Dit zijn de game releases van maart!

Het is bijna maart en dat betekent dat de eerste bloemen hun kop opsteken tussen het gras, de dieren uit hun winterslaap ontwaken en de lentezon ons landje steeds warmer maakt. Toch zijn er ook veel redenen om lekker binnen te blijven, want er staan deze maand weer genoeg topgames in de planning. Dat zonnetje kan wel even wachten.

Dark Souls Trilogy (vanaf 1 maart op PS4 en Xbox One)

De Dark Souls-franchise heeft al vele digitale levens geclaimd, maar de slachtpartij houdt nog zeker niet op. Met de Dark Souls Trilogy kan je namelijk voor de prijs van één alle drie de Dark Souls-games in huis halen en de dodelijke avonturen opnieuw beleven in hoge kwaliteit. De trilogie bevat de geremasterde versies van Dark Souls en Dark Souls II, de normale versie van Dark Souls III én alle DLC. Tijdens je avonturen ga je neergestoken worden door skeletten, doodgeknuppeld worden door reuzen en geroosterd worden door draken. En het mooie is: elke dood is een leerproces. Wanneer je uiteindelijk alle Dark Souls-games hebt uitgespeeld kan je dat meteen op je cv zetten.

Dead or Alive 6 (vanaf 1 maart op PS4 en Xbox One)

Al meer dan twintig jaar staat Dead of Alive garant voor ijzersterke fighting games en bijbehorende voluptueuze dames. Ook met Dead or Alive 6 kunnen liefhebbers van vechtspellen weer dolblij worden, maar fans van beeldschone personages kunnen beter even wegkijken. Dead or Alive 6 is namelijk gewelddadiger dan ooit en dat komt duidelijk naar voren met de nieuwe engine. Harde klappen zullen dankzij slow-motion bijna voelbaar zijn en schade die de personages incasseren zal blijvend zichtbaar zijn. Breekt je vechter zijn of haar kaak? Dan zal die net als Sylvester Stallone mét een hangende mond doorgaan tot het bittere eind. Bovendien is Dead or Alive 6 toegankelijker voor nieuwkomers en introduceert het spel vele nieuwe gevechtstechnieken. Daarom is dit het perfecte moment om in te stappen en vechtend de lente door te brengen.

Devil May Cry 5 (vanaf 8 maart op PS4 en Xbox One)

Dante en Nero zijn terug! Demonen zorgen weer voor onrust in de wereld en de zilverharige Dante wordt ingehuurd om het vuile werk op te knappen. Nero, die sinds Devil May Cry 4 een demonenjagende freelancer is geworden, zit ondertussen achter een mysterieus figuur aan dat zijn Devil Breaker-arm heeft gestolen. Gelukkig heeft hij nog een back-up achter de hand en kunnen beide personages op volle kracht de strijd aangaan met duivelse vijanden. Verwacht weer flitsende actie met enorme zwaarden, glimmende pistolen, magische krachten en natuurlijk een salvo aan one-liners.

Kirby's Extra Epic Yarn (vanaf 8 maart op Nintendo 3DS)

De roze blob genaamd Kirby staat voornamelijk bekend om één karakteristiek: zuigen. Maar Kirby’s Extra Epic Yarn is de uitzondering die de regel bevestigt, want Kirby komt terecht in Patch Land, waar alles is gemaakt van wol. Zoals iedereen weet, kan wol niet zuigen. Gelukkig heeft Kirby nu de mogelijkheid om in verschillende objecten te veranderen, zoals een auto om sneller te bewegen en een parachute om veilig van grote hoogtes te vallen. En met een wollen zweep kan Kirby met vijanden afrekenen in dit kleurrijke avontuur. De game kwam al eerder uit voor de Wii, maar komt nu uit voor de 3DS, zodat je het vrolijke, roze bolletje overal mee kan nemen.

