Al het belangrijke nieuws van EA Play

De eerste gameplay van Star Wars Jedi, FIFA 20 en meer

Electronic Arts is niet aanwezig op E3, maar dit weekend houdt het bedrijf wel een soortgelijke show in de vorm van EA Play. Het bedrijf zond dit weekend een langdurige livestream uit met nieuws rondom aankomende en al beschikbare games. Lees verder om alles te weten te komen over het aankomende Star Wars Jedi: Fallen Order en FIFA 20, en nieuwe content voor Battlefield V en Apex Legends.

Lees meer over E3 2019:

De eerste gameplay van Star Wars Jedi: Fallen Order

Na de eerste aankondiging hebben we er een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk is de eerste gameplay van Star Wars Jedi: Fallen Order getoond, en dan meteen een kwartier lang! Dit gameplaysegment is ongeveer drie uur diep in de game te vinden en speelt zich af op Wookiee-planeet Kashyyyk. We zien hoe hoofdpersonage Cal Kestis zijn Jedi-krachten gebruikt om vijanden het leven zuur te maken en de omgeving te beïnvloeden. Ook kan hij met zijn lightsaber kogels weren.

Star Wars Jedi: Fallen Order speelt zich af na Episode 3. De Jedi Order ligt uit elkaar en Cal Kestis heeft het uitroeien van de Jedi’s overleefd, en vlucht nu voor de Empire. De game komt op 15 november uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Standaard Editie
Xbox One
Standaard Editie
PlayStation 4
Deluxe Edition
Xbox One
Deluxe Edition

FIFA 20 komt op 27 september uit

Je favoriete footie keert dit jaar – natuurlijk – terug! FIFA 20 is vanaf 27 september verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc en schaaft behoorlijk aan de balans van het spel. Ook heeft het bedrijf de manier waarop je vrije schoppen en penalty’s neemt op de schop genomen, waarbij je bijvoorbeeld meer invloed hebt op het effect van de bal.

FIFA 20 krijgt ook een nieuwe modus: Volta Football. In feite is dit de terugkeer van het populaire FIFA Street. De focus ligt op creatief straatvoetbal en wedstrijden in teams bestaande uit drie, vier of vijf spelers. Je kunt op verschillende locaties Volta Football spelen, zoals op de dak van een gebouw in Tokio en zelfs onder een brug in Amsterdam.

Overigens komt er ook een Legacy Edition van FIFA 20 naar Switch. Zo hoef je ook onderweg je voetbalfix niet te missen!

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One
PC Nintendo Switch
(Legacy Edition)

Seizoen 2 van Apex Legends begint op 2 juli

Battle royale-spelers opgelet! Het tweede seizoen van Apex Legends begint op 2 juli en heet Battle Charge. Nieuw is een krachtig wapen genaamd de L-STAR, die je misschien nog wel kent uit Titanfall 2. Je kunt geen nieuwe kogels oprapen voor dit wapen, dus je moet zorgvuldig met de ammunitie die er in zit omgaan. Ook stapelen de dagelijkse uitdagingen zich op, dus je hoeft je niet druk te maken als je eens een dag geen tijd hebt om te spelen.

Maar dat is niet het enige dat naar Apex Legends komt. Zo is het nieuwe personage Natalie ‘Wattson’ Paquette aangekondigd, een engineer die samen met haar vader de Arena heeft uitgevonden. Dit support-personage is perfect voor spelers die graag samenwerken. Tot slot komt er ook een Ranked-modus naar de game. 

Twee nieuwe maps in aantocht voor Battlefield V

Battlefield V is natuurlijk al een tijd beschikbaar, maar EA zorgt er voor dat spelers zich niet hoeven te vervelen. Volgende maand verschijnen er namelijk twee nieuwe maps voor de game, Al Sun Dan en Marita. Waar de ene map erg groot is voor grootschalige gevechten, vecht je in een andere map in de beklemmende straten van een bergdorp. Dit najaar kunnen we ook aan de slag met Chapter 5 van Battlefield V, dat rondom de Pacific plaatsvindt en draait om het gevecht tussen de VS en het Japanse Keizerrijk. Hier worden ook drie nieuwe maps voor uitgebracht.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wordt de max rank in de game verhoogd van 50 naar 500, zodat je voorlopig nog wel even zoet bent. En heb je een abonnement op EA Access of Access Origins, dan hebben we ook goed nieuws: Battlefield V is daar nu namelijk in de vault beschikbaar!

PlayStation 4 Xbox One

De eerste gameplay van Madden NFL 20

Hieronder kun je de eerste gameplay van Madden NFL 20 bekijken. Fans van American Football hebben een hoop verbeteringen om naar uit te kijken. Zo krijgen bepaalde sterspelers ‘Superstar’-mogelijkheden. Dit zorgt er voor dat ze uniek aanvoelen en qua speelwijze meer lijken op hun evenbeeld. Verder heeft EA een nieuwe modus toegevoegd genaamd ‘Face of the Franchise: QB1’. Deze nieuwe campagne laat je zelf een quarterback samenstellen waarmee je een carrière doorloopt, van wedstrijden op de universiteit tot de NFL. Madden NFL verschijnt op 2 augustus voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

Het eilandleven in nieuwe uitbreiding voor De Sims 4

Lekker genieten van een vakantie op een tropisch eiland? Daar hoef je helemaal niet zoveel geld voor uit te geven, want vanaf 21 juni komt De Sims 4-uitbreiding Eilandleven uit voor pc en consoles. Bouw zandkastelen, zwem in de zee, scheur door het water met een jetski en zorg dat je niet verbrandt! Je moet zelfs goed voor het eiland zorgen wil je het ecosysteem perfect houden. Maar pas op voor de vulkaan die op het midden van het eiland staat… 

Genoeg nieuws over de nieuwste en aankomende EA-games dus! Ben je vooral enthousiast over Star Wars Jedi: Fallen Order, krijg je zin in de zon van De Sims 4: Vakantieleven of ga je lekker knallen in seizoen 2 van Apex Legends?

Lees meer over E3 2019: