De tofste multiplatformgames van de tweede helft van 2019

Van FIFA 20 tot Death Stranding

De eerste helft van 2019 is inmiddels alweer voorbij en we hebben kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan topgames. Gelukkig belooft de tweede helft van dit jaar minstens zo spectaculair te worden. Hieronder nemen we de meest interessante (multiplatform)releases op de PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc met je door!

Wolfenstein – Youngblood

Vanaf 26 juli op PS4, Xbox One, pc en Nintendo Switch

In de alternatieve tijdlijn van de Wolfenstein-reeks werden de Nazi’s aan het einde van de Tweede Wereldoorlog niet verslagen en namen ze langzaam maar zeker heel de wereld over. In het nieuwste deel, Youngblood, ga je er in de jaren 80 op uit om Parijs te bevrijden van dit gespuis. Dat doe je niet zoals gebruikelijk met BJ Blazkowicz als hoofdpersonage, maar met zijn tweelingdochters Jess en Soph. In de singleplayer bestuur je één van de dames terwijl de ander door de computer wordt bestuurd, maar het is nu voor het eerst in de franchise ook mogelijk het hele spel in coöp te spelen! Maak de Nazi’s met de grond gelijk dankzij krachtige power armor en spectaculaire wapens.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One
Nintendo Switch PC

Op 26 juli verschijnt ook de exclusieve PlayStation 4-game Wolfenstein – Cyberpilot. Voor deze game heb je een PlayStation VR-headset nodig. Als hacker help je het Franse verzet door controle te krijgen over de oorlogsmachines van de Nazi’s. Dankzij virtual reality lijkt Wolfenstein nu nog levensechter.

Control

Vanaf 27 augustus op PS4, Xbox One en pc

Laat het maar aan Remedy Entertainment (Alan Wake, Quantum Break, Max Payne) over om actievolle games met een paranormale twist te leveren. Als nieuwe directeur van de Federal Bureau of Control onderzoek je objecten en fenomenen die alle natuurwetten overstijgen. Je gaat op verkenning uit in The Old House, een wolkenkrabber waar allerlei bovennatuurlijke dreigingen worden onderzocht. Wanneer het gebouw wordt geïnfiltreerd door een buitenaardse dreiging genaamd The Hiss, loopt dat natuurlijk helemaal uit de hand. Gelukkig krijg je zelf ook bovennatuurlijke krachten om jezelf mee te verdedigen. Zo kun je in het spel rondvliegen en telekinese gebruiken.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

The Dark Pictures – Man of Medan

Vanaf 30 augustus op PS4, Xbox One en pc

Met Until Dawn heeft Supermassive Games zichzelf bewezen als een expert op het gebied van filmische horrorgames. Het bedrijf werkt nu aan een reeks horrorspellen die onder de noemer The Dark Pictures vallen, maar allemaal een op zichzelf staand verhaal hebben, en Man of Medan is de eerste in de serie. Mensen een fobie voor de duistere oceaan kunnen het spel maar beter overslaan, want in Man of Medan reizen vier vrienden en een kapitein af naar de Grote Oceaan om een wrak uit de Tweede Wereldoorlog te vinden. Dan breekt er een storm uit en loopt het helemaal uit de hand. Net als in Until Dawn heb jij als speler in de hand wie er blijft leven en wie een gruwelijke dood sterft…

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

Gears 5

Vanaf 10 september op Xbox One en pc

De Gears of War-franchise wordt nieuw leven ingeblazen met Gears 5, waarin Kait Diaz – een afstammeling van de Locust – zich mengt in de strijdt tussen de Swam en de Coalition. Dankzij de prachtige graphics zag Sera er niet eerder zo indrukwekkend uit. Naast de spannende campagne – speelbaar met drie vrienden - keert natuurlijk ook de multiplayer terug, waaronder de nieuwe modus Escape. Hierin moeten spelers zien te ontsnappen uit de Hive terwijl er op elk moment een bom kan afgaan. Aangezien het spel gelijktijdig op Xbox One en Windows 10 uitkomt, bevat de game ook cross-play tussen beide platforms.

preorder

Pre-order nu!


Xbox One
Standaard Edition
Xbox One
Ultimate Edition

Borderlands 3

Vanaf 13 september op PS4, Xbox One en pc

Borderlands is back, baby! Na jaren wachten lanceert in september eindelijk het langverwachte derde deel. Met vier gloednieuwe vaulthunters en meer dan een miljard (!) geweren is dit de meest uitgebreide loot-shooter ooit. Er is zelfs een geweer die uit zichzelf naar de vijand toe rent! Zoals je gewend bent kun je Borderlands 3 zowel alleen als met vrienden spelen. Nadat je in de vorige games Pandora hebt verkend, bezoek je in Borderlands 3 diverse nieuwe werelden, waaronder futuristische steden en gevaarlijke woestijnen. Ga in level omhoog, haal de buit binnen en schiet vooral een ontelbare hoeveelheid kogels af. Wanneer je de game bij Game Mania bestelt, ontvang je gratis en voor niets een upgrade naar de Deluxe Edition ter waarde van 79,98 euro!

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

FIFA 20

Vanaf 27 september op PS4, Xbox One en pc

EA Sports neemt FIFA 20 behoorlijk op de schop. Niet alleen reageren spelers nog intelligenter en kun je nu nog realistischer dribbelen met de bal, er zit ook een nieuwe modi in het voetbalspel. Volta brengt het straatvoetbal uit FIFA Street terug en laat je 3v3, 4v4 en 5v5 spelen op allerlei exotische locaties, van de daken van een flatgebouw in Tokio tot een voetgangerstunnel in Amsterdam. Hierin is stijlvol voetballen net zo belangrijk als de winst. Natuurlijk kun je ook de gebruikelijke modi doorspelen, van een uitgebreide carrièremodus tot het uitgebreide FIFA Ultimate Team. Op de Nintendo Switch verschijnt de Legacy Edition, met alle gameplay en modi uit FIFA 19, inclusief de meest recente teamselecties.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Xbox One
Nintendo Switch
Legacy Edition

Ghost Recon Breakpoint

Vanaf 4 oktober op PS4, Xbox One en pc

In de spannende nieuwe actiegame Ghost Recon Breakpoint bezoek je als Ghost het paradijselijke Auroa-archipel. Waar je in Wildlands het nog opnam tegen drugskartels, daar ga je in Breakpoint de strijdt aan tegen oud-collega’s die zichzelf de Wolves noemen en met geavanceerde technologie aan de macht proberen te komen. Aan het hoofd van de Wolves staat de imponerende Cole D. Walker, een indrukwekkende rol van Hollywood-ster Jon Berthal (The Walking Dead, The Punisher). Probeer te overleven in een open wereld, waarbij blessures en verwondingen een wezenlijk onderdeel van de gameplay zijn. Speel alleen of met vrienden de campagne door of neem het tegen elkaar op in een PvP-arena.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Auroa Edition
Xbox One
Auroa Edition

Call of Duty – Modern Warfare

Vanaf 25 oktober op PS4, Xbox One en pc

Infinity Ward gaat terug naar de kern met Call of Duty – Modern Warfare. Het doel is om oorlog zo rauw en hard mogelijk in beeld te brengen. De futuristische inslag van de voorgaande delen wordt ingeruild voor het realisme van de originele Modern Warfare. Dankzij de nieuwe engine oogt alles nog levensechter. Spelers doen het Midden-Oosten en diverse Europese steden aan. Naast de uitgebreide singleplayercamapgne is er natuurlijk ook weer een multiplayermodus. Ook de populaire coöperatieve ervaring Spec Ops keert terug, waarin je samen met een vriend of vriendin diverse bloedstollende missies op speciaal daarvoor ontwikkelde maps moet zien te overleven.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

The Outer Worlds

Vanaf 25 oktober op PS4, Xbox One en pc

Laat het maar aan Obsidian Entertainment – de ontwikkelaar van Fallout: New Vegas – over om een uitgebreide singleplayer first person sci-fi rpg af te leveren! In The Outer Worlds verken je de uithoeken van het universum nadat je uit je cryopslaap ontwaakt op een kolonistenschip. Zoals we gewend zijn van Obsidian-games, heeft elke keuze die je maakt invloed op het verhaal en de sterke en zwakke punten van je personage. Je kunt zelfs ‘flaws’ toewijzen aan je personage: gebrekkige eigenschappen die je zelf samengestelde personage nog meer karakter geven. Met je ruimteschip en je crew verken je de Halcyon-kolonie, ruimtestations en allerlei mysterieuze nederzettingen. Een rpg waar de fans hun vingers bij af zullen likken.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

MediEvil

Vanaf 25 oktober op PS4

De klassieke PlayStation-actiegame MediEvil keert op grandioze wijze terug in deze remake. Het spel is vanaf de grond af aan opnieuw ontwikkeld en oogt als een compleet nieuw spel in 4K. Met het skelet van Sir Daniel Fortesque, een ridder die per ongeluk door aardsvijand Zarok tot leven wordt gewekt, verken je het koninkrijk Gallowmere. De cartooneske grafische stijl in combinatie met de spookachtige omgevingen passen perfect bij Halloween!

