Battlefield Firestorm legt je het vuur aan de schenen

V is for Victory!

Maandag 25 maart verschijnt de Firestorm-spelmodus als gratis update voor de eigenaars van Battlefield V. EA DICE heeft de fakkel doorgegeven aan Criterion Games om een Battle Royale-modus te maken die zich moet onderscheiden van zijn soortgenoten. We zochten voor jullie de leukste weetjes uit en vertellen je wat de nieuwe spelmodus introduceert voor Battlefield-fans.

Battlefield Basis

Er zijn drie vaste waarden in elk Battlefield game: verwoestbare omgevingen, bestuurbare voertuigen en historische wapens met hun authentiek geluid. In Firestorm is dat niet anders en zijn er dus geen compromissen gemaakt. Je begint het spel zoals andere Battle Royale-games door uit een vliegtuig te springen als parachutist. Je coördineert de sprong met drie teamgenoten want je speelt altijd in groepjes van vier spelers. In totaal springen er dus 64 spelers uit het vliegtuig verdeeld over 16 squads. Eens geland moet je als laatste team overleven. De Firestorm-kaart is de grootste tot nog toe in de spelreeks met een grootte die ongeveer tien keer groter is dan de gemiddelde Battlefield-spelkaart. Tot dusver lijkt dit allemaal erg op Fortnite of Apex Legends, horen we je zeggen. Maar net als in Apex Legends zit het unieke in het allerlaatste hoekje dat overeind blijft staan.

Battlefield V Firestorm screenshot Battlefield V Firestorm screenshot

Appetijt voor verwoesting

Het slagveld in Firestorm wordt langzaam opgeslokt door een vuurzee. Je moet je dus snel uit de voeten maken wanneer de vlammenmuur nadert. Om de grote kaart van Firestorm snel te navigeren krijg je 17 voertuigen tot je beschikking. Je vindt hier tussen klassieke tanks maar ook speciale voertuigen zoals de prototype helikopter en de Volkswagen Schimmwagen (een amfibisch voertuig). De meeste van deze voertuigen zijn uitgerust met krachtige wapens die snel komaf maken met gebouwen. Bovendien zijn er enkele moeilijk te verkrijgen combat-voertuigen verstopt in bunkers die je moet bevrijden met de hulp van je teamgenoten. Ben je een echte firestarter? Dan moet je op zoek gaan naar de Artillery Strikes, V1 Rockets en Panzer Tanks. Met deze unieke wapens krijg je alles kapot. Fortnite kent verwoestbare omgevingen maar het zag er nooit zo realistisch en bombastisch uit als in Battlefield. Gebouwen die verwoest worden door de Firestorm brokkelen gedetailleerd uit elkaar en branden op in luttele seconden.

Battlefield V Firestorm screenshot Battlefield V Firestorm screenshot

Gear Up!

De wapens, gadgets en harnassen die je vindt in Battlefield worden opgedeeld in drie zeldzaamheden: common, rare en epic. Het spreekt voor zich dat je jezelf moet uitrusten met de meest epische spullen. Dat doe je het best door te zoeken naar Strong Boxes, Safes en Resupply Points. Deze locaties bevatten de beste items in het spel maar zijn risicovol. Je moet kostbare tijd gebruiken om een kluis te kraken of je bent een makkelijk doelwit wanneer je een Resupply Point opzoekt. Eens uitgerust ben je klaar om de strijd aan te gaan met de vijand. De wapens voelen meteen vertrouwd aan voor Battlefield V-veteranen. Niet getreurd wanneer je er toch eens naast schiet of als de andere speler een scherpschutter is. Eens neergeschoten ben je down, but not out. In de laatste momenten van je leven kan je met je handwapen nog een paar cruciale schoten lossen zodat je teamgenoten de rest kunnen opruimen. Je kan ook steeds rekenen op je squad om je opnieuw tot leven te brengen. In tegenstelling tot de standaard multiplayer-modi in Battlefield V kan iedereen in je squad je overeind helpen.

Battlefield V Firestorm screenshot Battlefield V Firestorm screenshot

Battlefield V’s Firestorm belooft evenveel spanning als de andere Battle Royale-games, alleen krijg je nu de pracht en de praal van de Frostbite Engine om je helemaal onder te dompelen in de actie op het slagveld. Van het moment dat je uit het vliegtuig springt tot de allerlaatste momenten voor dat je opgeslokt wordt door de vuurzee, Firestorm gaat je op het puntje van je stoel houden. Ben jij klaar om de Firestorm te trotseren?

Geniet momenteel van onze tijdelijke prijsdaling op Battlefield V. Koop de PlayStation 4, Xbox One en PC game voor slechts €34,98! Aarzel niet te lang want de actieprijs is geldig tot en met 7 april 2019.

Battlefield V - PlayStation 4 Battlefield V - Xbox One Battlefield V- PC