Tips om het meeste uit Animal Crossing: New Horizons te halen

Genieten van het heerlijke eilandleven

Animal Crossing: New Horizons is sinds vorige week voor de Nintendo Switch verkrijgbaar. In deze kleurrijke game reis je af naar je eigen eiland om daar samen met je dierenvrienden een nieuw bestaan op te bouwen. In dit artikel leggen we uit wat de game precies inhoudt en geven we enkele beginnerstips, zodat je het meeste uit je eilandbestaan haalt!

De Animal Crossing-reeks van Nintendo bestaat al geruime tijd, maar het is weer even geleden dat we een nieuw deel hebben mogen verwelkomen. En wat voor één! New Horizons op de Nintendo Switch zit vol met verbeteringen die het spel nog fijner maken, en het ziet er ook nog eens prachtig uit, of je nou op de Switch of Switch Lite speelt.

Wat is Animal Crossing?

Maar wat houdt de game eigenlijk precies in? In Animal Crossing: New Horizons reis je af naar een eiland waar je je hele virtuele leven op gaat bouwen. Je bent niet alleen: een aantal dierenvrienden komen er ook wonen, en gedurende het spel krijg je de kans om nog veel meer dieren uit te nodigen. Ook word je vergezeld door Tom Nook en zijn werknemers. Deze wasbeer runt het eiland en zorgt er voor dat je een tent hebt om op te zetten. Door klusjes voor hem te doen en hem genoeg te betalen, ontgrendel je allerlei andere handige dingen op het eiland, zoals verschillende huizen, winkels en zelfs een museum.

Wat is het doel van Animal Crossing: New Horizons?

Het mooie aan Animal Crossing is dat er eigenlijk geen écht doel is. Je mag doen waar je zin in hebt! Een beetje door de natuur wandelen, hier en daar een hengel uitwerpen om een vis binnen te halen, insecten vangen met je net, allerlei meubels in elkaar zetten op de werkbank, tuinieren, je huis inrichten, of lekker bijkletsen met je medebewoners: de keuze is aan jou. Je kunt Animal Crossing: New Horizons dan ook niet echt uitspelen: de game is in principe oneindig speelbaar. Misschien vind je het wel leuk om elke dag een halfuurtje de game op te starten, of wellicht steek je de eerste weken meteen vele uren in het spel. Dat bepaal je helemaal zelf.

Ondanks dat er geen echt einddoel is in Animal Crossing: New Horizons, is er enorm veel te doen in het spel. Hieronder vind je enkele handige beginnerstips om je avontuur zo soepel mogelijk te beginnen.

Kies een goede plek voor je tent

Nadat je een eiland hebt gekozen en daar landt, mag je een plek voor je tent uitzoeken. Let op: deze plek kun je niet zomaar op elk moment aanpassen, dus kies een locatie waar je echt tevreden mee bent. Het is bijvoorbeeld handig om niet te ver van het hoofdkamp te zitten, waar je spullen kunt kopen en verkopen. Dat scheelt een hoop nutteloos geloop. Of wellicht wil je dicht bij het strand zijn voor de nodige rust. Zorg ook dat je voldoende ruimte om je tent heen hebt, want verderop in het spel kun je de tent vervangen voor een huis!

Het is uiteindelijk overigens wel mogelijk om je huis te verplaatsen, maar daar zit een fors prijskaartje aan vast.

Begin met de basisbezigheden

Gedurende je eerste dagen op het eiland krijg je van Tom Nook een aantal duidelijke klussen toegewezen. Zo mag je ook de locaties van de tenten van je mede-eilandbewoners uitkiezen en wordt je gevraagd om wat insecten en vissen te vangen zodat er een museum op het eiland gebouwd kan worden. Probeer deze klussen meteen op te pakken, want daarna moet je even wachten tot gebouwen, zoals je eigen huis en het museum, worden opgebouwd!

Animal Crossing: New Horizons gebruikt de interne klok van de Switch

En wachten betekent in Animal Crossing ook echt wachten. De interne klok van de Switch wordt gebruikt, dus wanneer het in het echt drie uur ’s middags op een dag in maart is, is dat in de game ook het geval. Dit is enorm van invloed op de game: gebouwen moeten écht gebouwd worden en dat kost dus tijd – vaak één of twee dagen – pakketjes moeten bezorgd worden en ’s nachts zijn er andere dingen te beleven en insecten en vissen te vangen dan overdag. Zelfs de seizoenen hebben invloed op je eiland!

