Deze games komen er in november aan!

Er gaat niets boven de koude winterdagen, want dat betekent dat je lekker binnen kan blijven om te gamen. In november ligt er dan ook genoeg pracht en praal op je te wachten, want deze maand heeft genoeg keuze voor jong en oud. Van nostalgische gevoelens over paarse draken tot strijden in de Tweede Wereldoorlog: in november staat je gameconsole dag en nacht aan!

Diablo III: Eternal Collection (vanaf 2 november op Nintendo Switch)

Dood en verderf straalt in Diablo III, want je moet je een weg banen door een leger uit de hel om het tegen Diablo op te nemen. Dit hoef je gelukkig niet alleen te doen, want online of offline kun je samen met maximaal drie andere vrienden met zwaarden, bijlen en een scala aan andere wapens vechten tegen monsterlijke vijanden. In stijl kun je dit exclusief op de Switch doen gekleed als The Legend of Zelda-schurk Ganondorf. Daar blijft het alleen niet bij, want de Switch versie geeft je alle uitbreidingen die eerder voor de game zijn uitgekomen die het plezier nog groter maken.

Football Manager 2019 (vanaf 2 november op PC)

Het leven van een voetbalmanager gaat niet over rozen, want ontslag is een altijd dreigend gevaar. In Football Manager 2019 is het aan jou de taak om één van de 2500 clubs te kiezen en naar de absolute top te brengen en dat doe je natuurlijk door spelers af te beulen. Trainingen, tactieken en beslissende wissels zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit terwijl je vanaf de zijlijn ziet hoe je geniale ingevingen op het veld worden uitgevoerd. Je hebt strijders en dirigenten. Met Football Manager 2019 kun jij laten zien welke van de twee jij bent!

Spyro Reignited Trilogy (vanaf 13 november op PS4 en Xbox One)

Zet je toverhoed op, haal een zak marshmallows in huis en laat Spyro ze roosteren, want het paarse, vuurspuwende draakje is terug! De originele drie games zijn volledig opnieuw gemaakt en stralen in 4K (op een PlayStation 4 Pro en Xbox One) waardoor je nostalgische gevoelens kunt ervaren. De game ziet er nu uit zoals je altijd gewild hebt en van het spelen word je zo blij als een kind.

Fallout 76 (vanaf 14 november op PS4, Xbox One en PC)

Een nucleaire oorlog is geen pretje en de wereld daarna opbouwen is behoorlijk moeilijk. Daarom is het maar goed dat je dit in Fallout 76 samen met vrienden kunt doen, want de nieuwe Fallout is volledig ondergedompeld in multiplayer. In West-Virginia is het tijd om de grootste post-apocalyptische wereld te ontdekken die Fallout ooit heeft gezien. Die zit alleen wel vol gevaren van monsters en misschien wel andere online spelers. Verzamel je team en ga op ontdekkingsreis!

Hitman 2 (vanaf 14 november op PS4, Xbox One en PC)

Scheer je hoofd alvast maar kaal en trek je mooiste pak aan, want vanaf 14 november (of als je de Gold of Collector’s Edition bestelt zelfs al op 9 november) mag je weer de schoenen van Agent 47 aantrekken. Hij reist de hele wereld over om de grootste doelwitten op te sporen en om het leven te brengen en dat is moeilijker dan je denkt. Elke locatie die je bezoekt is jouw speeltuin waarin je je speurneus in de lucht mag steken om erachter te komen waar je doelwit zich bevindt. Deze kun je vervolgens uitschakelen met welk wapen je wilt, want je omgevingen zijn je grootste vriend in het uit de weg te ruimen van vijanden. Daarnaast heb je in de nieuwe co-op Sniper Assassin modus een extra doel: vijanden met een sluipschuttersgeweer binnen een bepaalde tijd om het leven brengen.

Pokémon Let’s GO Pikachu!/Eevee! (vanaf 16 november op Nintendo Switch)

Bereid je maar voor, want ze zijn er weer hoor! Pokémon is terug en voor het eerst op de Nintendo Switch. In prachtig HD kun je deze nieuwe versie van de klassieke Pokémon Yellow ervaren. Dat niet alleen, want de game geeft je de mogelijkheid om op nieuwe manieren te spelen. Zo kun je Pokémon vangen zoals in Pokémon GO en kun je door middel van offline co-op samen met een vriend op de bank vechten en de wereld verkennen. Daarnaast is het mogelijk om je game te verbinden met Pokémon GO om Pokémon over te zetten die je op straat hebt gevonden. Het belooft een prachtig avontuur te worden waarbij je de oorspronkelijke 151 Pokémon kunt vangen!

Battlefield V (vanaf 20 november op PS4, Xbox One en PC)

Het is tijd om uit volle borst het volkslied te zingen, want wanneer Battlefield V uitkomt kun je ook spelen in Rotterdam. Het is één van de nieuwe speelterreinen in de Battlefield V multiplayer, want dit nieuwe deel brengt je naar de Tweede Wereldoorlog. Met maximaal 64 spelers kun je het opnemen in welbekende locaties van de meest destructieve oorlog in de geschiedenis van de mensheid. Wanneer je even genoeg hebt van tegenstanders kapotschieten in de multiplayer, kun je in je eentje de nieuwe War Stories spelen. Die brengen je namelijk nieuwe, onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en laten je bijvoorbeeld de bergtoppen uit Noorwegen zien. En dat allemaal met de adembenemende graphics die je van Battlefield gewend bent.

Darksiders III (vanaf 27 november op PS4, Xbox One en PC)

Volg letterlijk het pad van de zeven zonden in Darksiders III als één van de vier ruiters van de Apocalyps. In het derde deel stap je in de schoenen van Fury die met haar magische krachten en zweep de balans tussen goed en kwaad moet herstellen. De wereld heeft betere perioden gekend, want zoals het woord Apocalyps al doet vermoeden heeft deze inmiddels plaatsgevonden…

Meer releases

Er komen natuurlijk nog veel meer games uit dan de grote toppers hierboven. Hieronder kun je overzichtelijk vinden welke games er verder verschijnen in november:

Geschreven door Luuc ten Velde