Apex Legends, de toekomst van Battle Royale?

Een nieuwe uitdager in het genre duikt op!

Meer dan een jaar geleden hebben we - met de komst van de Fortnite Battle Royale - voorspeld dat het genre enorm ging groeien. Ondertussen zijn er verschillende kapers op de kust van PUBG en Fortnite aangespoeld. De ene was een flop (The Culling 2) en anderen waren top (Call of Duty Blackout en Realm Royale). Toch zijn er verschillende ontwikkelaars overtuigd dat er nog steeds een graantje mee te pikken valt. Een cynisch persoon zou Apex Legends als één van die dertien in een dozijn Battle Royale games bestempelen. Wij namen een kijkje naar de game en vertellen je waarom Apex Legends meer is dan een kopie van zijn voorgangers.

Wat is Apex Legends?

Apex Legends is een gratis first person Battle Royale shooter van Respawn Entertainment. De game speelt zich 30 jaar naar Titanfall 2 af. Slechts drie dagen na zijn release op 4 februari 2019 hebben al meer dan 10 miljoen spelers de game gespeeld. De game bouwt verder op de traditie van Respawn Entertainment om een geëngageerde first person shooter te maken door het Battle Royale genre verder te verfijnen.

Wat onderscheidt Apex Legends?

De game heeft niet het warm water uitgevonden maar voegt talloze slimme vernieuwingen toe. Het doel is nog steeds als laatste te overleven terwijl de speelbare zone op de kaart krimpt en je oog in oog komt te staan met de sterkste overlevenden. Maar toch zijn er nuances die het spel een unieke twist geven. Wij lijsten de 5 belangrijkste verschillen op:

  • In Apex Legends speel je nooit solo maar maak je altijd deel uit van een team van drie Legends. Elk team van drie legendes bestaat uit drie verschillende personages, elk personage heeft unieke basis en ultieme aanvallen/vaardigheden.
  • Er zijn 8 verschillende speelbare helden waarvan 6 gratis speelbaar en 2 apart aan te kopen. Je kan in-game geld (Legend Points) verdienen door te spelen. Caustic en Mirage kosten elk 12.000 Legend Points of 750 Apex Coins.
  • Communiceren met je teamgenoten kan zonder headset dankzij een snugger contextgevoelig tagsysteem. Op consoles kan je met R1/RB-knop handige loot, locaties of vijanden markeren voor je teamgenoten.
  • Gesneuvelde teamgenoten kan je tijdens de match opnieuw inroepen door de banner te verzamelen van hun dood lichaam en aan een respawn beacon de banner te activeren. De respawn beacon herken je aan de groene punten op de kaart.
  • Beweegbaarheid is - net als in Titanfall - een belangrijk onderdeel van de gameplay. Verspreid over de kaart vind je kabelbanen om snel van positie te veranderen of om van de krimpende cirkel te ontsnappen.

Apex Legends

Hoe wordt mijn team Champion?

Iedereen wil natuurlijk weten hoe je een partijtje Apex Legends kan winnen. Vijf belangrijke tips & tricks om een partijtje Apex Legends te winnen:

1. Speel altijd in team!

In Apex Legends heb je een jumpmaster. De jumpmaster coördineert waar je team landt. Je kan kiezen om je af te scheiden van je team tijdens de sprong. Wij raden dit ten zeerste af. De verschillende superkrachten van de legendes komen pas tot hun recht wanneer je in groep speelt. Bonustip: Leer spelen met minstens drie verschillende helden; zo heb je altijd een alternatief als je andere teamgenoten je favoriete personage eerst selecteren.

2. Loot, loot en loot!

In de eerste momenten van een match moet je zo snel mogelijk een wapen vinden, maar onderschat nooit hoe sterk de melee-aanval is. Je bent heus niet verloren als je zonder wapen oog in oog staat met een vijand. Mep er dus op los! Raap ook alles op je pad op, van wapens, items tot opzetstukken. Houd ook rekening met het feit dat wapens veel ammunitie gebruiken en die is vaak schaars. Geef voorkeur aan ammunitie voor de wapens die je met je draagt want je opslagruimte is beperkt.

3. Deel met je vrienden

Communicatie is de sleutel tot succes. Gebruik die R1/RB-knop zo veel je kan. Vind je een vette scope maar heb je er zelf al eentje op je wapen staan, geef dan een seintje aan je teamgenoten dat er vette loot in je nabijheid ligt. Met een dubbele druk geef je aan dat je een vijand hebt gespot. Druk je tweemaal als je naar iets kijkt wat je al getagt hebt en dan haal je de tag weer weg.

4. Geduld is een deugd

Zie je een vijand in de verte lopen, maar heb je een assault rifle of shotgun in je handen? Houd die trigger finger nog even onder bedwang. De afstand waarop je dodelijk bent in Apex Legends is sterk afhankelijk van de wapens. Vaak is het beter om even aan te geven aan je team dat je de vijand hebt gespot, maar nog niet te vuren. Wacht op dat perfecte moment om de strijd te starten.

5. Breng je gevallen teamgenoten opnieuw tot leven

Samen sta je sterk. Word je overmeesterd door de vijand, probeer dan te ontsnappen met de banners van je gevallen teamgenoten. Een volledig team van drie mensen is haast noodzakelijk om het einde van een match te zien!

Apex Legends

Een battle royale onder de Battle Royales

Apex Legends bewijst dankzij verfijnde en unieke spelmechanieken dat het een geduchte uitdager is in de grote concurrentiestrijd tussen de vele beschikbare Battle Royale-games. De game speelt heerlijk weg, beloont goed teamspel en bevat een heerlijke mix aan verschillende personages met ieder een eigen specialiteit. Het is daarom de perfecte game als je wel interesse hebt in het Battle Royale-genre, maar Fortnite je koud laat, of als je laastgenoemde game inmiddels beu bent. Het beste van alles? Apex Legends is helemaal gratis te downloaden op PlayStation 4Xbox One en PC (Origin), dus de drempel om de game uit te proberen kan eigenlijk niet lager. Tot ziens in de arena!

Verrijk je ervaring met het Starter en Founders Pack!

Al helemaal into Apex Legends? Start je avontuur goed voorbereid met het Apex Legends Starter Pack die gelijk 600 Apex Coins, een geanimeerde Fresh Meat RE45-wapenskin en exclusieve Feeding Frenzy Badge toevoegt aan je account. In de Apex Legends Founder’s Pack vind je dan weer 2.000 Apex Coins, een exclusieve legendarische Demon Hemlok-wapenskin, 3 exclusieve Roughneck-personageskins, 3 exclusieve Banner Frames en een exclusieve Founder’s Badge!

Apex Legends Starter Pack Apex Legends Founder's Pack

Nog niet tevreden met je huidige wapenskin of wil je snel de nieuwe personages unlocken? Met onderstaande Apex Coins koop je je favoriete store items gelijk!

1000 Apex Coins 2000 (+150 Bonus) Apex Coins 4000 (+350 Bonus) Apex Coins