7 features die onze community wil zien!

Opgepast! Dit artikel bevat enkele spoilers over de eerste Red Dead Redemption. Lezers die de eerste game nog niet gespeeld hebben moeten hier rekening mee houden bij het lezen van het artikel. 

 

  Leestijd: ongeveer 5 - 10 minuten

 

Ten eerste; De winnaar van het exemplaar van Red Dead Redemption 2 is Maxime Coene! Gefeliciteerd Maxime, we zullen snel contact opnemen!

 

Vorige week onthulde Rockstar Games via hun Twitterkanaal het langverwachte vervolg op het geliefde Red Dead Redemption. Na 6 lange jaren wachten keren we eindelijk terug naar het Wilde Westen en de wereld van John Marston. Voorlopig zullen we nog even moeten wachten op de game zelf, maar wij vroegen jullie alvast welke features jullie straks willen zien in Red Dead Redemption 2. Hier volgen de 7 features die Red Dead Redemption 2 volgens jullie moet hebben! 

 

7.) Spelen in First Person

Een optie die Rockstar Games introduceerde in GTA V die we graag zouden terugzien in de nieuwe Red Dead Redemption. Het uitgebreide Westen verkennen in First Person view is een van de features die we graag zouden zien in het nieuwe deel in de serie. Rockstar Games staat bekend om hun meeslepende verhaallijnen, en de optie om de game vanuit het perspectief van het hoofdpersonage te spelen zou ervoor zorgen dat je nóg meer opgaat in de game dan normaal. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden van Virtual Reality.. 

 

 

Horseback Red Dead Redemption

De wereld van Red Dead Redemption 2 verkennen in First Person? Yes please! 

 

6.) Het verhaal van Jack Marston

De laatste keer dat we Jack zagen was na het uitspelen van de verhaallijn van Red Dead Redemption. Hoewel John's verhaal ten einde komt in de conclusie van Red Dead Redemption, begint het verhaal van Jack pas net. Of Jack net als zijn vader een leven vol criminaliteit tegemoet gaat of vrede kan vinden na het wreken van zijn vaders moord, is een vraag die we graag beantwoord willen zien. Rockstar Games heeft nog geen informatie vrijgegeven over de verhaallijn van Red Dead Redemption 2, maar als we de geruchten op internet mogen geloven speelt dit deel zich af vóór de gebeurtenissen van de eerste Red Dead Redemption. Toch koesteren we stille hoop dat we Jack nog terug zullen zien in de toekomst. 

Jack Marston Red Dead Redemption

Hoe zou het met Jack Marston afgelopen zijn? 

 

5.) Meer speelbare personages in de verhaallijn.

Waar we in de eerste Red Dead Redemption in de verhaallijn enkel toegang hadden tot John (en later Jack in beperkte mate) Marston als speelbaar personage, zien we dit in het vervolg graag uitgebreid worden naar meerdere personages met hun eigen verhaallijnen. Rockstar Games heeft deze stap al eens eerder gemaakt in de Grand Theft Auto reeks, waar GTA V de eerste game in de serie was waar de speler te maken had met 3 verschillende hoofdpersonages. Dit in acht houdend, en gezien het artwork van de nieuwe game, waar we een zevental outlaws over de prairie zien lopen, maakt de toevoeging van meerdere speelbare personages in Red Dead Redemption 2 een logische evolutie in de serie. Of deze functie daadwerkelijk te vinden is in de nieuwe game, en wie deze personages dan zouden zijn is voorlopig nog een vraag waar alleen Rockstar Games het antwoord op weet.. 

 

7 gunslingers van Red Dead Redemption 2

Voorlopig is het nog onbekend welke 7 gunslingers hier afgebeeld staan en welke rol ze spelen in de game.

 

4.) Een beïnvloedbare verhaallijn met een uitgebreid moraliteit-systeem. 

