De games die indruk wisten te maken.

Vanaf donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus is Gamescom the place to be als je wil weten welke videogames je de komende maanden in de gaten moet houden. Naar jaarlijkse gewoonte kun je op deze beurs te Keulen helemaal zelf aan de slag gaan met de allernieuwste games, en ook Game Mania heeft van deze unieke kans gebruik gemaakt. Dit zijn de games die wij op Gamescom te zien kregen en die op de terugweg naar huis in ons hoofd bleven rondspoken.Watch Dogs 2

Releasedatum: 15/11/2016 | PS4/XONE

Pre-order voordeel: GRATIS Deluxe Edition + extra DLC!

watchsdogs Hoewel het originele Watch Dogs ons in 2014 voor het eerst liet zien wat voor mogelijkheden de toen nog relatief nieuwe PS4 en XONE in hun mars hadden bleven we wat op onze honger zitten qua gameplay. Ubisoft hoopt dit gemis te verhelpen met het tweede deel binnen de franchise. Niet alleen is de toon van Watch Dogs 2 een stuk minder serieus van diens voorganger, ook ziet het ernaar uit dat we meer vrijheid krijgen op het vlak van hacken. Verder voelt hoofdrolspeler Marcus nu al een stuk interessanter aan dan Aiden Pearce ooit deed, met als grootste pluspunt dat hij veel behendiger en sneller is. Ten slotte is de mogelijkheid om samen met een vriend in de co-op modus allerlei missies te volbrengen iets waar we reikhalzend naar uitkijken.
FIFA 17

Releasedatum: 29/09/2016 | PS4/XONE/PS3/X360/PC

Pre-order voordeel: GRATIS extra content voor FIFA Ultimate Team

fifa 17 Hoewel we nog dagelijks een potje FIFA 16 spelen begint het stilaan te kriebelen om met FIFA 17 aan de slag te gaan. Op de eerste plaats omdat we niet kunnen afkicken van onze Ultimate Team verslaving, maar ook omdat deeltje 17 gemaakt wordt met behulp van de Frostbite Engine. EA heeft deze technologie ook al gebruikt om grafische parels als Battlefield en Need for Speed te ontwikkelen. Daarnaast is FIFA 17 voor de eerste keer in de geschiedenis van de reeks voorzien van een singleplayer modus genaamd “The Journey” waarin je je als groentje een weg moet banen tot aan de top van de Premier League!

Mafia III

Releasedatum: 07/10/2016 | PS4/XONE/PC

Pre-order voordeel: GRATIS Family Kick-Back DLC

Maffia IIIJij bent Lincoln Clay, een Vietnam veteraan die het in New Bordeaux tot aan de top van de onderwereld moet schoppen. Niet alleen wist de manier waarop het verhaal van Mafia III tot stand komt indruk op ons te maken, ook de gameplay zag er gevarieerd en interessant uit. Zo zorgt het al dan niet ombrengen van belangrijke personages ervoor dat het verdere verloop van het spel helemaal kan veranderen. Ook mag je zelf beslissen welke van je handlangers je beloont, en welke je verraadt. En niet te vergeten: de soundtrack en de visuals van de game doen je als geen ander het gevoel krijgen dat de jaren 60 weer helemaal terug zijn van weggeweest.
 

Dishonored 2

Releasedatum: 11/11/2016 | PS4/XONE/PC

Pre-order voordeel: GRATIS Full game download Dishonored – Definitive Edition + Imperial Assassin’s Pack DLC

dishonored 2 Toen uitgever Bethesda op de afgelopen E3-beurs voor het eerst gameplay van Dishonored 2 liet zien konden we onze ogen niet geloven. Alles wat het eerste deel zo memorabel gemaakt heeft lijkt terug van weggeweest te zijn, maar dan grootser en uitgebreider. Bovendien kun je deze keer niet enkel als Corvo, maar ook als Emily Kaldwin – elk met hun eigen krachten en vaardigheden – spelen. De eyecatcher is echter de beklijvende sfeer die van je scherm druipt wanneer je over de daken of door de verloederde straten loopt. Dit lijkt dé ideale game te worden om het gemis van een Assassin’s Creed game dit najaar op te vangen.

The Legend of Zelda – Breath of the Wild

Releasedatum: 2017 | WiiU/NX

the legend of zelda breath wildHet bleef op de afgelopen E3-beurs angstvallig stil rond de Wii U, zeker in tegenstelling tot alle aankondigingen die gebeurden voor de PS4 en de XONE. Nintendo wist vriend en vijand echter omver te blazen met The Legend of Zelda – Breath of the Wild, het allernieuwste deel binnen de geliefde serie dat in de eerste helft van volgend jaar voor de Wii U (en de Nintendo NX) zal uitkomen. Wat meteen opvalt is dat Breath of the Wild elementen bevat uit allerhande andere populaire spellen en genres terwijl de typische Zelda-sfeer toch behouden blijft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitgebreid crafting systeem en een compleet open wereld waarin je kan gaan en staan waar je maar wil? En dan vergeten we haast nog te vermelden dat je Link voor het eerst zelf kan laten springen! Het ziet ernaar uit dat Breath of the Wild een van de allerlaatste Wii U-games zal worden, maar de kans is groot dat het meteen ook de allerbeste zal zijn.
 

Call of Duty – Infinite Warfare

Releasedatum: 04/11/2016 | PS4/XONE/PC

Pre-order voordeel: GRATIS Terminal Bonus Map!

cod infinite warfare Dit jaar verhuist de Call of Duty serie naar de ruimte, maar vergis je niet: er komen geen buitenaardse wezens aan te pas. De gameplay van Infinite Warfare voelt desondanks het intergalactische sfeertje nog steeds oerdegelijk aan waardoor de verandering van decor vooral aanvoelt als een welkome verademing. Tot nu toe kregen we voornamelijk beelden te zien uit de singleplayer van de game, maar natuurlijk wachten we vol spanning op de onthulling van de multiplayer modus. Neemt niet weg dat we ook aangenaam verrast werden door de Zombies mode die Activision tijdens Gamescom op ons losgelaten heeft. Het 80’s-thema met als setting een vervallen pretpark is dé perfecte tegenpool voor de eerder grimmige en serieuze campagne. Mocht jij ook helemaal gek zijn van de 80’s, doe dan zeker mee aan onze Call of Duty – Infinite Warfare Zombies wedstrijd en maak kans om aan de haal te gaan met een exemplaar van de Legacy Pro Edition op een platform naar keuze!

Battlefield 1

Releasedatum: 21/10/2016 | PS4/XONE/PC

Pre-order voordeel: GRATIS Hellfighter Pack + Early Access tot een toekomstige map!

battlefield 1Al jaren roepen we met z’n allen dat we een shooter willen die in plaats van naar de toekomst terug in de tijd gaat. Het ziet ernaar uit dat uitgever EA onze smeekbeden eindelijk gaat beantwoorden met Battlefield 1. Het strijdtoneel verhuist naar de Eerste Wereldoorlog, wat wil zeggen dat er geen sprake is van hoogtechnologische snufjes of moderne communicatiemiddelen. In de plaats daarvan krijg je te maken met intense man-tegen-mangevechten in loopgrachten, brute tactieken waarbij de vijand mosterdgas inzet en achtervolgingen te paard. Dit alles komt tot stand met behulp van de indrukwekkende Frostbite-engine (ook gebruikt in Star Wars – Battlefront) die overuren draait om een bloedstollende singleplayer én multiplayer op je scherm te toveren. En over de multiplayer gesproken: ook deze keer mag je je opmaken voor online actie waarbij maar liefst 64 spelers het tegelijk tegen elkaar opnemen. Wij kunnen alvast niet meer wachten op deze topper van formaat!
 

Final Fantasy XV

Releasedatum: 29/11/2016 | PS4/XONE

Pre-order voordeel: GRATIS Day One Edition + Weapon & Gourmand DLC!

final fantasy xv Wanneer een spel meer dan tien jaar in ontwikkeling is wil dat meestal één van deze twee dingen zeggen: of je hebt te maken met een game waarbij de fouten maar niet weg te werken zijn, of je krijgt na het lange wachten iets ongelofelijks op je bord. Wij hopen van harte dat we eind november het tweede scenario te zien krijgen. Net zoals bij Zelda – Breath of the Wild merk je in Final Fantasy XV dat het ontwikkelteam goed gekeken heeft naar wat voor games het tegenwoordig goed doen op de markt. Zo is men afgestapt van de eerder trage gevechten uit de voorgaande delen om plaats te maken voor een meer directe en actievolle aanpak. Ook de spelwereld lijkt de grootste ooit uit een singleplayer Final Fantasy game te worden, zo groot zelfs dat een wagen nodig zal hebben om je te verplaatsen. We zitten nog met een aantal vragen rond het verhaal en de personages, maar het mag duidelijk zijn dat dit een ambitieuze game is waarmee we zonder enige twijfel tientallen uren zoet zullen zijn.

Gears of War 4

Releasedatum: 11/10/2016 | XONE

gears of war4Nadat we vorig jaar een gloednieuw deel binnen de Halo-serie mochten verwelkomen op de XONE is het dit eindejaar de beurt aan de Gears of War-reeks. Marcus Fenix, de hoofdrolspeler uit de voorgaande delen, maakt deze keer plaats voor zijn zoon J.D. Fenix. Zoonlief zal het samen met zijn vrienden Delmont en Kait moeten opnemen tegen een monsterlijke nieuwe vijand, maar wat vooral opvalt is dat het weer niet meezit tijdens hun avontuur. Hagelbuien en stormen zorgen ervoor dat je op sommige momenten geen hand voor ogen kan zien en het weer kan er zelfs voor zorgen dat je wapens zich anders gaan gedragen. Verder ziet Gears of War 4 er erg gelikt uit en voelt de actie nog steeds lekker bruut aan. Wij kijken er vooral naar uit om opnieuw los te gaan in de multiplayer modus die zoals het er nu naar uitziet aan een stabiele 60 frames per seconde zal lopen. Mocht je nog geen Xbox One in huis hebben, dan is deze game dé ideale reden om daar verandering in te brengen.
 

Gran Turismo Sport

Releasedatum: 18/11/2016 | PS4

Pre-order voordeel: GRATIS Standard+ Edition!

Gran turismo sport Liefhebbers van de betere racegame moeten zich dit najaar wenden tot de PlayStation 4. Gran Turismo is sinds jaar en dag een van de beste simulatie-racers op onze planeet, en uitgever Sony hoopt die traditie gewoon voort te zetten met GT Sport. Niet enkel zal je mogen genieten van prachtige graphics, maar de ontwikkelaar maakt zich deze keer sterk doordat je met GT Sport een heuse FIA Digital License kan behalen. Deze licentie is evenwaardig aan een traditionele racelicentie en geeft je de mogelijkheid om aan allerhande competities mee te doen. Tel daarbij op dat je de game ook in virtual reality kan spelen met behulp van PlayStation VR en het mag duidelijk zijn dat je dit jaar zeker een pitstop moet maken bij de PlayStation 4.


Afbeeldingen