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4

Star Wars Jedi: Fallen Order

Vanaf 15 november op PS4, Xbox One en pc

We hebben er even op moeten wachten, maar dit najaar komt er eindelijk een uitgebreide singleplayer action-adventuregame gesitueerd in het Star Wars-universum uit. Star Wars Jedi: Fallen Order is ontwikkeld door Respawn Entertainment (TitanFall, Apex Legends) en laat je met Jedi Padawan Cal Kestis ternauwernood ontsnappen van Order 66 – de slachting van de Jedi’s uit Episode 3: Revenge of the Sith. Je gaat op zoek naar een manier om de Jedi-orde opnieuw op te bouwen en bezoekt diverse iconische locaties uit het Star Wars-universum. Met de Force stop je de laserschoten van vijanden en stuur je ze terug op hen af, of ram je obstakels uit de weg. Star Wars-fans kunnen echt ervaring hoe het is om een Jedi te zijn, terwijl de Empire onverbiddelijk jacht op je maakt.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

Doom Eternal

Vanaf 22 november op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc

Maak je maar klaar voor een hels actiespektakel! Na de reboot van Doom uit 2016 staat de shooterfranchise weer helemaal terug op de kaart, en Doom Eternal belooft nog veel actievoller en goorder te worden. Met de Doom Slayer schiet je weer honderden demomen aan gort. De aarde wordt overrompeld door een demonische invasie en het is aan jou om daar een stokje voor te steken. De belangrijkste toevoeging is zonder twijfel de Meat Hook, waarmee je je pijlsnel voortbeweegt over het slagveld door je vast te klampen in het vlees van de demonen. De Battlemode is de nieuwe multiplayermodus, waarin het onder andere mogelijk is om het als Doom Slayer op te nemen tegen twee door spelers bestuurde demonen.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One Nintendo Switch

Death Stranding

Vanaf 8 november op PS4

Meesterontwikkelaar Hideo Kojima, bekend van de Metal Gear-reeks, komt met een nieuw verhaaltechnisch hoogstandje genaamd Death Stranding. De wereld is door een mysterieuze gebeurtenis verscheurd en verschillende samenlevingen hebben geen manier meer om contact met elkaar te onderhouden. Als Sam Bridges – gespeeld door The Walking Dead-acteur Norman Reedus – probeer je deze samenlevingen weer met elkaar in contact te brengen. Geheel zoals we gewend zijn van Kojima roepen de mysterieuze eerste beelden van het spel meer vragen op dan dat ze antwoorden aandragen. Zo draagt Bridges te allen tijde een baby bij zich en moeten spelers oppassen voor gevaarlijke regenbuien. Kojima heeft daarnaast een blik aan indrukwekkende acteurs en actrices opengetrokken – naast Reedus maken onder andere Mads Mikkelsen, Guillermo del Toro, Léa Seydoux en Lindsay Wagner hun opwachting.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4

Dreams

Komt dit jaar uit op PS4

De enige limitatie in Dreams is je eigen fantasie. Het spel is dan ook van de makers van LittleBigPlanet. In Dreams maak je je eigen animaties, dromen, 3D-sculpturen, muziek en zelfs complete spellen. Laat je creativiteit de vrije loop en verf, teken of ontwikkel met de Move-controllers de meest prachtige werelden tot leven. Met PlayStation VR-ondersteuning is de ervaring nóg intenser en creatiever. De uitgebreide bèta die al geruime tijd loopt levert al de meest uiteenlopende creaties op.

Zoals je ziet staat er genoeg lekkers op stapel in de tweede helft van 2019. Binnenkort nemen we ook de meest interessante exclusieve Switch-games van de tweede helft van het jaar met je door!

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4