Microsoft komt met de Xbox One S All-Digital Edition

Nu te reserveren!

Microsoft heeft gisteravond de Xbox One S All-Digital Edition aangekondigd. Met deze Xbox One S All Digital console ga je voor volledig digitaal zonder gebruik te maken van discs. Je stelt ermee je eigen digitale gamecatalogus samen die je altijd bij je hebt, laadt je opgeslagen games vanuit de cloud en installeert nieuwe games vooraf zodat je vanaf de release direct kunt spelen. Doordat er geen schrijfstation meer in zit heeft deze Xbox One S bovendien de laagste adviesprijs van alle Xbox One-modellen.

Goedkope Xbox One? Vertel!

De Xbox One S All-Digital Edition gaat 229 euro kosten en bevat alvast een downloadcode voor drie volledige games. Het systeem is daardoor uitermate geschikt voor nieuwkomers. Stel dat je nog geen Xbox One thuis hebt staan en geïnteresseerd bent in de games en services die Microsoft naar het consolelandschap brengt. Dan ben je met de All-Digital Edition bepaald geen dief van je eigen portemonnee. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je het niet erg vindt om alleen digitale games te spelen.

Alleen digitale games dus. Hoe werkt dat precies?

De All-Digital Edition heeft geen schijfstation. Je kunt er dus geen fysiek gameschijfje in stoppen. Heb je een forse verzameling fysieke Xbox One-games thuis in je kast staan die je wil blijven spelen, dan is deze console dus niet aan jou besteed. In plaats daarvan download je games via de Xbox Live Marketplace op de console zelf. Je betaalt – net als in winkels – voor de games, maar in plaats van dat je een fysiek doosje in handen hebt, download je het spel meteen op je console. Deze spellen blijven voor altijd jouw eigendom omdat ze aan je Xbox Live-account zijn gekoppeld.

En wat kan ik verder met dit Xbox One-model?

Verder zijn alle (online) diensten die op andere Xbox One-modellen beschikbaar zijn, ook gewoon te gebruiken op de All-Digital Edition. Denk bijvoorbeeld aan Xbox Live Gold, waarmee je games online speelt en elke maand gratis spellen ontvangt. Ook kun je een Game Pass-abonnement afsluiten. Op deze service staan meer dan honderd spellen die regelmatig worden aangevuld met nieuwe en klassieke titels, en door een abonnement af te sluiten heb je volledige toegang tot al deze games.

Natuurlijk kun je ook je favoriete films en series blijven kijken door een abo af te sluiten voor diensten als Netflix en Amazon Prime. Net als de Xbox One S worden films en series die het ondersteunen in een glorieuze 4K-resolutie afgespeeld.

Is er verder nog iets anders aan deze Xbox One?

Nee, eigenlijk niet. Het apparaat ziet er hetzelfde uit als een reguliere Xbox One S, inclusief de prachtige, witte kleur. Het enige verschil is dat er geen schijfstation in het apparaat zit. Daarbij zit er een forse harde schijf ingebouwd van 1 TB. Dat is natuurlijk wel zo handig, aangezien al je games digitaal beschikbaar zijn.

Krijg ik verder nog iets voor die 229 euro?

Jazeker! Je krijgt er drie gamecodes bijgeleverd. Het immens populaire Minecraft laat je de mooiste gebouwen of zelfs complete steden bouwen. Met de online multiplayergame Sea of Thieves sluit je je aan bij een piratencrew en verken je de gevaarlijke zeeën met je eigen schip. En tot slot scheur je door het diverse Australië in de prachtig ogende racegame Forza Horizon 3. Wanneer je de Xbox One S All-Digital Edition koopt, staan er dus meteen een aantal mooie avonturen op je te wachten.

Waar kan ik hem halen?

Nou, gewoon bij Game Mania. Je kunt de Xbox One S All-Digital Edition vanaf nu reserveren. De console komt op 7 mei 2019 uit. Wil je dus zeker zijn dat je er eentje op de dag van lancering thuis hebt staan, reserveer hem dan nu hier.

preorder

Pre-order nu!


 

Xbox One S 1TB All-Digital Edition Gratis Game Pass steelbook bij aankoop!

Afbeeldingen