nog: veel gamers kijken er naar uit om de stoere Geralt in het echt te zien. Het bedrijf is al geruime tijd bezig met de productie van het ambitieuze eerste seizoen en daardoor kunnen we ergens eind dit jaar al de afleveringen op de streamingdienst verwachten. Een opmerkelijke keuze is om Henry Cavill (Superman) in de huid van Geralt of Rivia te laten kruipen, maar de eerste promotiefoto ziet er in ieder geval al goed uit. Hopelijk behoudt de serie zowel het realistische geweld als de fantasievolle wereld van het Witcher-universum.

Sonic the Hedgehog

Het heeft even geduurd, maar de vliegensvlugge mascotte van Sega krijgt eindelijk zijn eigen speelfilm. Eind dit jaar is te zien hoe Sonic the Hedgehog naar aarde afreist om onze planeet te redden… maar natuurlijk krijgt hij te maken met de slechte Dr. Robotnik. Opvallend detail is dat niemand minder dan Jim Carrey de rol van Robotnik vervult, en aan de eerste trailer te zien doet hij dat op typisch komische wijze. De eerste reacties op de trailer zijn echter alles behalve lovend, wat waarschijnlijk ook te maken heeft met het ietwat ongebruikelijke uiterlijk van Sonic zelf. Hopelijk weet de uiteindelijke film toch de magie van de klassieke spellenreeks te omvatten!

Monster Hunter

We moeten nog even wachten tot september 2020, maar dan komt Capcom’s populaire spellenreeks Monster Hunter naar het witte doek. De regie ligt in handen van iemand die niet vies is van het verfilmen van games: Paul W.S. Anderson, bekend van de Resident Evil-films. Ook voor Monster Hunter schakelt hij de hulp in van zijn vrouw Milla Jovovich, die de rol van Captain Natalie Artemis bekleedt in een episch gevecht tegen gigantische monsters. Ook Ron Perlman en T.I. Harris hebben rollen te pakken. Er is nog niet veel bekend over de film, dus over de verwachte kwaliteit valt helaas nog nauwelijks te speculeren.

Tomb Raider 2

In 2018 verscheen de reboot van de Tomb Raider-filmreeks, waarin niet Angelina Jolie maar Alicia Vikander (Ex Machina) in het atletische lichaam van Lara Croft kroop. De film had veel te danken aan de in 2013 verschenen reboot van de Tomb Raider-spellenreeks, want ook in de film reisde ze af naar een mysterieus eiland waar ze flink op de proef werd gesteld. Een vervolg is inmiddels al bevestigd door Warner Bros. Met verder nog geen details of zelfs maar beelden van dit aankomende vervolg, moeten we het doen met de trailer van de eerste film. Toch zijn we erg benieuwd hoe men het origineverhaal van mevrouw Croft voort gaat zetten.

Super Mario Bros.

Nintendo probeert de laatste jaren mijn zijn wereldwijd bekende franchises op allerlei mogelijke manieren zijn publiek te bereiken. Niet alleen met games, maar ook met speelgoed, complete gebieden in Universal Studios-pretparken… en ook een gloednieuwe animatiefilm met de welbekende loodgieter in de hoofdrol! Nintendo werkt samen met Universal Studios en Illumination Entertainment – bekend van Shrek en Minions – aan deze film. Zelfs Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario, is betrokken bij het creatieve proces. De film moet ergens in 2022 uitkomen. Laten we hopen dat het niet net zo’n ramp wordt als de film uit de jaren ’90 (zie de trailer hieronder)…

Halo

Waarschijnlijk mogen we volgend jaar een televisieserie gebaseerd op Microsoft’s belangrijkste gamereeks bekijken. Showtime werkt namelijk aan een serie gebaseerd op Halo! De productie start dit najaar in Boedapest en bevat Pablo Schreiber, vooral bekend van zijn rol als Mad Sweeney in American Gods, als de iconische Master Chief. Verder blijft het vooralsnog gissen naar wat we kunnen verwachten, maar de Halo-spellen hebben meer dan genoeg interessante verhalen om negen afleveringen op te baseren.

Uncharted

Sony probeert al letterlijk jaren een film gebaseerd op Naughty Dog’s Uncharted van de grond te krijgen, maar erg succesvol is het bedrijf daar tot nu toe niet in. Na vele namen die vielen en weer net zo snel verdwenen voor dit ambitieuze project lijkt Charles Roven (Justice League, Wonder Woman) er toch echt voor te gaan en speelt niemand minder dan Tom Holland (jawel, de enige echte Spider-Man!) een jongere versie van avonturier Nathan Drake. De film moet zich voor de vele avonturen uit de games afspelen en draaien om de relatie tussen Drake en Sully. In augustus vorig jaar gaf men nog aan dat de productie van de film binnenkort zou beginnen, maar toch blijft het angstvallig stil de laatste tijd…

Overigens zou Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man) oorspronkelijk een film maken gebaseerd op die andere grote Naughty Dog-franchise, The Last of Us. Neil Druckmann, de man die vele scripts voor Naughty Dogs heeft gepend, zou zelfs aan het script voor deze verfilming werken. Maar de film zit inmiddels al jaren in een productiehel. Tot zover hebben Naughty Dog-verfilmingen dus niet veel geluk gehad.

Metal Gear Solid

Metal Gear-bedenker Hideo Kojima is een echte filmfan en dat zie je terug in zijn bejubelde spellenreeks. De Metal Gear-games lenen zich dan ook uitstekend voor een verfilming. Dat vindt Jordan Vogt-Roberts (Kong: Skull Island) ook, en deze film is dan ook een passieproject voor hem. Hij werkt samen met diverse schrijvers aan een script voor de film, maar verder lijkt dit project nog erg lang op zich te laten wachten. Sony heeft het project nog niet eens officieel aangekondigd. Gelukkig heeft Kojima zelf wel al zijn goedkeuring gegeven aan Vogt-Roberts. We vragen ons vooral af op welke Metal Gear-game de film gebaseerd gaat worden, en natuurlijk wie de rol van Snake op zich neemt. Een duistere, intense stem is in ieder geval een vereiste!

Call of Duty

De shooterfranchise Call of Duty is al vele jaren zo’n begrip in de game-industrie, dat het een wonder is dat er nog geen film van gemaakt is. Volgens diverse bronnen is Activision Blizzard Studios – de filmstudio van het gamebedrijf – nu toch echt in onderhandeling met Stefano Sollima (de regisseur van Sicario 2: Solado) om een film gebaseerd op Call of Duty te maken. Volgens de geruchten ziet Activision Blizzard een cinematic universe voor zich die kan concurreren met Marvel en DC. Net zoals de games zouden verschillende films of series dus diverse onderwerpen kunnen behandelen. Maar goed, wederom ontbreekt een officiële aankondiging nog, dus mocht je hier op zitten te wachten, zorg dan maar dat je een lange adem hebt.

Dit is maar een kleine selectie van de films en series gebaseerd op games die in de maak zijn. Er staan op dit moment werkelijk tientallen projecten in de planning, al is het maar afwachten hoeveel hiervan daadwerkelijk gemaakt zullen worden. Films gebaseerd op Tom Clancy’s The Division, Gears of War, Minecraft, Altered Beast, Tetris, Portal, Mortal Kombat en Borderlands zijn allemaal wel eens genoemd. De renaissanceperiode van de gamefilm zou wel eens op het punt van aanbreken kunnen staan!