Al het belangrijke nieuws van Microsofts persconferentie

Project Scarlett, Cyberpunk 2077, Gears 5 en nog veel meer

Zondagavond hield Microsoft zijn E3-persconferentie, en er werd een flinke lading games en zelfs een nieuwe console onthuld. Er was voor ieder wat wils: van stevige actie in Gears 5 tot prachtige futuristische landschappen – en een rol voor Keanu Reeves! – in Cyberpunk 2077. Hier volgen de grootste aankondigingen!

Lees meer over E3 2019:

De nieuwe Microsoft-console lanceert eind volgend jaar… met Halo: Infinite

Microsoft gaf afgelopen avond meer details over de opvolger van de Xbox One: Project Scarlett. De officiële naam van de console is nog niet bekend, maar wel duidelijk is dat hij vier keer zo krachtig wordt als de Xbox One X. Scarlett ondersteunt 120 frames per seconde, 8k-beelden en real-time raytracing. De console zou volledig om games draaien. Helaas kregen we het uiterlijk van de console nog niet te zien, maar hij komt in ieder geval eind 2020 uit.

Het vorig jaar onthulde Halo: Infinite blijkt overigens een lanceringsgame voor Project Scarlett te zijn, Het vervolg op Halo 5 wordt ontwikkeld door 343 Industries en komt tegelijk uit voor Project Scarlett, Xbox One en pc. Natuurlijk toonde Microsoft ook wat nieuwe beelden van de game.


preorder

Pre-order nu!


Halo Infinite

Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020

We worden al jaren lekker gemaakt met beelden van Cyberpunk 2077, de nieuwe futuristische actiegame van de makers van The Witcher 3: Wild Hunt. Op Microsoft’s persconferentie kregen we weer nieuwe beelden voorgeschoteld, maar belangrijker is dat we eindelijk een releasedatum hebben: het spel komt op 16 april 2020 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. En daar hield het niet op met verrassingen: niemand minder dan Keanu Reeves, bekend van zijn filmrollen in The Matrix en John Wick, heeft een rol in het spel te pakken. Woah!

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Standaard Editie
Xbox One
Standaard Editie
PC
Standaard Editie
PlayStation 4
Collector's Edition
Xbox One
Collector's Edition
PC
Collector's Edition

Ninja Theory komt met Bleeding Edge

Helaas was het spel een paar dagen eerder al gelekt, maar dat neemt niet weg dat Bleeding Edge de nodige indruk maakte op Microsoft’s persconferentie. Het is de nieuwe game van Hellblade-ontwikkelaar Ninja Theory, dat inmiddels een Microsoft-studio is. Bleeding Edge wordt een multiplayergame met een focus op mêlee, waarbij twee teams van vier spelers tegen elkaar strijden. Vooral de kleurrijke graphics vallen in positieve zin op. Er is nog geen releasedatum voor het spel, maar eind juni komt er wel een alfatest beschikbaar.

Genieten van nieuwe Borderlands 3-beelden

Borderlands-fans weten het al een tijdje: vanaf 13 september kunnen ze eindelijk het derde speel in de reeks spelen op Xbox One, PlayStation 4 en pc. Er werd een mooie nieuwe trailer van het spel getoond op Microsoft’s persconferentie. En dat is niet het enige nieuws: vanaf nu kun je (tot 8 juli gratis en voor niets) de nieuwe Borderlands 2-uitbreiding Commander Lilith & The FIght for Sanctuary downloaden, dat een brug slaat tussen Borderlands 2 en 3. Met nieuwe gebieden en vijanden houdt dat je wel zoet tot de release van de derde game.


preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Deluxe Edition
Xbox One
Deluxe Edition
PlayStation 4
Super Deluxe Edition
Xbox One
Super Deluxe Edition

De makers van Dark Souls komen met Elden Ring

Dark Souls, Seriko: Shadows Die Twice, Bloodborne… ontwikkelaar FromSoftware heeft zijn strepen inmiddels wel verdiend. Wanneer ze een nieuwe game aankondigen, letten we dus goed op. Elden Ring is hevig geïnspireerd door de Noorse mythologie en komt op een nog onbekende datum naar Xbox One, PlayStation 4 en pc. Niemand minder dan George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire-boekenreeks (waar de hitserie Game of Thrones op is gebaseerd), heeft een adviserende rol voor de game.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

