Fit blijven tijdens het gamen? Probeer een van deze work-outs!

Push-up to respawn

De meesten van ons zitten nu veel meer thuis dan normaal. Je dagelijkse wandeling of fietstocht naar school of werk (of naar je auto) is een vervlogen herinnering geworden en naar de sportschool gaan, gaat ook niet meer. Dus hoe blijf je dan fit? Met een controller in de handen en onze handige gaming work-out tips natuurlijk!

Leg die zak chips dus maar even terug in de kast en trek je sportkleding aan, want wij hebben vijf work-outs bedacht die je met iedere game kan doen.

Beenheffen tijdens Mario Kart

Met deze supereenvoudige work-out werk je aan je buikspieren én scheur je over Rainbow Road. Pak simpelweg de controller erbij (of een steering wheel, als je voor de volledige ervaring wilt gaan!) en parkeer jezelf op de vloer. Pak eventueel een zacht kussen of een deken om het wat comfortabeler te maken voor je achterwerk.

De bedoeling is dat je tijdens het karten je benen beide tegelijk op en neer beweegt. Als je ze boven de grond houdt, voel je dit als het goed is aan je buikspieren. Blijf gefocust op de weg en probeer niet van de baan te raken terwijl je aan je core werkt – het is moeilijker dan je zou denken! Uiteraard kun je dit ook doen met een andere racegame.

Vergeet ook niet je work-out te combineren met een gezonde maaltijd. Wij raden een banaan aan, maar niet de schil door de kamer gooien hè!

Fast Travel? Slow Jog!

Wanneer je een game speelt met een enorme wereldkaart, zul je snel geneigd zijn om gebruik te maken van ‘fast travel’: teleporteren naar een andere locatie. Dat is namelijk een stuk sneller dan die hele afstand lopend afleggen.

Voor deze challenge mag je geen gebruik maken van de fast travel functie. Sterker nog: je móet overal naartoe lopen, en terwijl je loopt of rent in de game, moet je zelf ook op de plaats joggen! En niet valsspelen hè, we willen die knietjes goed omhoog zien gaan! Dan zullen we eens zien hoe snel jouw eigen stamina-meter leegloopt 😉.

Push-up to respawn

Verveel jij je ook altijd als je verplicht naar de killcam moet kijken terwijl je wacht op een respawn of tot de volgende match begint? Bij nader inzien ben je best veel aan het wachten tijdens online shooters. Dit is kostbare tijd die we veel beter kunnen benutten!

Iedere keer dat je verplicht wordt om te wachten in een game (dus ook tijdens laadtijden!), doe je oefeningen totdat je weer kan spelen. Dit kunnen push-ups zijn, burpees, mountain climbers, of welke fitnessoefening dan ook! Het excuus dat je geen tijd hebt om te sporten, is hierbij officieel afgekeurd. En misschien doe je nu nog beter je best om niet meer dood te gaan tijdens de game 😉.

Jumping Mario’s

Heb je weleens Jumping Jacks gedaan? Dan weet je hoe vermoeiend ze zijn! Je zou je zelfs afvragen hoe fit Mario wel niet moet zijn, met al dat gespring van hem. Stel jezelf op de proef met deze work-out en zie hoe ver jij het zou schoppen als je Mario was!

Je doet deze oefening het beste met z’n tweeën. De ene houdt de controller vast en beweegt Mario naar voren, de ander moet Jumping Jacks uitvoeren op het moment dat je Mario wil laten springen. Degene die de controller vasthoudt mag dus alleen op de springknop drukken als de ander de oefening uitvoert. Uiteraard ben je af als je niet meer kan springen of dit te laat doet, en Mario een leven verliest. Wissel dan met elkaar af, en zie wie er het verst komt. Mamma mia!

Stealthy squatten

Er zijn tegenwoordig genoeg games waarin je moet sluipen door hoog gras om vijanden stilletjes om te leggen of voorbij patrouillerende wachters te komen. De meest bekende zijn de Assassin’s Creed- en Tomb Raider-serie, maar er zijn natuurlijk genoeg andere stealth-games waarin je moet sluipen. Al dat gesluip is echt ontzettend zwaar voor je benen! Probeer het anders eens zelf maar.

De volgende keer dat je moet hurken, gebukt moet sluipen of kruipen in een game, moet je zelf ook squats uitvoeren. Blijf squatten zolang je dit in de game ook doet. Zie met deze extra moeilijkheidsgraad maar ongezien te blijven!

Toch liever een traditionele game? Probeer deze eens!

Ring Fit Adventure

Nintendo heeft met Ring Fit Adventure het onmogelijke mogelijk gemaakt: sporten leuk maken! Je krijgt bij deze game een pilatesring en een band die je om je been bevestigt, die jouw bewegingen controleren. Vervolgens ga je op een waanzinnig avontuur en vecht je tegen monsters door te rennen, te squatten, te planken en jezelf op nog vele andere manieren in een pijnlijke knoop te leggen.

Vergis je niet: Ring Fit Adventure is geen wandeling door het park. Het zijn echt intense work-outs die je laten zwoegen en zweten. Dankzij de charmante manier waarop de oefeningen zijn verpakt, blijft iedere sessie toch leuk en pak je het spel de volgende dag weer met plezier weer op.

Ring Fit Adventure is zelfs zó perfect om de huidige crisis gezond door te komen, dat het spel constant uitverkocht is. Uiteraard doen we ons best om de voorraad steeds aan te vullen, dus voor nu kun je je vingerspieren trainen door op de refresh-knop te blijven drukken op de webshop 😉.

Ring Fit Adventure

Ring Fit Adventure

Nintendo Switch

Beat Saber

Heb je een PlayStation VR in huis? Dan heb je volop keuze uit games die je lichaam aan het werk zetten. De meest populaire is Beat Saber: een game waarin je op de maat van de muziek blokjes doormidden moet ‘hakken’ door je armen te bewegen.

Het klinkt simpel, maar onderschat niet hoe intensief zo’n sessie kan zijn! Je bent echt constant in beweging en het voortdurend zwaaien met je armen ga je de volgende dag zeker voelen in je spieren. Beat Saber is daarom uitermate geschikt om fit te blijven, maar besef je wel dat je met deze game voornamelijk je bovenlichaam en je armen traint. En je weet wat ze zeggen: don’t skip leg day!

30 euro PSN tegoed

Beat Saber

PlayStation VR

Koop de game via de PlayStation Store met dit tegoed!

Just Dance 2020

Al ruim tien jaar worden we jaarlijks verwend met een nieuwe Just Dance-game. Dit is zo’n spelserie waar je maar geen genoeg van krijgt! Iedereen die het gespeeld heeft, kan dat zeker weten beamen.

In Just Dance kies je uit tientallen hippe dansnummers en moet je de dans-moves van de kleurrijke silhouetten op het scherm nadoen. De eerste paar keer is het misschien beter om je gordijnen even te sluiten, maar wie volhoudt wordt vanzelf een echte dancing star!

En het grote voordeel van al dat dansen is natuurlijk dat het ontzettend goed is voor je lichaamsbeweging. Dus hup, voetjes van de vloer, gordijnen toe, en dansen maar!

Just Dance 2020

Just Dance 2020

Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One

Tijdelijke aanbieding!


Met al deze tips heb je geen excuus meer om het sporten over te slaan! Vergeet niet om regelmatig water te drinken, gezond te eten en stel altijd veiligheid boven alles. Probeer ook altijd een goede warming up and cooling down te doen, en dwing je lichaam niet tot bewegingen als ze pijn doen. In het echte leven heb je geen “continues” 😉.

💛 Stay safe and keep on gaming! 💚