Dit zijn de gamereleases van oktober!

Het najaar is begonnen en dat betekent dat er weer genoeg games uitkomen. Ondanks dat we ons aan de vooravond van de nieuwe generatie spelcomputers bevinden, komt er gelukkig nog meer dan genoeg uit voor de huidige generatie consoles. Dat is wel te zien aan onderstaande lijst!

Crash Bandicoot 4: It’s About Time (vanaf 2 oktober op PS4 en Xbox One)

Crash Bandicoot 4

Na het grote succes van Crash Bandicoot N-Sane Trilogy kon een compleet nieuwe game met de knotsgekke platformheld natuurlijk niet uitblijven. De subtitel zegt het al: dat werd de hoogste tijd! In Crash Bandicoot 4: It’s About Time heeft dokter Neo Cortex het gemunt op het hele multiversum. Crash en Coco moeten dus door dimensies reizen om zo de kwaadaardige dokter te slim af te zijn. Dat uit zich in tientallen originele en kleurrijke platformlevels, waarin je gebruik kunt maken van vier verschillende kwantummaskers om speciale moves te verkrijgen. Het moet het grootste en meest uitdagende avontuur van Crash Bandicoot ooit worden!

De speciale Game Mania Edition van Crash Bandicoot 4 voor PlayStation 4 en Xbox One komt met een prachtig beeldje van Crash. Daarnaast is er op PS4 een pakket met de game en een draadloze Skylab Gear-controller, en op Xbox One en PS4 een pakket met de game en een Turtle Beach Ear Force Recon 70 Gaming Headset.

Star Wars - Squadrons (vanaf 2 oktober op PS4, Xbox One en pc)

Star Wars Squadrons

Stap achter het stuur van een X-Wing of TIE Fighter en vlieg door het universum! In deze nieue Star Wars-game neem je plaats in de cockpit van diverse starfighters van zowel de New Republic als de Imperial en neem je deel aan epische en strategische 5 versus 5-gevechten. Je bepaalt zelf de samenstelling van je squadron en probeert zo de tegenstanders te slim af te zijn. Bezoek bekende locaties uit het Star Wars-universum zoals de verbrijzelde maan van Galitan en de gasreus van Yavin Prime, en doorspeel een spannend verhaal dat zich afspeelt na Return of the Jedi. De game ondersteunt zelfs virtual reality op pc en op PlayStation 4 (via PSVR).

Ride 4 (vanaf 8 oktober op PS4, Xbox One en pc)

Ride 4

Ride 4 biedt een ultieme race-ervaring voor motormuizen. Met 176 motoren en dertig echt bestaande circuits is dit de meest realistische motorervaring die er is. Elke motor is zorgvuldig ingescand en tot in de kleinste details nagebouwd. Daarbij is er gedurende de races een dynamisch weer- en tijdssysteem aanwezig. Niet alleen het weer verandert continue, het wordt ook geleidelijk dag en nacht. Dankzij een geavanceerd ai-systeem voelen je computergestuurde tegenstanders daarbij menselijker dan ooit. Natuurlijk kun je het online ook tegen andere racers opnemen.

Voor PlayStation 4 komt ook de Special Edition van Ride 4 beschikbaar met daarin de seizoenspas, die toegang geeft tot 65 exclusieve nieuwe motoren, twee nieuwe tracks en 150 nieuwe events. De speciale editie wordt geleverd in een exclusieve steelbook. En koop je Ride 4 voor 30 april 2021, dan upgrade je hem gratis naar de PS5- of Xbox Series X-versie!

FIFA 21 (vanaf 9 oktober op PS4, Xbox One en pc)

FIFA 21

FIFA 21 bevat alle opties, modi en gameplay die je de laatste jaren van FIFA bent gewend, maar natuurlijk zijn er ook weer behoorlijk wat verbeteringen en aanpassingen te vinden zodat het spelletje nog realistischer wegspeelt. Spelers en keepers gedragen zich nu nóg natuurgetrouwer en zelfs de manier waarop je ze tussen wedstrijden traint heeft invloed op hun motivatie en conditie. Daarbij kunnen tijdens complete seizoenen zoals gebruikelijk wedstrijden gesimuleerd worden, maar kun je nu op elk moment zelf controle over de wedstrijd krijgen om het tij te keren en een beslissend doelpunt te maken. In Fifa 21 bepaal je daardoor precies hoeveel controle over je de situatie hebt.

Ook is er een speciale bundel op PS4 en Xbox One beschikbaar waarin de game en een Ear Force Recon 70 Headset zit. Tot slot kun je op PS4 ook een bundel met de game en een Skylab wireless controller halen.

Mario Kart Live – Home Circuit (vanaf 16 oktober op Nintendo Switch – Mario-versie / Luigi-versie)

Mario Kart Live Home Circuit

Mario Kart in het echt, dat omschrijft in een simpele zin wel wat Mario Kart Live – Home Circuit inhoudt. In de Mario Kart Live-doos zit namelijk geen game, maar een levensechte kart met Mario (of Luigi) erin! Met poortjes en richtingsborden bepaal je zelf in de huiskamer, slaapkamer, badkamer of waar dan ook de racebaan waar je over gaat scheuren! Download de software op de Switch en bekijk de actie via de camera op de kart op het scherm. Elke race is weer anders door het parcours zelf aan te passen, en het leukste is natuurlijk wanneer een vriend of vriendin een eigen kart heeft voor spannende multiplayerraces!

Cadence of Hyrule (vanaf 23 oktober op Nintendo Switch)

Cadence of Hyrule

Het vorig jaar verschenen Cadence of Hyrule is nu ook fysiek voor de Switch verkrijgbaar. In het spel ervaar je Hyrule op een geheel andere manier – je moet namelijk op de beat van de muziek rondlopen en aanvallen, en dat doen de vijanden ook. Daardoor is een gevoel voor ritme net zo belangrijk als vijanden verslaan en puzzels oplossen. Bij de fysieke editie worden daarnaast drie uitbreidingen geleverd, waaronder het spannende nieuwe avontuur Symphony of the Mask, nieuwe personages en nieuwe nummers gebaseerd op de The Legend of Zelda-franchise.

World of Warcraft: Shadowlands (vanaf 27 oktober op pc)

World of Warcraft Shadowlands

De volgende uitbreiding van de langlopende mmorpg World of Warcraft staat voor de deur. Sylvanas Windrunner heeft de Helm of Domination van Lich King Bolvar Fordagon gepakt en in tweeën gescheurd, waardoor de realiteit uit elkaar scheurt en er een portaal naar de Shadowlands wordt geopend. Alle zielen komen daardoor terecht in de Maw, een plek in de Shadowlands waar normaal alleen de meest slechte zielen in terecht komen. Spelers reizen af naar het lugubere Shadowlands om een oplossing te vinden, en kunnen vier nieuwe kerkers bezoeken om te levelen, nog eens vier nieuwe kerkers voor wanneer het maximum level is bereikt en natuurlijk meedoen aan een nieuwe raid. Daarbij krijgen alle rassen ook nieuwe opties voor customisation. Daarmee is Shadowlands wederom een essentiële uitbreiding voor de fans!

Watch Dogs Legion (vanaf 29 oktober op PS4, Xbox One en pc)

Watch Dogs Legion

Ubisofts spannende openwereldreeks gaat door met Watch Dogs Legion, waarin het Londen van de nabije toekomst wordt gecontroleerd door de corrupte overheid. Je bouwt zelf een verzet op en kiest daarvoor random mensen op straat uit. Zodra ze onderdeel van je verzet zijn, kun je ze besturen en er missies mee ondernemen! Zo kun je van een stoere geheim agent tot een lief ogend oud dametje schakelen – de keuze is geheel aan jou. Met allerlei gadgets hack je de omgeving en zet je de beveiling naar jouw hand. Zo zijn er de Spiderbot en een Electro Fist waarmee je extreem harde klappen kunt uitdelen. Langzaam maar zeker bevrijdt je allerlei iconische locaties in Londen, van de Big Ben tot Piccadilly Circus. En natuurlijk kun je samen met vrienden via de online modus het virtuele Londen verkennen!

Er komen diverse speciale edities van Watch Dogs Legion beschikbaar, zoals de Gold Edition met de seizoenspas en de Ultimate Edition met de seizoenspas en extra content. De verschillende edities van Watch Dogs Legion zijn hier allemaal te bekijken. Mensen die de PS4- of Xbox One-versie van de game kopen, kunnen op PS5 of Xbox Series X/S gratis een update downloaden.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope (vanaf 30 oktober op PS4, Xbox One en pc)

Dark Pictures Little Hope

The Dark Pictures-reeks is een spannende horrorserie van de makers van Until Dawn, waarbij elke game weer op zichzelf staat en een nieuw verhaal vertelt. In Little Hope volg je vier studenten en hun professor die in een verlaten en mistige stad stranden en proberen te overleven terwijl ze achtervolgd worden door afgrijselijke, duistere krachten. Het stadje Little Hope staat dan ook bekend om zijn gruwelijke heksenjacht die er vroeger heeft plaatsgevonden. Je kunt het spel alleen spelen, maar ook samen met vrienden online of op de bank. Op die manier kun je samen beslissingen maken in het verhaal en de afloop bepalen.

Op dezelfde dag komt ook een bundel beschikbaar op PS4 en Xbox One waarin Little Hope samen met de vorige game in de Dark Pictures Anthology, Man of Medan, wordt geleverd.

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix (vanaf 30 oktober op PS4, Xbox One en Nintendo Switch)

Nickelodeon Kart Racers 2

Zin in een kartracer en fan van de vele vrolijke gezichten uit Nickelodeon-tekenfilms? Nickelodean Kart Racers 2: Grand Prix is het ideale spel! Dertig verschillende personages uit diverse series, waaronder de Teenage Mutant Ninja Turtles, Hey Arnorld!, Jojo Siwa en natuurlijk Spongebob Squarepants zijn te besturen. Er zijn 28 circuits om spannende races op te houden en natuurlijk ook een online én splitscreenmodus om tegen elkaar te racen of te vechten in arena’s. Met tachtig upgrades en zeventig verschillende crewleden die je helpen is dit één groot Nickelodeon-feest!

Pikmin 3 Deluxe (vanaf 30 oktober op Nintendo Switch)

Pikmin 3 Deluxe

De geprezen strategische Wii U-game Pikmin 3 komt naar de Switch! Spelers besturen drie ruimtereizigers die op een mysterieuze planeet die veel wegheeft van de aarde de zogenaamde Pikmin tegenkomen: kleine plantaardige wezentjes die precies naar jouw instructies luisteren! Gebruik ze om fruit te verzamelen, bruggen te bouwen en vijanden te verslaan, maar zorg dat ze wanneer de zon ondergaat weer veilig in hun nest zetten! Deze Deluxe-editie heeft alle DLC die voor het origineel is verschenen, maar ook extra missies en een co-opmodus voor twee spelers.

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!