Aan de slag met Nintendo's eindejaarsknallers voor Switch

We mochten gamen bij Nintendo!

De must-have titels voor Nintendo Switch zijn al niet meer op één hand te tellen, maar Nintendo doet er nog een schepje bovenop en liet het weer games regenen bij E3. Dit najaar zit je Switch er warmpjes bij, want er staan alvast drie geweldige games op ons te wachten. We waren vorige week te gast bij Nintendo om deze veelbelovende games aan de tand te voelen en delen met alle liefde onze ervaringen met jullie!

Pokémon Sword & Shield

Fans moesten er lang op wachten, maar in november is het eindelijk zover: dan komt de eerste échte volwaardige Pokémon RPG uit voor Nintendo Switch (geen disrespect naar Pokémon Let’s Go natuurlijk). Van de trailers weten we dat Sword & Shield een grote open vlakte kent waar Pokémon vrij in ronddolen en dat er letterlijke strijden der giganten kunnen uitbreken dankzij de nieuwe Dynamax-functie. Dat laatste hebben we zelf mogen ervaren tijdens een korte demo die we speelden bij Nintendo.

In deze demo betreden we een Pokémon Gym en is het de bedoeling om diverse schakelaars om te halen en zo een pad naar de Gym Leader vrij te maken. Goed, tot zover niks nieuws onder de zon voor Pokémon-veteranen, maar er is wel meer aandacht gestoken aan de schaal en de uitstraling van de omgevingen. Wanneer we bijvoorbeeld na het puzzelen het stadion inlopen waar de leider van de Gym op ons wacht, zien we ons personage door de catacomben een juichend publiek tegemoet lopen en vergapen we ons aan de enorme schaal van de arena. Hier wordt de extra power van de Switch onderstreept.

Zodra Gym Leader Nessa de nieuwe feature Dynamax gebruikt en haar Pokémon Drednaw ‘opblaast’ tot gigantische proporties, lijken we wel op de set van een nieuwe Godzilla-film te zijn beland. Uiteraard kunnen wij niet achterblijven en Dynamaxen wij Yamper, de schattige nieuwe Corgi-achtige Pokémon. Het leuke aan Dynamax is dat niet alleen de Pokémon, maar ook hun aanvallen worden uitvergroot. Een simpele Tackle wordt daarmee een Max Strike, die de hele arena laat schudden. Hoewel je de Dynamax-functie niet kan gebruiken tegen ‘gewone’ trainers, krijgen de meer bijzondere Pokémon-gevechten (zoals tegen een Gym Leader) op deze manier wel veel meer impact.

Hoewel deze demo nog vrij traditioneel was in Pokémon-begrippen, zijn we alvast positief gestemd voor Pokémon Sword & Shield, dat op 15 november uitkomt!

preorder

Pre-order nu!


Pokémon Sword Pokémon Shield

Luigi’s Mansion 3

De groene loodgieter heeft altijd in de schaduw van zijn broer gestaan, maar we zijn overtuigd dat dit Luigi’s jaar gaat worden. De Luigi’s Mansion-serie kennen we natuurlijk al van de GameCube en Nintendo 3DS, maar op de Switch zien we de ware potentie achter dit unieke spelconcept naar boven komen!
De griezelige omgevingen waar onze groen gemutste vriend zich in bevindt spetteren namelijk van het scherm. De sfeer zit er in ieder geval goed in! In de demo die we mochten spelen begeleiden we Luigi van kamer tot kamer in een soort spookkasteel. Zoals we gewend zijn van de vorige games is het de bedoeling om de spoken te laten schrikken met je zaklantaarn, waarna ze opgeslokt kunnen worden door Luigi’s stofzuiger. Niet ieder spook laat zich echter makkelijk opzuigen, omdat ze zich bijvoorbeeld verstoppen achter voorwerpen.

Om dit probleem op te lossen is een nieuw wapen aan Luigi’s arsenaal toegevoegd, namelijk een ontstopper aan een touw die hij kan afvuren die zich vervolgens vast zuigt aan oppervlakten. Schiet zo’n ontstopper af op het schild van een spook en trek aan het touw met je stofzuiger, en je rukt het schild zo uit zijn spookhanden. Nu kan hij niet meer schuilen voor Luigi’s zaklantaarn en zijn ze rijp voor een goede stofzuigbeurt! Het is een geniale nieuwe feature waar we tijdens de demo al niet genoeg van kregen en gelukkig naar hartenlust mochten uitproberen tegen de geinige eindbaas van het level.

Wat ook nieuw is aan Luigi’s Mansion 3 is Gooigi: de slijmerige dubbelganger van Luigi. Met een druk op de knop roep je Gooigi op en kun je hem langs obstakels sturen waar onze Luigi van vlees en bloed niet langs zou kunnen. Zo begeleiden we Gooigi door pijnlijk uitziende stekels en laten we Luigi zakken in een lift. We hebben nog niet zoveel tijd met Gooigi kunnen doorbrengen in de demo, maar we verwachten dat dat helemaal goedkomt in de volledige game – die overigens dit jaar nog in de winkels verschijnt!

preorder

Pre-order nu!


Luigi's Mansion 3

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

De remake van Link’s Awakening werd eerder dit jaar tot iedereens verrassing aangekondigd, maar mogen we in september al verwelkomen op Nintendo Switch! Of je nu nostalgische gevoelens voor de GameBoy Color-game hebt of je voor het eerst het avontuur aangaat op Koholint Island – deze game tovert met gemak een lach op je gezicht. De grafische stijl is namelijk extreem koddig en charmant en leent zich perfect voor deze remake. We hoeven maar één stap over het strand te zetten en we zijn eigenlijk al verkocht.

Wie de originele game al op zijn duimpje kent, zal niet tegen problemen aanlopen met deze remake. Alle details uit het origineel, van de Chain Chomp aan een ketting, tot de bal overgooiende kinderen in het dorp, tot de plaatsing van vijanden, lijken één-op-één overgenomen. Deze game is dus ontzettend trouw aan zijn roots, wat natuurlijk zorgt voor een flinke dosis nostalgie.

Mocht je Link’s Awakening nooit gespeeld hebben, kun je rekenen op een heerlijk Zelda-avontuur zoals geen ander. Deze game was namelijk altijd al een beetje een buitenbeentje in de serie, door de toevoeging van personages uit het Mario-universum, het geheel ontbreken van Prinses Zelda en het feit dat de game zich niet afspeelt in Hyrule. Ondanks de vreemde setting kun je rekenen op de traditionele gameplay zoals we gewend zijn van 2D Zelda-games en het voelt dan ook meteen vertrouwd aan als we Link door het bos, over het strand en door kerkers begeleiden. Wat wel opviel is dat de framerate af en toe een beetje hakkelde als we in de buitenlucht rondliepen. Link’s Awakening ligt nu in de winkels!

The Legend of Zelda: Link's Awakening

Samengevat zijn we dus laaiend enthousiast over de Switch line-up van dit najaar, want stuk voor stuk waren de demo’s die we speelden erg indrukwekkend. We willen Nintendo bedanken om ons uit te nodigen voor dit leuke event en we kijken er naar uit om vanaf september vastgeklampt te zitten aan onze Nintendo Switch!