Van The Last of Us: Part II tot Mass Effect – Andromeda : dit waren de aankondigingen en trailers die ons zijn bijgebleven

Iedereen met een liefde voor games heeft de afgelopen vier dagen zijn ogen en oren rijkelijk de kost kunnen geven. Alles begon met The Game Awards 2016, zeg maar de Oscars van de game industrie. Tijdens deze ceremonie ging Overwatch, de populaire hero shooter van ontwikkelaar Blizzard, aan de haal met de begeerde Game of the Year prijs. Tijdens de uitreiking van de prijzen kregen we ook heel wat nieuwe trailers te zien van games die in 2017 zullen uitkomen. Alsof dat nog niet genoeg wat organiseerde Sony het afgelopen weekend PlayStation Experience, het mekka voor iedereen met een groot hart voor PlayStation. Ook daar werden talloze nieuwe videogames voor het eerst aangekondigd. Dit zijn de vijf momenten die Game Mania heeft meest zijn bijgebleven.Naughty Dog verrast met een nieuw Uncharted- én Last of Us avontuur!

Dit jaar nog mochten we genieten van het langverwachte Uncharted 4: A Thief’s End, het voorlopig laatste deel in de gelauwerde serie van sterontwikkelaar Naughty Dog. Toch wisten we door het bestaan van de Uncharted 4 Triple Pack Expansion al dat er – naast twee multiplayer uitbreidingen – nog een singleplayer avontuur in de maak was. Tijdens PlayStation Experience werd bekend dat deze uitbreiding als Uncharted: The Lost Legacy uitgebracht zal worden. Wat we tot nu toe weten is dat we in het spel op pad zullen mogen gaan met Chloe en Nadine, twee personages die in Uncharted 4 aan belangrijke rol vervulden. Wanneer The Lost Legacy precies zal uitkomen is nog niet geweten, maar volgens de ontwikkelaar zal de release ergens in 2017 plaatsvinden.


Pre-order Uncharted – The Lost Legacy nu

Toch ging dit weekend alle aandacht vooral uit naar The Last of Us, die andere franchise van Naughty Dog. Midden 2014 kwam deze PS3-klassieker nog naar de PlayStation 4, en nu mogen we ons stilaan beginnen opmaken voor het tweede deel met als erg passende titel The Last of Us: Part II. Naast een trailer die meteen de toon zet – aldus hoofdpersonage Ellie: “I’m gonna find and i’m gonna kill every last one of them” – is er op dit moment nog niet veel geweten over de game. Wat we ondertussen wel hebben vernomen is dat de speler voornamelijk de controle zal krijgen over Ellie. Wanneer The Last of Us: Part II verschijnt is momenteel nog onbekend.


Pre-order The Last of Us: Part 2 nu
Voor het eerste gameplay uit Mass Effect – Andromeda

Uitgever EA en ontwikkelaar BioWare hebben tijdens The Game Awards gameplay uit Mass Effect – Andromeda laten zien met laaiend enthousiaste reacties als gevolg. Als we één ding onthouden hebben uit de trailer is het wel dat dit nieuwe deel groter, uitdagender en gevarieerder zal worden dan de drie voorgaande Mass Effect games gecombineerd. Zo ziet het ernaar uit dat we de verschillende planeten die in het spel zitten vrij zullen kunnen verkennen en dat er een grotere nadruk gaat liggen op crafting (het zelf vervaardigen van items door middel van grondstoffen). Ook het aantal buitenaardse rassen – zowel de goedaardige als vijandige varianten - lijkt flink opgekrikt te zijn. En misschien nog belangrijker dan dit alles: Mass Effect – Andromeda komt al in de lente van volgend jaar uit voor de PS4, XBOX ONE en PC!


Pre-order Mass Effect - Andromeda nuDe terugkeer van al je favoriete games in een nieuw jasje

Het is geen nieuwe trend, maar wel eentje die in 2017 gewoon verdergezet zal worden: alles uit het verleden keert terug! Zo mogen PS4-bezitters zich niet enkel klaarmaken om volgend jaar aan de slag te gaan met de Wipeout Omega Collection, maar ook Loco Roco, Patapon én PaRappa The Rapper staan te trappelen om een nieuwe generatie aan gamers te verleiden met hun verslavende gameplay. Gamers met een voorliefde voor de allereerste PlayStation console en diens line-up aan software hebben ongetwijfeld een onvergetelijk weekend aan annoucements achter de rug.

Om dan nog maar te zwijgen over Crash Bandicoot: N’Sane Trilogy, een remaster die drie van de meest memorabele PSOne platform games ooit in één pakket naar de PlayStation 4 zal brengen. Het originele Crash Bandicoot, Crash 2 én Crash Warped zullen in de loop van 2017 uitgebracht worden met gloednieuwe HD-graphics terwijl de traditionele gameplay behouden is gebleven. Wij kunnen nu al niet meer wachten om opnieuw met deze tijdloze titels aan de slag te gaan!


Pre-order Crash Bandicoot: N’Sane Trilogy nuStriphelden veroveren videogames

Dat we met z’n allen uitkijken naar de op de E3 aangekondigde Spider-Man game voor de PlayStation 4 is geen geheim. Maar wat met al die andere superhelden, krijgen die ook elk hun eigen game? Met Marvel weet je het natuurlijk nooit, maar tijdens PlayStation Experience mochten we alvast genieten van de allereerste trailer uit de fighting game Marvel vs. Capcom: Infinite. Hierin zullen alle bekende personages uit de stallen van ontwikkelaar Capcom – waaronder Mega Man X en Ryu uit Street Fighter – het opnemen tegen bekende striphelden als Iron Man en Captain Marvel. En hoewel we vooral uitkijken naar de online multiplayer mode is het vooruitzicht van een gloednieuwe Story Mode waarin alle personages het opnemen tegen een nieuwe bad guy minstens even aanlokkelijk.

Het afgelopen weekend viel er nog meer lekkers voor alle comic book fans onder ons te rapen. In samenwerking met ontwikkelaar Telltale zal er in 2017 een gloednieuwe episodic game uitgebracht worden die draait rond The Guardians of The Galaxy. Wat we van deze game moeten verwachten is nog niet bekend, maar wij hopen alvast op een kick-ass soundtrack en een barrage aan foute grappen. Wil je niet wachten tot dan, dan kun je vanaf eind december aan de slag gaan met The Walking Dead Season 3. Gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Robert Kirkman keren we terug naar het episodische zombie-universum waar elke keuze die je maakt verregaande gevolgen kan hebben.Pre-order Marvel vs. Capcom: Infinite nu2017 – een topjaar voor Japanse games

Dit jaar zagen we heel wat Westerse games als Battlefield, Overwatch en The Division grote successen boeken. Wie dacht dat dit ervoor zou zorgen dat de Japanse ontwikkelaars naar de achtergrond zouden verdwijnen heeft het duidelijk mis. Eind dit jaar mochten we nog na lang wachten Final Fantasy XV en The Last Guardian op onze consoles verwelkomen, maar ook in 2017 zullen er nog heel wat Oosterse titels op de markt verschijnen.

We hadden het net nog over Marvel vs. Capcom: Infinite, maar ditzelfde bedrijf zal ons al begin volgend jaar – 25 januari om precies te zijn - bij de strot grijpen met Resident Evil VII – Biohazard. Tijdens PlayStation Experience kregen we het goede nieuws dat alle PS4-bezitters meteen een gloednieuwe demo voor RE7 konden gaan downloaden. Meer zelfs, de demo kan in z’n volledigheid uitgetest worden met PlayStation VR! Daar stopt het echter niet, want ook Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom (PS4), Gravity Rush 2 (PS4), Nier Automata (PS4/XONE), Knack 2 (PS4), Danganronpa V3 (PS4/PSV), Gran Turismo Sport (PS4) en Yakuza Kiwami (PS4) zijn stuk voor stuk van Japanse komaf en komen in de loop van volgend jaar op de markt.


Pre-order Death Stranding nu

Stiekem kijken we echter nog het meeste uit naar Death Stranding. Mocht deze titel je op dit moment nog niet bekend in de oren klinken geven we even mee welke personen verantwoordelijk zullen zijn voor de ontwikkeling van deze game. Niemand minder dan Hideo Kojima, de man die ons de Metal Gear-serie bracht, werkt samen met Guerilla Games, de Amsterdamse jongens achter de Killzone-reeks en het aankomende Horizon: Zero Dawn, om deze veelbelovende game voor de PS4 te ontwikkelen. Tel daarbij op dat acteurs Norman Reedus (bekend van The Walking Dead tv-serie), Mads Mikkelsen (oa bekend van de tv-serie Hannibal en als de bad guy uit de 007-film Casino Royale) én Guillermo del Toro (regisseur Pan’s Labyrinth en Pacific Rim) meewerken en je weet dat dit er eentje is om in het oog te houden. Een release datum heeft de game nog niet, maar tijdens de Game Awards kwam er een nieuwe trailer voorbij die ons slapeloze nachten wist te bezorgen.

Wat waren jullie favoriete momenten van op de Game Awards 2016 en PlayStation Experience 2016? Laat het ons zeker weten via Facebook of Twitter! Check zeker ook ons YouTube kanaal om alle nieuwe trailers te bekijken!