De 29e editie van FACTS is in aantocht! Haal nu je tickets in de winkel!

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober is het weer zover! FACTS, de grootste mash-up in België van alles wat met sci-fi, pop-culture en fantasy te maken heeft, opent zijn deuren opnieuw!

Tickets voor deze beurs kan je kopen bij je favoriete Game Mania store! Prijzen zijn als volgt:

Standaard ticket: €18,- 
Cosplay ticket: €13,- (LET OP: met dit ticket is het verplicht om verkleed naar binnen te gaan).

Wat is FACTS?

Heb je interesse in fantasy, animatie, comics, toys, sci-fi, games en cosplay? Dan is FACTS zeker en vast de beurs voor jou! Voor twee dagen wordt de Flanders Expo (Gent) omgetoverd tot een heus fandom-paradijs waar je terecht kan om heel wat (al dan niet) exclusieve merchandise van je favoriete series op de kop te tikken, deel te nemen aan wedstrijden, de nieuwste games te proberen of card games te spelen. Ook is het elk jaar weer een sport om alle Cosplayers die verkleed rondlopen te identificeren, dit zou wel een jouw kans kunnen zijn om Spider-ManDarth Vader of Lara Croft in het echt te ontmoeten! 

Wat kan je er allemaal doen?

Bijna te veel om op te noemen, maar we gaan toch een poging wagen! Ten eerste zijn er honderden exposanten met merchandise, games, comics en meer! Ben jij een Retro-gaming collector of spaar jij alle Funko POP! figuurtjes? Dikke kans dat je op FACTS dat ene item dat jouw verzameling compleet maakt gaat vinden!  

Ook is de FACTS Fan Village weer aanwezig. In dit gezellige dorpje zullen verschillende gepassioneerde fanclubs je proberen over te halen naar de Dark Side. Vorige editie stonden er bijvoorbeeld scenes uit Harry Potter en The Ring in de Village, maar kon je ook een heuse Lightsaber cursus volgen! Wat de Fan Village deze editie allemaal gaat brengen is nog niet bekend, maar het gaat met zekerheid de moeite waard worden om te bezoeken! Ga dan zeker ook eens langs bij de Artist Alley, waar bekende én nieuwe artiesten het beste van zichzelf tonen!  

Verder is Cosplay elk jaar ook een groot onderdeel van FACTS, met verschillende competities, parades en zelfs een carwalk

Welke gasten komen er allemaal?

aa

Nog snel wat praktische informatie;