De beste games om te spelen nu je zeeën van tijd hebt

Maak thuiszitten een stuk leuker

De kans is groot dat je vanwege het coronavirus momenteel veel meer thuiszit dan normaal. Games zijn nu natuurlijk een fijn toevluchtsoord: ze zorgen voor afleiding, je kan er veel tijd in kwijt en hoeft er geen stap voor buiten de deur te zetten. Daarom hebben wij de beste games opgezocht waar jij de komende tijd wel mee doorkomt!

Assassin’s Creed Odyssey

Beschikbaar op:    

In Assassin’s Creed Odyssey beleef je een episch avontuur in het Oude Griekenland. Met talloze pittoreske eilandjes, dichtbebouwde steden en besneeuwde bergtoppen is er aan afwisseling geen gebrek. Het ene moment vaar je nog over de Egeïsche Zee, het andere moment vecht je mee in een epische veldslag of kom je op het spoor van een legendarische Griekse mythe. Assassin’s Creed Odyssey biedt je een spelwereld waar je met gemak ruim 75 uur in kunt doorbrengen. En wie weet leer je nog wat over de geschiedenis van Griekenland!

Speel je liever op de Nintendo Switch? Check dan eens Assassin’s Creed: The Rebel Collection. Die collectie bestaat uit Black Flag en Rogue, samen ook goed voor zo’n 60 uur!

Assassins Creed Odyssey

Assassin's Creed Odyssey

PlayStation 4 Xbox One

Assassins Creed The Rebel Collection

Assassin's Creed: The Rebel Collection

Nintendo Switch

The Witcher 3: Wild Hunt

Beschikbaar op:    

The Witcher 3: Wild Hunt is ongetwijfeld een van de beste games van deze generatie. Toch kunnen we je het niet helemaal kwalijk nemen als je deze topgame nog niet gespeeld hebt. Je moet immers maar de tijd hebben voor dit ruim 100 uur durende avontuur! Nu is het dus het uitgelezen moment om je aan deze topgame te wagen. The Witcher 3 is een zeer diepgaande RPG met een immense open wereld waarin heel erg veel te ontdekken valt. Het ene moment jaag je nog op epische monsters, het andere moment speel je een vreedzaam potje Gwent. Maar wat je ook aan het doen bent, de kans is groot dat het sterk geschreven verhaal je op een gegeven moment niet meer loslaat. Als ruim honderd uur nog niet genoeg voor je is, zijn er ook nog twee flinke uitbereidingen (Hearts of Stone en Blood and Wine) beschikbaar zodat je nog enkele tientallen uren aan je avontuur kunt vastplakken. Die twee uitbereidingen zitten overigens al bij de Game of the Year-editie van het spel. Check ook zeker even onze uitgebreide tips & tricks voordat je begint aan je carrière als Witcher!

The Witcher 3 Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt GOTY

PlayStation 4 Xbox One Nintendo Switch

Horizon Zero Dawn

Beschikbaar op:  

Horizon Zero Dawn, van de Nederlandse studio Guerrilla Games, behoort tot de beste PlayStation 4-games. Het spel speelt zich af in een bijzondere post-apocalyptische wereld waarin mechanische dinosauriërs de wereld domineren. Vervallen en overwoekerde steden zijn stille getuigen dat de mensheid ooit heel geavanceerd was, maar inmiddels leven mensen teruggetrokken in primitieve stammen. De jonge jaagster Aloy weigert geïsoleerd te leven en gaat op avontuur in deze intrigerende wereld, waarin ze ontdekt hoe de mensheid ten onder is gegaan en waar die mysterieuze machines vandaan komen. Het hoofdverhaal is al goed voor zo’n 44 uur. Koop je de Complete Edition, dan kun je ook nog eens de uitbreiding The Frozen Wilds spelen waardoor je op bijna 60 uur uitkomt.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

PlayStation 4

Red Dead Redemption 2

Beschikbaar op:    

Red Dead Redemption 2 neemt je mee naar het Wilde Westen dat op het punt staat steeds minder wild te worden. Terwijl de wetgeving grip begint te krijgen op Amerika, probeert de Van der Linde Gang koste wat het kost te overleven. De groep vrijbuiters wordt vanaf begin af aan opgejaagd, maar dat weerhoudt hoofdpersoon Arthur Morgan er niet van om flink op avontuur te gaan. Want wat valt er veel te doen in Red Dead Redemption 2. Naast natuurlijk missies voltooien, kun je ook jagen en vissen in de prachtige natuur, of in een saloon een spelletje spelen zoals poker en blackjack. Je kunt met vrijwel iedereen die je tegenkomt een gesprek voeren en in de wildernis kun je op ieder moment overvallen worden, of uitgedaagd worden voor een onschuldige paardenrace. Vergeet ook niet regelmatig in bad te gaan, je te scheren of je paard te borstelen, want het heeft allemaal invloed op hoe de spelwereld op jouw aanwezigheid reageert. Met zoveel activiteiten om handen is het geen wonder dan je met gemak 75 uur in Red Dead Redemption 2 kan steken.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

PlayStation 4 Xbox One
PC

Aanbieding geldig t/m 19 april

God of War

Beschikbaar op:  

God of War laat zien hoe je een serie succesvol een nieuw leven inblaast. Kratos heeft de Griekse mythologische wereld de rug toegekeerd en leeft nu afgezonderd in een vreemd land. Samen met zijn zoon Atreus maakt hij een reis dwars door de Noorse wereld vol mythologische wezens. Het samenspel met Atreus maakt de nieuwe God of War heel anders dan we gewend zijn van de serie. God of War barst nog steeds van de brute actie, maar ondertussen probeert Kratos zijn zoon ook belangrijke lessen bij te brengen. Atreus leert op zijn beurt Kratos van alles over de Noorse mythologie. Het loont daarom om echt de tijd te nemen voor God of War; in ieder uithoekje schuilt wel weer een intrigerende verwijzing naar de Noorse folklore. Als je in minder dan 30 uur door deze game speelt, heb je zeker weten toffe dingen gemist. Ga dus eens lekker zitten voor deze moderne klassieker en geniet van deze mythologische reis.

God of War

God of War

PlayStation 4

Tom Clancy's The Division 2

Beschikbaar op: PlayStation 4  Xbox One

In de wereld van The Division proberen Agents de orde te herstellen nadat een virusuitbraak wereldwijd voor chaos heeft gezorgd. Ehm… oke, de setting van The Division 2 is weliswaar saillant, maar het is ook gewoon een hele goede game die zoals het een goede online looter-shooter betaamt tientallen uren kan spelen. De game speelt zich af in Washington D.C., waar verschillende bendes het voor het zeggen hebben en jij als Agent van The Division allesbehalve welkom bent. Dat betekent dus schieten, schieten en nog eens schieten. En ontdekken, want Washington zit vol met geheime ruimtes en verborgen plekjes waar je materialen kan vinden om mee te craften, of toffe nieuwe uitrusting voor je personage. Zo valt er altijd weer wat nieuws te doen in het Washington van The Division 2, of je nu alleen speelt of met je vrienden. En ben je daar dan toch een beetje uitgekeken? Er zijn inmiddels verschillende downloadbare uitbreidingen voor The Division 2 beschikbaar, waarin je onder andere teruggaat naar New York.

Tom Clancys the division 2

The Division 2

PlayStation 4 Xbox One

Animal Crossing: New Horizons

Beschikbaar op:  

De timing van Animal Crossing: New Horizons kon bijna niet beter. Nét nu je lekker veel tijd hebt, maar de deur niet uit kan, brengt Nintendo deze virtuele vakantie voor de Switch uit. In Animal Crossing: New Horizons reis je af naar een idyllisch eilandje voor een zorgeloze vakantie. Je wordt vrienden met de kleurrijke personages, vangt een vis, tuiniert een beetje, versiert je eigen huis of maakt gewoon een rustgevende strandwandeling. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je in een sociaal isolement terecht komt, want je vliegt zo naar de eilandjes van je vrienden om spullen te ruilen, elkaars huis te bewonderen of gewoon een gezellig praatje te maken. De seizoenen veranderen in het spel real time, dus je spelervaring verandert het hele jaar door. Voorlopig is Animal Crossing: New Horizons dus hét perfecte toevluchtsoord! Ga je net beginnen of zoek je nog meer info over dit spel? Lees dan zeker onze beginnersgids door!

Animal Crossing New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Animal Crossing New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch Nintendo eshop

Digitale download - Direct in je mailbox!

Met deze games wordt thuiszitten een stuk leuker. Haal jouw nieuwe games veilig in huis door ze gewoon online bij Game Mania te bestellen, dan heb je ze binnen 1 á 2 werkdagen in huis. Stay safe and keep on gaming!