De tien beste games voor PlayStation VR

De beste virtuele werelden op PS4

PlayStation VR is zonder twijfel een van de meest ingrijpende vernieuwingen voor videogames sinds de overstap van 2D naar 3D ten tijde van de 32-bit en 64-bit consoles. Onze zintuigen worden overladen met de kracht van het interactieve medium. Niet alleen kunnen games mooi zijn, ze spelen met onze gevoelige snaartjes en roepen verwondering op.

Met PlayStation VR is Virtual Reality eindelijk een werkelijkheid in onze huiskamer – bovendien aan een betaalbare prijs. Wie op zoek is naar de nieuwste ervaringen in videogames heeft inmiddels Sony’s venster-in-de-toekomst in huis maar velen van jullie zullen nog op zoek zijn naar leuke games die de moeite zijn om in huis te halen. Daarom zetten wij enkele moet-je-hebben games voor jullie op een rijtje.

Astro Bot Rescue Mission (2018)

SIE Japan Studio staat bekend om zijn unieke combinatie van briljante out-of-the-box ideeën met schattige personages. Wij denken aan Patapon, LocoRoco maar ook unieke platformgames als Ape Escape, Gravity Rush en Puppeteer. Astro Bot: Rescue Mission hoort thuis in dat laatste rijtje. Je taak is om het ruimteschip van de Astro Bots opnieuw te herstellen. Om je taak te volbrengen, moet je afreizen naar 5 verschillende planeten waar je oog in oog komt te staan met de reusachtige monsters die de onderdelen van je schip hebben gestolen. Elke planeet heeft zijn eigen thema en elke level introduceert nieuwe spelelementen. Astro Bot blinkt uit in zoveel onderdelen. Het gevoel van schaal (de eindbazen toren meters boven je uit), het gebruik van 3D & diepte en de unieke gadgets die je helpen om Astro Bot naar het einde van de level te gidsen lopen over van de originaliteit. Astro Bot: Rescue Mission is een must-play voor elke PlayStation VR en tovert gegarandeerd een lach op je gezicht.

Astro Bot Rescue Mission

Tetris Effect (2018)

De game die geen introductie nodig heeft is Tetris. Iedere zelf respecterende gamer is ooit in aanraking gekomen met een vorm van dit puzzelspel – van de gameboy in 1989 tot de recente Battle Royale versie - Tetris 99 - op de Nintendo Switch. Tetris Effect is echter de eerste die je kan ervaren als een ultieme zen-simulator dankzij de rustgevende – maar bij momenten ook intense – soundtrack en de adembenemende visuals die je transporteren naar de knapste plekken, van de Aarde naar de Maan. De game gebruikt talloze visuele trucjes om je helemaal onder te dompelen, de effecten vliegen je om de oren en het geluid drijft je gevoel van rust en spanning naar nieuwe hoogtes. Op het ene moment waan je jezelf in een woestijn, op het andere moment worstel je om de 7 verschillende Tetrominos of blokjes op de juiste plek te krijgen. Doorheen het spel speel je jezelf in een trance door deel te nemen in een zangcirkel van shamanen die een hypnotiserende hymne zingen.

Tetris Effect

Rick & Morty Virtual Rickality (2017)

Van zen-simulators naar onzin-simulators. Humor in games is altijd een moeilijke opgave geweest omdat humor nu eenmaal abstract en subjectief is. Je vindt iets grappig, of niet. Ben je een fan van de excentrieke, volwassen tekenfilmreeks Rick & Morty dan is deze game een dolle rit door de eerste twee seizoenen. Heb je je ooit afgevraagd hoe Rick een batterij oplaadt? Wil je spelen met een neppe, echte Plumbus? Of misschien hangen en een balletje gooien met een Meeseek? Rick & Morty Virtual Rick-ality druipt van de easter eggs en maffe verzinsels uit de televisiereeks.

Rick & Morty Virtual Rickality

Firewall Zero Hour (2018)

Realistische teamgedreven shooters vereisen tactiek, communicatie en coördinatie. Net als Counter-Strike is Firewall Zero Hour een spannende tactische shooter die je online speelt met andere spelers. In FZH nemen twee teams van 4 personen het tegen elkaar op in een gevecht tot de dood of tot ze hun oopdracht hebben volbracht. Het lijkt haast een wonder dat je deze game volledig in virtual reality kan spelen. De ultieme aanrader is om deze game met PS VR Aim Controller te spelen. Met dit accessoire ervaar je dat realisme als nooit te voren. Je leunt en schiet achter hoeken, duikt achter dozen om bescherming te zoeken, gebruikt echte infiltratietechnieken en coördineert als een team om je tegenstanders te slim af te zijn. Met Firewall Zero Hour waan je je een antiterreureenheid zonder je eigen haagje te riskeren.

