Breng de vallei tot leven!

Misschien had je al gehoord van Stardew Valley (of er al honderden uren tijd ingestoken), de game is namelijk al een tijdje uit op Steam (PC), de PlayStation en Xbox store maar binnenkort komt de Collector’s Edition ook eindelijk naar PlayStation 4 en Xbox One! Ben je een liefhebber van games als Harvest Moon? Dan is Stardew Valley zeker ook een interessante titel voor jou.

Doorbreek de sleur en laat je saaie kantoorwerk achterwege door het boerderijtje van je opa over te nemen in Stardew Valley. Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, sinds de Joja Corporatie naar je kleine dorpje gekomen is, liggen alle gebouwen er als verlaten ruïnes bij. Geef de moed niet op! Met jouw liefde en toewijding kan je de vallei weer laten bruisen van het leven!

joja corporation

Als je het spel start krijg je de keuze tussen vijf verschillende mappen waarop je je boerderij kan beginnen. Eerst zal je land vol met stenen, bomen en onkruid staan, dus het is aan jou om alles mooi op te knappen en een boerderij te starten. Met behulp van landbouwmachines en andere hulpmiddelen kan je planten en dieren onderhouden en verzorgen. Je kan ook hulp vragen aan NPC’s (non-player characters) die rondwandelen in het dorp. Om extra geld te verdienen, is het ook mogelijk om sidequests uit te voeren waarbij je bijvoorbeeld een grot gaat verkennen om grondstoffen te ontginnen en monsters te verslaan. Let wel op, als je personage te moe is zal je automatisch terug naar je huisje gebracht worden om uit te rusten.

screenshot 1

Een seizoen duurt slechts één maand (28 dagen) in Stardew Valley en een jaar telt vier maanden. Na je derde jaar op de boerderij worden je inspanningen geëvalueerd. Daar eindigt het spel echter niet. Na de evaluatie kan je opnieuw geëvalueerd worden, maar verder kan je eindeloos je boerderij uitbreiden en blijven onderhouden.

Screenshot 5

Verlies jezelf volledig (maar ook niet te veel natuurlijk) in het mooie Stardew Valley, vanaf 14 april ook verkrijgbaar op PlayStation 4 en Xbox One voor €34,98. De collectors editie bevat de game, de Pelican Town Map, een mini guidebook en de Stardew Valley soundtrack. Op Steam kan je de game (niet de collectors editie) nu al kopen voor €13,99. Krediet voor Steam is ook bij Game Mania te koop.

Afbeeldingen