The Division 2 (vanaf 15 maart op PS4, Xbox One en PC)

In de wereld van The Division is de bevolking van Amerika getroffen door een dodelijke ziekte en blijft er alleen maar chaos achter in diverse steden. In het tweede deel reizen we naar Washington D.C. en proberen we erachter te komen wat er is gebeurd met de president en diens regering. Uiteraard komt daar een hele hoop schietwerk bij kijken tegen verschillende bendes, organisaties, criminelen en uiteraard andere Division-agenten. Alles om de beste loot bij elkaar te verzamelen. En achter de waarheid komen van de epidemie is een mooie bonus natuurlijk.

One Piece World Seeker (vanaf 15 maart op PS4 en Xbox One)

Altijd al een piraat willen zijn met elastische ledematen terwijl je een modebewuste strohoed draagt? Komt dat even goed uit, want One Piece World Seeker staat voor de deur! World Seeker is de allereerste open wereld-game in de One Piece-franchise, waar de elastische krachten van Monkey D. Luffy perfect van pas komen om de speelwereld te verkennen. Zo kan je je armen gebruiken om als Spider-Man door de stad en bossen heen te slingeren en wanneer je oog in oog komt te staan met vijanden zijn Luffy’s vuisten niet te schuw om zich te introduceren. En wie niet vies is van wat sluipwerk kan in World Seeker ook als een stille ninjapiraat te werk gaan. Arrrr!

Sekiro Shadows Die Twice (vanaf 22 maart op PS4, Xbox One en PC)

Het leidde tot veel verdriet toen ontwikkelaar FromSoftware aankondigde voorlopig geen nieuwe Dark Souls-games meer te maken. Gelukkig is de Japanse studio met Sekiro Shadows Die Twice al snel met een vervanger gekomen. In de game speel je met de shinobi Sekiro, die even pissig is als John Wick. Zijn heer is namelijk ontvoerd door een groep samurai en Sekiro is voor dood achtergelaten én zijn arm is afgehakt. Een geluk bij een ongeluk zo blijkt, want op die plaats past precies een mechanische arm met een aantal gadgets, zoals een vlammenwerper en een werphaak. Het is aan jou om met een vlijmscherpe katana een bloedrode weg te banen door een leger aan vijanden en je heer te redden. Maar pas wel op, want zoals we van FromSoftware mogen verwachten staat de moeilijkheidsgraad op standje 10.

Yoshi's Crafted World (vanaf 29 maart op Nintendo Switch)

Nintendo is in een creatieve bui. Niet alleen Kirby’s Extra Epic Yarn maakt gebruik van knutselmaterialen, ook Yoshi’s Crafted World heeft een wereld die letterlijk met plakband aan elkaar hangt. Op het eerste gezicht lijkt Yoshi’s Crafted World een typische Yoshi game te zijn, met de vrolijke groene dinosaurus die zich door 2D levels beweegt en tegenstanders uitschakelt met zijn tong en uitpoept in een ei. Maar de kartonnen wereld van Crafted World kan van meerdere kanten bekeken worden en kent meer dan twee dimensies. Door te draaien van perspectief en door de voor- en achtergrond te bewegen moet Yoshi puzzels oplossen en is elk level enorm interactief. Zo zul je je geen moment vervelen in de kijkdoos van Yoshi.

Assassin's Creed III Remastered (vanaf 29 maart op PS4 en Xbox One)

De Assassin’s Creed-serie heeft sinds Origins en Odyssey een flinke make-over gehad, maar deze maand krijgen we bezoek van een old school Assassin’s Creed, de remasters van Assassin’s Creed III en Liberation om precies te zijn. Beide titels spelen zich af aan de begindagen van de Amerikaanse natie. In Assassin’s Creed III speel je met de half-Indiaanse Connor die aan de zijde van George Washington vecht tegen de Tempeliers en de Engelse roodjassen. In Liberation speel je daarentegen met de vrouwelijke Aveline twintig jaar eerder in New Orleans en zij kan zich verkleden om verschillende rollen te spelen. Zo is ze niet alleen een Assassin, maar kan ze ook de rol aannemen van adele jonkvrouw of slaaf. Kan je niet genoeg krijgen van Assassin’s Creed, dan kan je dus weer je geluk op in maart.

Deze games komen ook nog uit!