Firewall Zero Hour

Superhot VR (2016)

Toen in 1999 de film “The Matrix” de wereld veroverde, werden slow-motion effecten in alle media superheet (kuch). Talloze films kopieerden het concept en zelfs videogames als Max Payne lieten je voelen alsof je de coolste motherf*cker op deze planeet was. In Superhot VR speel je geen personage dat gracieus kogels ontwijkt maar beleef je alles in hoogsteigen persoon. Jij bent de badass die probleemloos de projectielen uit de weg gaat. De game werkt als volgt: tijd gaat verder wanneer jij beweegt. Hoe langzamer je beweegt, hoe langzamer de kogels naar je toe vliegen. Je krijgt ook talloze verschillende scenario’s te spelen. Soms moet je de vijand te lijf gaan met een samuraï zwaard, soms moet je dagdagelijkse voorwerpen zoals vazen gebruiken om de vijand uit te schakelen. Superhot VR ziet er ook enorm stijlvol met zijn minimalistische look. Vijanden spatten (letterlijk en figuurlijk) van je scherm dankzij hun rode kleur tegen een strakke, helwitte omgeving.

Koop deze game op
de PlayStation Store!

 Tegoed nodig? Bestel online en krijg direct de code!

Beat Saber (2018)

Het ritmespel is eindelijk weer aan de opmars bezig. Deze keer zonder plastic gitaren of drumstellen maar met virtuele lichtzwaarden (het woord Lightsaber mogen we niet gebruiken of Disney klaagt ons aan). Het concept is eenvoudig. Door met twee Move Controllers te zwaaien moet je de beats die op je afkomen in twee slashen. Extra moeilijkheidsgraden voegen extra obstakels toe die je met je lichaam moet vermijden. Het intuïtieve design en de originele soundtrack maken van Beat Saber een must-play voor ritmespelfanaten. De game is bovendien een geweldige work-out voor wie op een leuke manier enkele kilootjes wil kwijtspelen.

Koop deze game op
de PlayStation Store!

 PlayStation tegoed nodig? Bestel online en krijg direct de code!

Moss (2018)

Moss is de enige in onze selectie die het effect van een kijkdoos creëert. In dit actie-avonturenspel speel je samen met Quill, een jonge muisje dat zichzelf vaak verliest in haar dromen. Door magische omstandigheden worden Quil en jouw lot – de lezer van een magisch boek – met elkaar verbonden. Wat Moss zo uniek maakt zijn de omgevingen die allemaal op schaal zijn gemaakt van piepkleine muizen. De schattige, mythische omgevingen bruisen van het leven en zijn bezaaid met mooie fauna en flora. De fantasierijke locaties dagen je uit met leuke puzzels, puzzels die niet moeilijk zijn maar waar je even je hoofd over moet breken om samen met Quill uit te voeren wat nodig is. Het is aangeraden steeds elk hoekje van de kijkdoos te bekijken en te bewegen met je hoofd. Net als in Astro Bot vind je in de spelwereld talloze geheimen die verstopt zitten in de omgevingen. Al deze factoren maken van Moss een magisch avonturenspel voor jong en oud.

Koop deze game op
de PlayStation Store!

  PlayStation tegoed nodig? Bestel online en krijg direct de code!

Elder Scrolls V: Skyrim VR (2017)

Als je op zoek bent een avontuur dat andere games laat verbleken dan raden we je steevast aan om Elder Scrolls V: Skyrim VR te proberen. Zelfs spelers die bekend zijn met het spel - dat in 2011 verscheen voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC – zullen zich laten verrassen door het unieke aspect dat je deze game kan spelen alsof je je in de wereld van Elder Scrolls begeeft. Je speelt deze immense RPG (meer dan 100 uur speelplezier) volledig in PlayStation VR en gebruikt de talloze wapens en magische spreuken alsof je een echte tovenaar bent. Vecht met eeuwenoude draken, ontdek ruige gebergtes en meer. Skyrim VR brengt een complete wereld tot leven die je op jouw manier kunt ervaren. Skyrim VR bevat de complete game met alle officiële add-ons - Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn. Verlies jezelf nog een laatste keer in dit mythisch avontuur van Bethesda Game Studios.

The Elder Scrolls V: Skyrim VR

Rez Infinite (2016)

Rez is een muziekgedreven cult shooter op rails uit het PlayStation 2-tijdperk waarin je een personage bestuurt dat door een cyberspace wereld zweeft. Virtueler dan dit wordt het niet. Waarom we specifiek deze titel selecteren? Visionair ontwikkelaar Tetsuya Mizuguchi heeft altijd een zwak gehad voor technologische snufjes. De conceptie van Rez op PS2 is gestart met het idee dat hij de game wou ontwikkelen voor Virtual Reality. Het is dus geen wonder dat bij de aankondiging van PlayStation VR, Rez een gedoodverfde kandidaat ging zijn om te verschijnen voor het platform. Rez Infinite brengt alle levels uit de PS2-game én een nieuwe Infinite X level – ontwikkeld in Unreal Engine 4 – naar PS VR. Tijdens de aankondiging voor de PlayStation 4 was er ook heel wat te doen rond het Synesthesia Suit, een vibrerend bodysuit. Dit one-of-a-kind accessoire is een futuristische pak dat reageert op alle muzikale tonen en actie uit het spel. In het pak zitten 26 vibratiemotoren en alle visuele elementen uit het spel worden gesimuleerd met ingebouwde LED’s. Of je nu beschikt over het Synesthesia Suit of niet, dit hypnotiserend actiespel moet je aan je catalogus toevoegen.

Koop deze game
op de PlayStation Store!

 Tegoed nodig? Bestel online en krijg direct de code!