Dit is waarom je FIFA 21 in huis wilt halen

Genoeg vernieuwingen op stapel

Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen en dat kan maar één ding betekenen: FIFA 21 staat voor de deur! Vanaf 9 oktober kunnen we uiteraard weer aan de slag met alle teams, spelers en tenues van het huidige voetbalseizoen. Maar er is (gelukkig!) nog veel meer nieuws te vinden in de nieuwe FIFA. We zetten daarom de belangrijkste vernieuwingen voor je op een rij. Zo weet je precies waarom je je begin oktober naar de winkel moet haasten.

Nieuw dribbelsysteem

In FIFA 21 kun je nog creatiever je tegenstander passeren dankzij het Wendbaar dribbelen-systeem. Als je de rechterschouderknop ingedrukt houdt tijdens het dribbelen, reageert je speler nog nauwkeuriger op de bewegingen van je linker analoge stickje.

Met vlug voetenwerk speel je je tegenstander duizelig, of tik je de bal zelfs tussen zijn benen door. Het is een toevoeging aan het gewone dribbelen en vorig jaar geïntroduceerde ‘Zijwaarts dribbelen’ (met de linkerschouderknop), dus je hebt nu nog meer creatieve mogelijkheden tot je beschikking!

 

Meer controle over je spelers zonder bal

Dit jaar heb je ook meer controle over de teamgenoten zónder bal aan de voet. Zo kun je na een pass een speler gelijk een bepaalde richting op sturen door even de rechter analoge stick aan te tikken. Je kunt er ook voor kiezen om volledige controle te houden over een speler na een pass. De AI bestuurt dan de speler aan de bal, zodat jij helemaal vrij kan lopen voordat je de bal terugkrijgt. Je moet de bal dan wel nog even zelf in het doel schieten.

FIFA 21 Ultimate Team nu ook in co-op te spelen

Eindelijk is het mogelijk om FIFA Ultimate Team (FUT) ook in co-op te spelen! Veel fans willen graag samen op de bank FUT spelen en gelukkig heeft EA naar die wens geluisterd. Samen met een vriend(in) kun je online de strijd aangaan tegen andere spelers in Division Rivals, waarbij jullie allebei een weekscore en munten verdienen. Je kunt het samen ook opnemen tegen de AI in Co-op Squad Battles, of een vriendschappelijke FUT-wedstrijd spelen. Bouwen aan jouw ultieme team was nog nooit zo gezellig.

Nieuwe manier van spelen in de carrièremodus

De carrièremodus is met FIFA 21 behoorlijk op de schop gegaan. De belangrijkste vernieuwing is de introductie van de Interactieve Wedstrijdsimulatie. Net als bij voetbalmanagementgames volg je de wedstrijd dan zonder dat je actief meedoet. Zo kun jij je richten op de vorm en fitheid van je spelers, en op ieder moment de tactiek aanpassen of wisselspelers inbrengen. Wil je toch meedoen? Bijvoorbeeld om een kansrijke vrije trap te nemen, of in de slotfase nog even alles op alles te zetten? Met één druk op de knop duik je zo het veld op. En leun je weer liever achterover? Dan doe je net zo makkelijk weer een stapje terug naar de bank!

Al jouw favoriete spelers, teams en competities

FIFA staat bekend om de grote hoeveelheid echte teams en spelers, en dat zal dit jaar niet anders zijn. In FIFA 21 zitten maar liefst 17.000 spelers van meer dan 700 teams, meer dan 90 stadions en de 30 grootste competities ter wereld. De Champions League en Europa League vind je exclusief in FIFA 21, en ook competities als de Engelse Premier League, Spaanse La Liga of gewoon de Nederlandse Eredivisie en Belgische Jupiler Pro League zitten in het spel.

Bovendien zitten er maar liefst 100 Fut ICONS in FIFA 21, waardoor je ook legendes als Zinedine Zidane, Pelé, Maradonna en Johan Cruijff in jouw Ultimate Team kunt opstellen. Het maakt dus niet uit waar of van wie je fan bent: met FIFA 21 zit je goed!

Zorgeloos door naar de nieuwe generatie spelcomputers

Ben je van plan om later dit jaar een PlayStation 5 of Xbox Series X aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat je niet hoeft te wachten met je aanschaf van FIFA 21. Je kan kosteloos upgraden van PlayStation 4 naar PlayStation 5, of van Xbox One naar Xbox Series X. Je hoeft alleen maar de disk in je nieuwe console te stoppen! Voortgang in FIFA Volta en FIFA Ultimate Team, waaronder je spelers, munten en plaats in het klassement, verhuist bovendien mee naar de volgende generatie spelcomputers.

Out now!

FIFA 21

FIFA 21

PlayStation 4, Xbox One

Out now!