In de enorme game-werelden van Rockstar Games valt er altijd wel iets te doen of te ontdekken. In de open wereld van de eerste Red Dead Redemption kon je als John Marston Honor en Fame verkrijgen door je acties, wat weer invloed had op de interacties met de personages in de wereld. Deze functie zouden we graag terugzien in het vervolg maar dan een stuk uitgebreider; stel je voor dat de keuzes in een paar schijnbaar onbelangrijke side-missies uiteindelijk bepalen welk einde je te zien krijgt? Of dat het Honor systeem zo werkte dat je vanaf een bepaald diepte- of hoogtepunt in een totaal andere verhaallijn terecht zou komen? Het aantal uren dat je in de game kan zinken zou aanzienlijk groter worden!

 

Bandit Red Dead Redemption

Verschillende eindes die afhankelijk zijn van de acties en keuzes in-game zien we graag verschijnen in deel 2! 

 

3.) Een blik op John Marston's tijd als crimineel.

Zoals al eerder vermeld lijkt het er op dat het vervolg op Red Dead Redemption in feite een prequel wordt. Dit zou een logische keuze zijn van Rockstar Games omdat we in het eerste deel maar weinig details meekregen over het criminele verleden van John Marston. Terugkeren naar de tijd dat John samen met Dutch van der Linde, Bill Williamson en Javier Escuella de vlaktes van het Westen onveilig maakten als de Old Dutch´s Gang is vruchtbare grond voor nieuwe verhalen in het nieuwe hoofdstuk van de Red Dead Redemption serie. Het zou ook een beter inzicht geven in het personage van John Marston, één van de meest intrigerende video game (anti)held aller tijden. Wat speelde zich allemaal af voor het begin van de originele Red Dead Redemption? Welke misdaden, wandaden en avonturen beging John toen hij nog als outlaw door het leven ging? We hopen het te mogen ontdekken in dit tweede deel! 

 

 Red Dead Redemption John Marston riding with gang

Welke avonturen met de originele Dutch's Gang staan ons te wachten?

 

2.) Een uitgebreide Multiplayer modus 

In het eerste deel konden spelers online met elkaar de prairies van het Westen verkennen in Free Roam modus of het tegen elkaar opnemen in de Competitieve Modus. Met de introductie van de Outlaws to the End DLC een tijdje na de release van de originele game konden spelers ook een aantal missies Coöperatief spelen. Aangezien het er op lijkt dat we 7 hoofdpersonages gaan krijgen in Red Dead Redemption 2, hopen we dat de game ons straks de mogelijkheid biedt om samen met andere spelers de verhaallijn te spelen. Aangezien hier nog niks bekend over is gemaakt, nemen we ook genoegen als Rockstar Games de mogelijkheden in de bestaande Multiplayer modes flink uitbreidt of ons een modus geeft die in de buurt komt van de talloze opties en functies in bijvoorbeeld Grand Theft Auto Online. Met je vrienden een gang oprichten en samen treinen beroven zien we zeker zitten! 

 

Red Dead Redemption Online Co-op

Samen met je vrienden het Wilde Westen onveilig maken!

 

 

Ondertussen zijn we aangekomen bij de populairste feature die we in Red Dead Redemption 2 willen terugzien. Ongeacht de implementatie van de vorige features is de game volgens ons geslaagd met; 

 

1.) Een enorme levendige wereld om in te verdwalen.

Hét kenmerk van Rockstar Games zijn de enorme virtuele werelden in hun games die de standaard hebben gezet voor overige games in het Sandbox genre. Het is dan ook niet gek dat we van deze sequel niks minder verwachten dan de grootste en levendigste virtuele wereld ooit! We hopen een compleet nieuwe wereld te mogen ontdekken met verschillende stadjes, gebieden en een enorm aantal NPC's die deze wereld bewonen en verrijken. De technische mogelijkheden bij het ontwikkelen van een game zijn alweer flink verbeterd ten opzicht van de tijd waarin de eerste Red Dead Redemption ontwikkeld werd, en Rockstar Games heeft ondertussen zelf weer heel wat nieuwe dingen bijgeleerd (kijk bijvoorbeeld naar de wereld van GTA V). We zijn in elk geval enorm benieuwd of Rockstar Games onze verwachtingen gaat waarmaken!  

 

Red Dead Redemption Map

Red Dead Redemption 2. Dit, maar dan groter! (Copyright afbeelding Jonathan T. Flynn)