Daarbij worden feestdagen ook daadwerkelijk in Animal Crossing gevierd. Begin april begint bijvoorbeeld een speciale Paas-periode, en ook je verjaardag wordt door het dorp gevierd. Nintendo voorziet de game regelmatig van een update met deze speciale evenementen, dus zorg er voor dat je Switch zo nu en dan aan het internet verbonden is.

Doe klusjes op het eiland

Naast bovengenoemde basisklussen kun je dagelijks een hoop doen op het eiland om jezelf bezig te houden en ‘Bells’ of 'Klingels' – de valuta in Animal Crossing – te verdienen. Wanneer je op de werkbank enkele gereedschappen hebt gemaakt, zoals een net, een vishengel en een bijl, kun je deze gebruiken voor allerlei klusjes. Schud aan bomen om fruit en takjes op te rapen, pluk onkruid, vang insecten en vissen en geef geplante bloemetjes water. Al je verzamelde items kun je verkopen om geld te verdienen, waarmee je allerlei leuke spullen voor in je huis kunt aanschaffen. Materialen zoals hout en steen zijn handig om nog meer gereedschappen en meubels mee te bouwen op de werkbank, en vissen en insecten kun je uiteindelijk inleveren in het museum wanneer deze op het eiland staat.

Gebruik het Nook Miles-systeem

Van Tom Nook krijg je je eigen in-game smartphone. Hierop staan ook allerlei doelen waar je naartoe kunt werken – bijvoorbeeld tien insecten vangen of een boom omhakken – waar je vervolgens Nook Miles voor ontvangt. Met deze Nook Miles kun je de lening die je bij Tom Nook hebt lopen voor je tent afbetalen, en allerlei handige extra’s kopen. Meer ruimte in je zakken bijvoorbeeld om meer items met je mee te dragen, verschillende haarstijlen of mooie decoraties voor in je huis. Wanneer je je tent eenmaal voor een huis hebt vervangen, ontgrendel je het Nook Miles Plus-systeem, waarmee je extra dagelijkse doelen krijgt om – inderdaad – nog meer Nook Miles binnen te harken.

Maak je eigen designs

Op je in-game telefoon zit ook een app om zelf designs te maken. Deze tekeningen kun je vervolgens weer als behang in je huis gebruiken of op je t-shirt afdrukken. Door op je (echte) iPhone of Android-telefoon de Nintendo Switch Online-app te downloaden, kun je zelfs allerlei designs van andere spelers op het internet opzoeken en die met de ingebouwde QR-scanner inscannen, om ze vervolgens in je eigen game te gebruiken.

Maak reisjes naar andere eilanden

Door met Nook Miles een ticket te kopen, kun je reisjes naar andere eilanden maken. Deze eilanden kun je maar één keer bezoeken – ze zijn compleet willekeurig – en ze staan vol met handige materialen en insecten om op te rapen. Ook kom je er regelmatig dieren tegen die je kunt uitnodigen om op je eiland te komen wonen. Zorg dat je inventaris – op je gereedschappen na – zo leeg mogelijk is wanneer je een reis naar een ander eiland maakt, en vul je zakken vervolgens goed. Alle verzamelde spullen neem je mee naar je eiland. Dat levert weer een flinke zak met geld op!

Plant fruitbomen

Er groeit maar één type fruit op je eiland – bijvoorbeeld perziken, appels of peren – maar op andere eilanden groeien weer andere fruitbomen. Ben je afgereisd naar een ander eiland, verkoop bij terugkomst dan niet al het verzamelde fruit. Graaf een gat op je eiland en plaats er een fruitsoort in. Na verloop van tijd groeit er een boom uit en heb je dus ook altijd toegang tot dat type fruit op je eigen eiland.

Animal Crossing: New Horizons is geheel Nederlandstalig

Heb je je Switch op Nederlandstalig staan, dan kun je Animal Crossing: New Horizons geheel in het Nederlands spelen. Erg handig voor de kleinsten onder ons. Al zijn de vertaalde dialogen dusdanig grappig gedaan dat het stiekem ook erg leuk is voor oudere spelers.

Met deze informatie en tips ben je helemaal op de hoogte van wat je van Animal Crossing: New Horizons kunt verwachten. Het leukste is gewoonweg zelf de reis naar je eigen eiland maken en ontdekken wat er allemaal op je te wachten staat. Geen dag is hetzelfde in Animal Crossing. Een fijne vakantie toegewenst!

Animal Crossing New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Animal Crossing New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch Nintendo eshop

Digitale download - Direct in je mailbox!