Koop een Gamers4Life voucher en steun het Kinderkankerfonds!

Gamers4Life is een jaarlijks initiatief van Game Mania om gamers te engageren om van alles rond gaming te doen voor het goede doel rond de Warmste Week, want wij gamers zetten graag een leven in voor anderen ;). Alle opbrengsten hiervan binnen België worden geschonken aan vzw Kinderkankerfonds. Op deze manier kunnen zij kinderen met kanker steunen - en die steun is hard nodig!

Dit jaar heeft #Gamers4Life in totaal € 51.971,- ingezameld voor het Kinderkankerfonds en KiKa!

Lees alles over onze acties

Waarom vzw Kinderkankerfonds?

In ons land krijgen jaarlijks ongeveer 350 kinderen kanker. Dit betekent dat 1 op 600 kinderen kanker krijgt. Deze ziekte is dus een belangrijke levensbedreigende aandoening voor kinderen (meer dan de helft is jonger dan 5 jaar!). Bij de behandeling wordt het kind geconfronteerd met ongemak en pijn en ouders gaan gebukt onder angst, onzekerheid en gevoelens van onmacht. Om kinderen en ouders te motiveren om dit vol te houden en om de behandeling draaglijk te maken is veel extra zorg nodig. Vzw Kinderkankerfonds zorgt onder andere voor financiële en psychologische zorg om kinderen en gezinnen die in aanraking komen met kanker te helpen.

Wat doet vzw Kinderkankerfonds?

Sinds haar oprichting heeft vzw Kinderkankerfonds talrijke initiatieven genomen om het lot van zieke kinderen te verbeteren: materiële hulp voor de afdeling, financiële ondersteuning op maat voor de gezinnen,... Vzw Kinderkankerfonds heeft ook fors geïnvesteerd in bijkomende professionele hulp voor de kinderen en hun gezinnen. Tot in 1998 was er geen enkele overheidsvoorziening voor een degelijke psychologische opvang op een kinderkankerafdeling. Die leemte werd opgevuld door vzw Kinderkankerfonds. Ook werd op de ziekenhuisafdeling bijkomend verpleegkundig personeel ingeschakeld en nog altijd worden dankzij vzw Kinderkankerfonds extra verpleegkundigen en artsen aan de afdeling toegevoegd.

Vanaf 1990 is veel energie en aandacht gegaan naar de organisatie van thuiszorg in het Koesterproject. Met dit project komen ze tegemoet aan een van de belangrijkste behoeften van zieke kinderen: thuis zijn. Vanuit hun bezorgdheid voor het hele gezin hebben ze in 2006 deLIEving opgestart voor broers en zussen. Ook heeft vzw Kinderkankerfonds altijd steun verleend aan wetenschappelijk onderzoek. Het fonds heeft dus al enorm veel goeds gedaan, maar nog lang niet alle kinderen genezen van kanker en nog lang niet alle kinderen genezen op een aanvaardbare manier. Er is dus meer hulp nodig!

Hoe steunt Gamers4Life vzw Kinderkankerfonds?

In het kader van de Warmste Week wordt het opgehaalde bedrag rechtstreeks geschonken aan het project van vzw Kinderkankerfonds dat de kinderkankercentra van van het UZ Gent, UZ Antwerpen en UZ Brussel steunt. Dat vertaalt zich naar meer personeel en materialen voor de kinderoncologische afdelingen, een leuke kindvriendelijke aankleding voor de afdelingen en de kamers en een uitgebreid aanbod in de spelotheek en dvdtheek.

Door een Gamers4Life voucher te kopen van €2 steun jij het Kinderkankerfonds in hun missie om kinderen met kanker te helpen en maak je kans op geweldige prijzen!

Een voucher kun je eenvoudig hier op de website bestellen, of in een van onze winkels. Uiteraard ben je vrij om meerdere vouchers te kopen, want alle steun is welkom! En met iedere voucher die je koopt maak je kans op geweldige prijzen, zoals een PlayStation 4 Pro 1TB 500 Million Limited Edition of Nintendo Switch. Waar wacht je dus nog op? Pak die voucher!

Wil jij een extra steentje bijdragen aan vzw Kinderkankerfonds? Zet een eigen Games4Life actie op! Begin bijvoorbeeld je eigen stream-marathon, knutsel leuke gehaakte figuren of bak Mario-koekjes en verkoop ze voor het goede doel! Kijk snel op de website van Gamers4Life voor meer informatie en inspiratie!