Ontmoet de helden van Jump Force

Van piraten tot ninja's tot aan Magere Hein

Jump Force staat gretig te wachten totdat het de ring in mag om zich te meten met andere zwaargewichten in het fighting genre. Met een heel scala aan vechters uit verschillende anime- en manga-series hebben we hoge verwachtingen van de game. Trek je bokshandschoenen maar aan en lees snel wat Jump Force ons gaat bieden in februari.

Jump Force is een rasechte fighting game, waar een team van drie vechters het tegen een ander team van drie vechters opneemt in arena’s over de hele wereld. Je zal niet met drie personages tegelijkertijd vechten, maar je kan tussen de vechters wisselen met één druk op de knop. Word je in elkaar geslagen, wissel dan naar een ander karakter om te laten zien hoe het wél moet.

 

De reden voor al het geweld is een onbekende dreiging die ervoor zorgt dat de mensheid op het randje van de afgrond staat. Zwakke mensen hebben geen schijn van kans en daarom wordt de hulp ingeroepen van de Jump Force. Dit team van helden bestaat niet uit Olympische hoogspringers, maar uit karakters van verschillende Shonen Jump-series. Welke series en bijbehorende personages onder andere de revue passeren lichten we hieronder toe.

Dragon Ball Z

Jump Force Dragon Ball Z

Misschien wel de meest bekende anime-serie van Shonen Jump is natuurlijk Dragon Ball Z. Als er één groep karakters bevoegd zijn om de mensheid te redden, dan zijn het wel de Saiyans. Het is alleen te hopen dat ze nog wat heel laten van de wereld na een salvo aan Kamehameha’s, Spirit Bombs en Death Beams.

Uiteraard kan je in Jump Force vechten met Goku, de iconische held uit Dragon Ball Z, concullega Vegeta en zijn oude rivaal Piccolo. Een aantal slechterikken uit het Dragon Ball-universum zal ook opduiken als tegenstanders van de Jump Force. Zo zullen Cell en Frieza in de game zitten en later speelbaar zijn in andere modi.

Naruto

Jump Force Naruto

Iedereen die ooit Naruto heeft gezien zal geprobeerd hebben om te rennen met zijn of haar armen naar achteren (pro-tip: je rent niet sneller en als je valt breek je je neus). Naast deze bijzondere sprinttechniek is Naruto ook verantwoordelijk geweest voor een aantal iconische en geliefde personages in de anime-wereld.

Zo zal niet alleen titelfiguur Uzumaki Naruto speelbaar zijn met zijn bekende Rasengan-techniek, maar ook teamgenoot Uchiha Sasuke en sensei Hatake Kakashi. De lijst van speelbare Naruto-personages wordt afgesloten met zandkasteelheer Gaara en de buitenaardse slechterik Kaguya zal Cell en Frieza helpen om de Jump Force tegen te werken.

Naruto kan ook voor een verrassing komen te staan door een ander speelbaar personage: Uzumaki Boruto. Dit karakter is namelijk zijn zoon die hij later zal krijgen en na het einde van de Naruto-serie zijn eigen manga en anime heeft gekregen.

One Piece

Jump Force One Piece

Dat piraten niet alleen plunderende moordenaars zijn met een bovengemiddelde hoeveelheid aan missende ogen, handen en benen heeft One Piece wel bewezen. De anime-serie loopt al twintig jaar en vertelt nog steeds vrolijk het verhaal van Luffy D. Monkey en zijn bende aan kleurrijke piraten, die de befaamde One Piece-schat willen vinden om zich uit te kunnen roepen als Koning van de Piraten.

Die missie ligt voorlopig even in de ijskast zodat Luffy en een handjevol Straw Hat-piraten de tijd kunnen nemen om de wereld te redden in Jump Force. Naast de extreem elastische Luffy zijn ook zwaardkunstenaar Zoro, scheepskok Sanji, revolutionair Sabo en de verleidelijke Boa Hancock speelbaar als personages. En een ensemble van piraten, zelfs niet de vrolijke bende uit One Piece, kan niet compleet zijn zonder opperpiraat Blackbeard als ultieme slechterik.

Bleach

Jump Force Bleach

Het zal voor de karakters uit Bleach niet de eerste keer zijn dat ze worden opgeroepen om de mensheid te redden. De Soul Reapers, zeg maar Magere Heinen met exotische wapens, hebben als hoofdtaak gekregen om zielen van overleden personen veilig over te brengen naar het hiernamaals en ze niet prooi te laten vallen aan zielvretende Hollows. Maar tussen die werkzaamheden door zijn de Soul Reapers vaak genoeg bezig om de mensheid en het voortbestaan van het hiernamaals, Soul Society geheten, te beschermen.

Het team van Soul Reapers dat is opgetrommeld voor de Jump Force bestaat uit de torenhoge middelbare scholier Kurosaki Ichigo, grappenmachine Abarai Renji en de kleine maar fijne Kuchiki Rukia. En net zoals de andere series die in Jump Force zitten neemt ook Bleach een slechterik mee uit de serie, te weten de verraderlijke Clark Kent-cosplayer Aizen Sosuke.

We zijn er nog niet

Al deze series en bijbehorende karakters zijn nog niet alles wat je in Jump Force kan verwachten. Nee, net zoals de Titanic zul je erachter komen dat dit nog maar het puntje is van de ijsberg. Populaire series als Hunter x Hunter, JoJo’s Bizarre Adventure, Dragon Quest, Yu-Gi-Oh! en My Hero Academia zullen hun opwachting maken in Jump Force. Evenals minder bekende series in het Westen zoals Black Clover, City Hunter, Fist of the North Star, Rurouni Kenshin, Saint Seiya en Yu Yu Hakusho.

Ondanks opwarming van de aarde houdt de ijsberg daar niet op, want Jump Force zelf heeft ook een aantal eigen, originele karakters dat het team komt versterken. Akira Toriyama, de geestelijk vader van Dragon Ball, Dragon Quest en Chrono Trigger, heeft namelijk speciaal voor de game een aantal nieuwe karakters uit zijn potlood getoverd.

Denk je na deze enorme lijst het toch beter te weten dan de grootste namen uit de manga-industrie, dan is er ook nog een optie om zelf een karakter in elkaar te sleutelen en toe te voegen aan de Jump Force. Door gevechten succesvol af te sluiten kan je nieuwe outfits en accessoires voor je zelfgemaakte karakter verdienen om hem of haar er zo modebewust mogelijk eruit te laten zien. Zo is er in Jump Force voor iedereen wel een passend personage te vinden.

Jump Force Deku Jump Force Yugi

Heb je na het lezen van dit artikel en na het bijkomen van het duizelingwekkende aantal karakters zin gekregen om deze fighting game te spelen? Dan kan je wereld redden in Jump Force vanaf 15 februari op de PC, Xbox One en PlayStation 4.

preorder

Pre-order nu!


Jump Force Preorder

Pre-order nu en ontvang gratis Frieza's Lobby Vehicle en drie kostuums gebaseerd op One Piece, Dragon Ball Z en Naruto!

PlayStation 4 Xbox One