Gears 5 verschijnt op 10 september

Vanaf 10 september is het zover: dan is Gears 5, het nieuwste deel in de Gears of War-serie, beschikbaar voor Xbox One en pc. In de game bestuur je Kait Diaz, een afstammeling van de Locust die samen met JD Fenix en zijn legendarische vader Marcus de oorsprong van de Locust probeert te achterhalen. Microsoft toonde tijdens zijn persconferentie een nieuwe modus genaamd Escape, al worden we nog niet heel veel wijzer van de bijbehorende trailer. Maar fans van sci-fi actie zijn natuurlijk sowieso weer op het juiste adres.

preorder

Pre-order nu!


Gears 5

Ori and the Will of the Wisps krijgt een releasedatum

Als het op magische platformers aankomt, dan is Ori and the Blind Forest een favoriet van veel gamers. Vervolg Ori and the Will of the Wisps ziet er zo mogelijk nóg prachtiger uit, en nu weten we dat we vanaf 11 februari 2020 met het spel aan de slag kunnen op Xbox One en pc.

preorder

Pre-order nu!


Ori and the Will of the Wisps

The Outer Worlds komt eind dit jaar

Fallout 3: New Vegas heeft bij veel gamers een speciale plek in het hart. De makers van die game werken al een tijdje aan de sci-fi rpg The Outer Worlds, dat precies lijkt te gaan bieden waar fans van hun eerdere game zo van houden. Het is dan ook fijn om te weten dat het spel op 25 oktober beschikbaar komt voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. In de game verken je een ruimtekolonie en krijg je alle ruimte om zelf je eigen keuzes te maken in de vele dialogen die je met allerlei personages maakt.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

Minecraft Dungeons uitgesteld naar volgend jaar

Eigenlijk hadden we later dit jaar al aan de slag kunnen gaan met Minecraft Dungeons, de spin-off van het immens populaire Minecraft waarin spelers alleen of met in totaal drie andere spelers allerlei kerkers kunnen verkennen. Helaas: het spel is uitgesteld naar de lente van 2020. Maar beter een uitgestelde game die uiteindelijk van hoge kwaliteit is, dan een te vroeg uitgekomen spel dat niet van het gewenste niveau is! De game komt naar Xbox One, PlayStation 4, Switch en pc.

Phantasy Star Online 2 komt naar het westen

In Japan kunnen ze al geruime tijd genieten van Sega’s Phantasy Star Online 2, waar de game op PlayStation 4 en Switch beschikbaar is. Maar geen nood, want in de lente van 2020 zijn wij aan de beurt! Microsoft heeft een deal gesloten en brengt de game in het westen uit op Xbox One en pc. De game lanceert met alle content uit de Japanse versie. Fans van mmo’s kunnen hier honderden uren in steken, en als je niet zeker bent of dit je ding is, geen probleem: het is een free-to-play spel!

Kleurrijke 2D-actie in Battletoads

Microsoft heeft tijdens zijn persconferentie de eerste gameplay van Battletoads getoond. Battletoads is een klassieke beat’em up-reeks van Rare, waarvan het eerste deel in 1991 uitkwam. Microsoft brengt de franchise nu terug van de dood en daar komt spectaculaire 2D-actie bij te pas. Rare zit overigens niet achter de ontwikkeling van het spel; dat is Dlala Studios. Nu nog wachten op een releasedatum…

Dying Light 2 komt in de lente van 2020 uit

De eerste Dying Light was een erg spannende zombiegame waarin je als een ware atleet door de spelwereld rende, klom en sprong, terwijl je de vleesetende griezels probeerde te ontwijken. We kijken dan ook al een tijdje uit naar Dying Light 2. Naast dat er nieuwe beelden van het spel werden getoond, is nu ook de releaseperiode duidelijk: het spel komt in de lente van 2020 uit op pc, Xbox One en PlayStation 4.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

Microsoft had een goed gevulde E3-presentatie met nog veel meer aankondigingen. Je kunt de hele presentatie hieronder terugkijken. Nu ben je in ieder geval op de hoogte van de grootste nieuwtjes. Er valt de komende tijd genoeg te spelen op Xbox One en ook de toekomst ziet er rooskleurig uit dankzij Project Scarlett!

Lees meer over E3 2019: