RAGE 2 brengt woede en chaos naar de woestijn

Wij gingen alvast met de nieuwe shooter aan de slag!

Als je van post-apocalyptische first-person shooters houdt en de nodige chaos en verderf kunt waarderen, zit je binnenkort vastgeplakt aan je console. Het langverwachte vervolg op RAGE komt er namelijk aan voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Ontwikkelaars Avalanche Studios (bekend van Just Cause), id Software (DOOM, Wolfenstein) en uitgever Bethesda (Fallout) trekken voor deze first-person shooter een vers blik wapens open en geven je daarbij grote porties gespuis om het tegen op te nemen. Maak je daarom maar klaar voor een spektakel vol woede, geweld en bergen gekkigheid.

Op wraakmissie in een gekke, frisse wereld

In RAGE 2 kom je terecht in het jaar 2165, 30 jaar na de gebeurtenissen in de originele RAGE. Je kruipt in de huid van Walker, een van de laatste Rangers op aarde. Dit is een soort politieagent, maar als je denkt dat je boetes uit gaat schrijven heb je het mis. Walker is beroofd door The Authority uit het eerste deel, een kwaadaardige organisatie die de macht wil grijpen. Walker zint daarom op wraak. Helemaal over je toeren treed je een wereld tegemoet die herstellende is van de Apocalyps en dus nog vrijwel helemaal in puin ligt.

RAGE 2 screenshot

Het is direct te zien dat er een sprong in de tijd is gemaakt in RAGE 2. Zo zijn de deprimerende bruintinten, die in de Mad Max-achtige wereld uit de eerste RAGE nog de toon aangaven, aangevuld met een ware explosie aan kleuren. De wereld zit vol groene tinten door kleine begroeiing en er zijn zelfs toendra’s en complete jungles in de vernieuwde wereld te vinden. Steden als Wellsprings en de arena van Mutant Bash TV uit het eerste deel zijn van de nodige likjes verf voorzien. Het zorgt voor een stuk vrolijker gevoel in de wereld, ondanks dat deze nog altijd in puin ligt.

Felle muurschilderingen en een overvloed aan neonverlichting leuken de stedelijke gebieden op waardoor de omgevingen veel levendiger aanvoelen. RAGE 2 is in sommige steden en nederzettingen net een uit de hand gelopen technofeest, waarbij de nauwe gangetjes uit het eerste deel veelal plaatsgemaakt hebben voor grotere omgevingen. Hierdoor voelt het in het tweede deel aan alsof je in een compleet nieuwe wereld loopt.

RAGE 2 screenshot RAGE 2 screenshot

Te voet of op wielen de gekkigheid tegemoet

Er zijn naast bekende plekken de nodige veranderingen op de kaart te vinden. Nieuwe nederzettingen en andere gebieden in de open wereld wachten om door jou ontdekt te worden. Die exploratie is erg tof in RAGE 2, want de wereld die Avalanche Studios je biedt is behoorlijk divers. Waar je de ene keer in een futuristisch laboratorium rondloopt, sta je de andere keer in de Mutant Bash TV Arena. Deze laatste locatie is de setting voor een tv-show die draait om vechten tegen mutanten. Een soort gladiatorgevecht, maar dan live op televisie en jij bent de deelnemer! Dit, en veel meer gekkigheid, mag je verwachten tussen al het geweld dat de open wereld van RAGE 2 je gaat bieden.

De spelwereld is bovendien enorm. Je kunt ervoor kiezen om te voet op pad te gaan, maar een snellere manier is met een wagen rond te scheuren. RAGE 2 biedt je namelijk de nodige wagens zoals een buggy en een monster truck die je een stuk sneller op je bestemming zullen brengen. De roestige scheurijzers vormen een belangrijk element in de game. Onderweg krijg je namelijk genoeg weerstand voor je kiezen, onder andere in de vorm van vijandelijke konvooien die je pad kruisen.

RAGE 2 screenshot

Het resultaat zal een achtervolging op hoge snelheid zijn, waarbij je wagens van de weg mag beuken en je niet vreemd moet opkijken van de vele ontploffingen. Tijdens diverse gevechten regent het kogels en onderdelen van (hopelijk) vijandelijke wagens. Mad Max is er niets bij.

Een waar arsenaal

Gelukkig heb je de beschikking over een waar arsenaal om je te verweren. Met een rugzak vol wapentuig ga je op pad in de geschifte wereld. Bekende wapens zoals de Settler Pistol en je vertrouwde werpmes de Wingstick zijn als vanouds van de partij, maar er ook zijn er nieuwe schietijzers te vinden zoals een enorm kanon dat energiebollen afvuurt en een dikke nieuwe shotgun.

RAGE 2 screenshot RAGE 2 screenshot

Het blijft echter niet bij enkel schieten. De mensheid is vertrouwd geraakt met nanotrites, wat krachten zijn die je de mogelijkheid geven om tegenstanders op een hele nieuwe manier te lijf te gaan. Zo kun je tegenstanders met de Shatter kracht wegduwen zoals Darth Vader dat in de Star Wars films met de Force doet. En kun je met een allesverwoestende Ground Slam vijanden letterlijk tot moes rammen.

Deze krachten geven je de mogelijkheid om op een heerlijke manier combo’s te maken, waarbij vijanden alle kanten op geslingerd worden en uiteindelijk afscheid mogen nemen van hun dierbare ledematen. Het 18+ stickertje zit er niet voor niets op.

RAGE 2 brengt chaos op de juiste manier

RAGE 2 belooft met al zijn vernieuwingen en toevoegingen een ijzersterke opvolger van het origineel te worden. Gevechten met auto’s, talloze nieuwe wapens en toffe krachten zorgen voor gevarieerde gameplay. De gigantische open spelwereld herbergt daarbij meer post-apocalyptische gekkigheid dan menig andere game uit de stal van Bethesda. Hiermee bevat de game alle elementen om een van de betere first-person shooters van dit jaar te worden.

RAGE 2 komt op 14 mei 2019 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

preorder

Pre-order nu!

PlayStation 4
Standaard Editie
Xbox One
Standaard Editie
PC
Standaard Editie

Pre-order de Wingstick Deluxe Edition en ontvang een tal van extra's, zoals de Ride of the Ghosts-uitbreiding en Cult of the Death-missie, de DOOM BFG gun, een exclusieve skin voor je wagen, boosters, cheat codes, wapens en armor, een echte Wingstick (boomerang) en meer!

PlayStation 4
Wingstick Deluxe Edition
Xbox One
Wingstick Deluxe Edition
PC
Wingstick Deluxe Edition