Haal meer uit je DualShock 4 met de Back Button Attachment!

Extra programmeerbare knoppen voor je PS4-controller

De DualShock 4-controller is je trouwe partner in al je virtuele avonturen. Samen hebben jullie al tientallen slagvelden overleefd, magische werelden verkend en ontelbare virtuele sprongen gemaakt. Met de Back Button Attachment geef je die oude, vertrouwde controller een make-over waarmee je nóg meer controle krijgt over je games!

De Back Button Attachment klik je met het grootste gemak achterop de DualShock 4-controller via de koptelefooningang. Daardoor krijg je er in één klap twee responsieve knoppen bij. De forse knoppen zitten onderaan de achterkant van de controller, waar je vervolgens je middel- of ringvingers op kunt laten rusten. En het mooie is: je bepaalt zelf wat die knoppen precies doen!

De Back Button Attachment verandert wel de vorm van je controller. Dat is even wennen, maar de DualShock 4 blijft ergonomisch erg fijn in de handen liggen. Daarbij weegt de accessoire bijna niets, dus de controller is haast even licht als je gewend bent.

DualShock 4 Back Button Attachment

Programmeer de knoppen

Op elk gewenst moment kun je het menu op het OLED-scherm van de accessoire openen en daarmee de functies van de twee nieuwe knoppen bepalen. Je kunt er alle huidige knoppen op de DualShock 4-controller aan toewijzen, met uitzondering van de Home- en Share-knoppen.

Het menu geeft je een duidelijk overzicht van de verschillende opties die je hebt en op die manier is het programmeren van de knoppen erg toegankelijk. Bevalt je indeling niet? Je kunt op elk gewenst moment de instellingen aanpassen, zonder dat je een menu op de PlayStation 4 moet openen. Dus ook tijdens het gamen.

Meer controle in games

De twee extra knoppen zijn in verschillende situaties handig. Misschien speel je veel competitieve games, zoals Call of Duty of Fortnite. Hierbij is snelheid enorm belangrijk: elke seconde twijfel is er eigenlijk eentje teveel. Maar ook in lange singleplayergames wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Je kunt dan acties die je vaak gebruikt maar niet op een handige knop zijn toegewezen op één van de twee nieuwe knoppen plaatsen. Soms zitten er in een game op een huidige actieknop meerdere acties toegewezen, en op deze manier kun je de besturing een stuk overzichtelijker maken.

Daarbij houd je hierdoor je rechterduim vrij om de rechter analoge stick te besturen. Wanneer in een game elke seconde telt, kan de duim van de analoge stick afhalen om een actieknop in te drukken – om zo bijvoorbeeld een item op te pakken of te herladen – het verschil tussen leven en dood betekenen. Door deze acties op de nieuwe knopen van de Back Button Attachment te programmeren, houd je je duim vrij om bijvoorbeeld de camera te besturen en overzicht over de spelwereld te houden. Je bepaalt zelf wat jij het fijnst vindt werken!

Een handig OLED-scherm

De Back Button Attachment is zoals gezegd uitgerust met een rond OLED-scherm in het midden. Op dit scherm kun je precies zien wat voor functies je aan de twee extra knoppen hebt toegewezen. Heb je bijvoorbeeld de R2- en L2-triggers op de knoppen gezet, dan wordt dit duidelijk weergegeven op het OLED-schermpje. Op die manier hoef je alleen maar achterop de DualShock 4-controller te kijken om precies te weten wat je huidige indeling is.

Bewaar drie verschillende profielen

Natuurlijk is de ene game de andere niet: voor elk spel heb je wellicht een knoppencombinatie in gedachte die het beste werkt. Gelukkig hoef je niet elke keer wanneer je een van je favoriete games opstart alles opnieuw in te stellen: je kunt maximaal drie profielen op de Back Button Attachment opslaan. Via het OLED-scherm wissel je in een handomdraai tussen de verschillende profielen – wel zo handig wanneer je bijvoorbeeld een potje Call of Duty afwisselt met de brute actie in God of War.

DualShock 4 Back Button Attachment

Koptelefoons kunnen nog steeds aangesloten worden

De Back Button Attachment gaat dan wel in de headsetopening van de DualShock 4-controller, de accessoire heeft ook een 3.5mm audio-opening. Dat betekent dat je gewoon je microfoon of headset  aan de controller kunt blijven aansluiten. Zeker in online multiplayergames is dat wel zo fijn!

Meer controle over je games met de Back Button Attachment

De Back Button Attachment is kortom een handige extra toevoeging aan de DualShock 4-controller dat je nog efficiënter je games laat spelen. Doordat hij programmeerbaar is, bepaal je zelf de functionaliteit ervan. De accessoire is vanaf 14 februari verkrijgbaar en kost 29,98 euro.

DualShock 4 Back Button Attachment

DualShock 4 Back Button Attachment

PlayStation 4

Helaas is dit product niet langer leverbaar.